4 Temmuz 2010 Pazar

[cadilarmekani], TÜRK KADINININ YENi TEMSiLCiSi, EMiNE HANIM !!! / Rıfat SERDAROGLU


Türk kadınının yeni temsilcisi, Emine Hanım!!!

 

Emine Erdoğan, dün Türk kadınını temsilen Brüksel’e gitti. Yanında iş ve sanat dünyasından 200 kişilik bir heyet olduğu söylendi. Başbakan’ın eşi Emine Hanıma, Bakan Egemen Bağış ve eşi refakat ediyordu.


Herkes şunu kafasına iyice sokmalı. Türk devlet sisteminde, Başbakan Eşi, Bakan Eşi diye bir makam yoktur. Bu Sayın Hanımefendilerin Türkiye’yi veya bir Bakanlığı temsil etme yetkileri olamaz. Bu kişiler için hiçbir resmi makam harcama yapamaz. Yapanlar suç işlemiş olurlar ve hesabı mutlaka sorulur. Demokrasi ile yönetilen ülkelerde böylesi bir ilkellik göremezsiniz. Ancak diktatör, kral, sultan eşleri böyle işlerle uğraşırlar. Bu Sayın Hanımefendiler, ancak eşlerinin kendi işlerinde, şirketlerinde kocalarını temsil edebilirler, o da resmi vekâletleri varsa !
 
Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kimsenin babasının gemiciği değil, herkes ayağını denk alsın. Bu saçma sapan harcamalar için onay veren bürokratlar da iyi düşünsünler.
Siyasete girmeden evvel, ABD’de tercümanlık ve Türkiye’den gelen zengin işadamlarına eskort’luk yapan Bakan Bağış; “Heyet Brüksel’e varır varmaz, Türkiye’nin AB sürecinde Kadınların Rolü, konulu panele katılacaklarını belirtti ve açılış konuşmasını Emine Erdoğan’ın yapacağını söyledi.”
 
Yabancı gazetecilerden Klaus Kinkle; “Açılış konuşmasını niçin siz yapmıyorsunuz, Türkiye Devlet’inin Protokolünde Başbakan eşi, Devletin Bakanından önce mi gelir?” sorusuna ise, bir şişe su içtikten sonr a şöyle cevap verdi: “Ehm, şey, şimdi, hımmm bakın arkadaşlar, pek tabiidir ki bu soruyu bir Türk gazeteci sormazdı, soramazdı zaten ya neyse, Mr. Kinkle, biz Arap ülkelerindeki, Suriye’deki, Libya’daki uygulamaları örnek aldık. Onlar bir şeyler biliyorlar ki böyle yapıyorlar. Yoksa bizi çekemeyenlerin dedikleri gibi, heyetin tüm masraflarını devlete kakalamak, pardon devlete fatura etmek için beni buraya bostan korkuluğu diye göndermediler değil mi? Demokratik ülkelerdeki uygulamalar nasılmış, onu da burada bizim cemaate sorup öğreneceğim, inşallah” dedi. 
 
Heyetin nasıl oluşturulduğu sorusuna ise; “Emine Hanımın gezilerine katılma arzusunu kendileriyle paylaşan kişilere davetiye gönderildi” diye cevap verdi. Türkiye’nin AB sürecinde kadının rolünü anlatacak heyette, Emine Hanım’ın eski mahalleden “altın günü” arkadaşları ve komşuları da bulunuyo rdu. Heyetteki bayanlar, gezi için son model JEEP (CİP) istediler. Elçilik çalışanları, Mercedes verelim dediler ama, bayanlar Türkiye’de CİP’E alıştıkları için, illa da CİP olsun, hem de siyahından olsun diye bağırmaya başlayınca gereği derhal yerine getirildi!!!!! Allahım, sen aklımızı koru. 
 

Sosyal bilimciler bu çeşit davranışlara; Kentsoylu kültürden kopukluğa ve orta-çağ artığı tarikat kültürüyle kendilerini sınırlamalarının sebep olduğunu söylüyorlar. Şimdi bu zihniyetin temsilcisi Emine Erdoğan Brüksel’de Türk Kadınını  anlatacakmış!  Hangi kültür ve hangi bilgi birikimi ile bunu yapacak merak ediyorum. Bilenler anlatırsa seviniriz…
 
Rıfat Serdaroğlu


--
Gülüşünde ilkbahar bakışında letafet
Seni bende görerek bana seni tarif et

http://groups.google.com.tr/group/letafet
http://groups.yahoo.com/group/Letafet1

Birol Akkerman



--
Gülüşünde ilkbahar bakışında letafet
Seni bende görerek bana seni tarif et

http://groups.google.com.tr/group/letafet
http://groups.yahoo.com/group/Letafet1

Birol Akkerman

--
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "Cadıların Mekanı - İnternetkadin.com" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu gruba kayıt göndermek için cadilarmekani@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Bu gruba olan aboneliğinizi iptal etmek için cadilarmekani+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Diğer seçenekler için http://groups.google.com/group/cadilarmekani?hl=tr adresinden grubu ziyaret edin.

Blog Arşivi