5 Temmuz 2010 Pazartesi

m~a~k~a~r~n~a Fwd: Avim Gunluk Bulten - Daily Bulletin - 450



---------- Yönlendirilmiş ileti ----------
Kimden: Avrasya Incelemeleri Merkezi <bulten@avimbulten.org>
Tarih: 05 Temmuz 2010 19:20
Konu: Avim Gunluk Bulten - Daily Bulletin - 450
Kime: siliozerdim@gmail.com


Eger bu mesaji goremiyorsaniz lutfen tiklayiniz.
Lutfen bulten@avimbulten.org adresini guvenilir adresler listesine kaydediniz.
Avrasya İncelemeleri Merkezi Avrasya İncelemeleri Merkezi
AVRASYA İNCELEMELERİ MERKEZİ
CENTER FOR EURASIAN STUDIES

GÜNLÜK BÜLTEN - DAILY BULLETIN TARİH / DATE : 05.07.2010 - SAYI / ISSUE : 450

KAFKASYA VE ERMENİ SORUNU

ERMENİLER OLAYLARI ÇARPITILIYOR

Moskova'da Rus İnterfaks Haber Ajansı'nda basın toplantısı düzenleyen AKPM Başkanı Çavuşoğlu, Moskova-Strasburg hattındaki olumlu gelişmelerden memnun olduklarını belirtti. Çavuşoğlu, "AKPM'nin Kuzey Kafkasya'daki durumla ilgili haziran toplantısında aldığı karar Rusya ve kuruluşumuz arasındaki işbirliğin güzel bir örneğini oluşturuyor. AKPM bu kararında terörü kesin dille kınadı ve Rusya'nın bölgedeki yeniden yapılanma girişimlerini olumlu değerlendirdi" dedi.


CLİNTON, AZERBAYCAN VE ERMENİSTAN LİDERLERİYLE GÖRÜŞTÜ

ABD Dışişleri Bakanının, Baku ve Erivan'da yaptığı görüşmelerde, özellikle Dağlık Karabağ sorunu üzerinde duruldu


CLINTON: ABD, KARABAĞ SORUNU'NUN ÇÖZÜMÜNDE BARIŞ YOLUNU TERCİH ETMEKTEDİR

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ''ABD, Karabağ sorununun çözümünde barış yolunu tercih etmektedir'' dedi. ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, uluslararası Haydar Aliyev Havalimanı'nda ortak basın toplantısı düzenledi.


CLINTON'A YOĞUN "SOYKIRIM" BASKISI

Ermeni diasporası 20 yıla yakın bir aradan sonra 4-5 Temmuz günlerinde Erivan'ı ziyaret eden ilk ABD Dışişleri Bakanı olacak Clinton'a baskıları yoğunlaştırdı. ABD'nin en büyük Ermeni lobilerinden Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA) Başkanı Aram Hamparyan, Clinton'un ziyaret sırasında Erivan'daki "soykırım anıtını ziyaret etmesi ve orada soykırımı tanıdıklarını ilan etmesi gereği"ne vurgu yaptı.


KARABAĞ'I ÇÖZ HILLARY

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Bakü'de görüştü. Aliyev, Clinton'a, "Ermeni işgali altındaki Karabağ konusunda uluslararası hukuk temelinde çözüm bulmamıza yardım edin" dedi. Clinton, "Sorunu biz çözemeyiz. Ancak daha dinamik biçimde aracılık yapabiliriz" yanıtını verdi.


HİLARY CLİNTON: ERMENİ-TÜRK İLİŞKİLERİNDE TOP KARŞI TARAFTA

Erivan'da 4 Temmuz'da gerçekleşen basın toplantısında Hilary Clinton Ermeni-Türk ilişkileriyle ilgili olarak 'Ermeni-Türk ilişkilerinde top karşı tarafta ve onların topa vurma zamanı geldi' dedi.


GÜRCÜ DEMİRYOLUNU AZERİLER ALIYOR, ERMENİLER ENDİŞELİ!

Gürcistan hükümeti demiryollarını özelleştireceğini duyurdu. Bu haber Ermenistan'da endişe ile karşılandı. Belirtilen hatlar Rusya ile Ermenistan'ı birleştirmekte. Erivan, hattın ve Gürcistan doğalgaz boru kemerinin Azerbaycan tarafından satın alınacağını düşünüyor.


ERMENİSTAN'DA 'ANAYASA GÜNÜ'

Ermenistan Anayasası 5 Temmuz 1995'de referandumla kabul edildi. 27 Kasım 2005'te gerçekleştirilen ikinci bir referandumla Anayasa'da gerçekleştirilen değişiklikler halk tarafından onaylandı.


İSTANBUL'UN ERMENİ MİMARLARI TANITILIYOR

Uluslararası Hrant Dink vakfı, bir sergi ve kitap projesiyle, İstanbul'un Ermeni mimarlarını tanıtacak.



BALKANLAR

ARNAVUTLUK'TA KOMÜNİST REJİMİN ÇÖKÜŞÜNÜN 10. YILI

Arnavutluk'ta halkın komünist rejime karşı başlattığı ayaklanmanın 10'uncu yıldönümü, başkent Tiran'da düzenlenen bir mitingle kutlandı. Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa, binlerce kişinin katıldığı mitingde yaptığı konuşmada Arnavutluk halkının yüzünü batıya çevirdiğini 10 yıl önce açıkça ortaya koyduğunu belirterek, "2 Temmuz 1990'da Arnavutluk'ta Berlin duvarı yıkıldı" dedi.


BOŞNAK LİDER GANİÇ MAHKEMEYE ÇIKIYOR

Sırplar'ın talebiyle İngiltere'de gözaltına alınan Eyüp Ganiç 1 Mart'tan bu yana ev hapsinde tutuluyordu Sırbistan Adalet Bakanlığı'nın talebiyle Londra'da gözaltına alınan Bosna-Hersek'in eski devlet başkan yardımcısı Eyüp Ganiç, bugün Londra'da hakim karşısına çıkıyor.


ERDOĞAN, BOSNA'DA POTAÇARİ ŞEHİTLİĞİ'NE GİDİYOR

Başbakan Erdoğan, Srebrenitsa katliamının yıldönümünde Potacari Şehitliği'ne giderek Sırpların katlettiği 300 bin kişiyi anacak. Erdoğan, kısa tatilinin ardından 10-12 Temmuz'da Bosna Hersek ve Sırbistan'a gidecek. 10 Temmuz'da Saraybosna'ya gidecek olan Erdoğan, burada Srebrenitsa katliamının 15'inci yıldönümünde anma etkinliğine katılacak.


BULAGARİSTAN'IN KATILDIĞI AMERİKAN ROKETSAVAR KALKANININ BRİRİNCİ ETABI 2015 YILINDA TAMAMLANABİLİR

Bulgaristan Savunma Bakanı Anü Anev Bulgaristan Ulusal Radyosu'na ABD ziyaretini değerlendiriken savunma alanında işbirliği anlaşmasının yerine getirilmesi kararlarının onaylandığını söyledi. Önümüzdeki iki hafta içersinde ABD'den bir uzman grubu Bulgaristan'a gelerek Havva Kuvvetlerinin modernizasyonu konusunada Bulgar tarafının isteklerini alacak ve ABD'nin bu istekleri ne derece yerine getirebileceği konusu tartışılacak.


AVRUPA KONSEYİ GENEL SEKRETERİ JAGLAND VE MAKEDONYA DIŞİŞLERİ BAKANI MİLOŞOSKİ GÜRCİSTAN'DA

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ve Makedonya Dışişleri Bakanı Antonio Miloşoski çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gürcistan'a geldi. Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ve Makedonya Dışişleri Bakanı Antonio Miloşoski çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gürcistan'a geldi.


HIRVATİSTAN-SIRBİSTAN SUÇLULARI İADE EDECEK

Hırvatistan ve Sırbistan, ''suçluların'' iade edilmesiyle ilgili anlaşma imzaladı., ''suçluların'' iade edilmesiyle ilgili anlaşma imzaladı. Sırbistan Adalet Bakanı Snezana Maloviç ve Hırvatistan Adalet Bakanı İvan Şimoviç, Belgrad'da bir araya geldi. Yapılan görüşmede, iki ülke, yolsuzluk ve organize suçlara iştirak edenlerin kendi ülkelerine iade edilmesiyle ilgili anlaşmayı imzaladı. Anlaşmaya göre, suçluların iade prosedürü, 1 ile 4 ay arasında sürecek.


YUNANİSTAN'IN DIŞ BORCU ARTIYOR

Yunanistan'ın dış borçlarının toplamının son bir yıl içerisinde yüzde 12 oranında artış kaydederek, 413,5 milyar euroya ulaştığı bildirildi. Yunanistan Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, ülkenin dış borçlarının bir yıl içerisinde 44,3 milyar avro arttığı belirtilirken, dış borcungayri safi yurt içi hasılanın (GSYİH) yüzde 179,1'ine denk düştüğü kaydedildi.


KRİZ BİTMİYOR, DOW DİPTE, MACARLAR BATMAMAK İÇİN AB'DEN PARA İSTEDİ

Yunanistan'da başlayan fakat zamanla tüm euro bölgesine yayılan kriz, global ekonomi için risk unsuru olmaya devam ediyor. Euronun dolar karşısında biraz değer kazanmasıyla hafifledi gözüyle bakılan kriz, ABD ve Macaristan'dan gelen iki haberle yeni bir boyut kazandı. Cuma gününü düşük kayıplarla kapatan borsalar için pazartesi önemli bir eşik olabilir. ABD'deki düşük yönlü hareket devam ederse, Dow Jones'da 10 bin puanın üzerine çıkılması zora girecek. İşte pazartesi borsaları bekleyen iki tehlike.


TÜRKİYE - SIRBİSTAN TİCARET ANLAŞMASI İMZALANDI

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında, Türkiye ile Sırbistan arasında Serbest Ticaret Anlaşması'nın onaylanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı yayımlandı.


AB BAŞKANI ROMPUY İLK BATI BALKAN ZİYARETİNE ÇIKIYOR

Avrupa Birliği Başkanı Herman van Rompuy ilk Batı Balkanlar ziyaretine Pazartesi günü başlıyor. Rompuy ziyaretine Slovenya'nın başkenti Ljubljana'dan başlayacak. Daha sonra Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'e geçecek olan Rompuy, daha sonra Sırbistan'a oradan da Kosova'ya geçecek.



ASYA

CUMHURBAŞKANI GÜL KAZAKİSTAN'DA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Astana'nın kuruluş yıldönümü kutlamaları için Kazakistan'a gitti.


ÇİN, UYGURLAR'I ZENGİNLEŞTİRECEK

Çin Hükümeti Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin kalkınmasının hızlandırılması için tüm ülkeyi seferber etti. Yatırımların artması için vergi muafiyetleri getiriliyor, altyapı projelerine start veriliyor


PAKİSTAN'DA İNTİHAR SALDIRISI: 1 ÖLÜ

Pakistan'ın kuzeybatısındaki bir yardımcı askeri üssün kapısında düzenlenen intihar saldırısında 1 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.


PAKİSTANLI DİN ADAMLARI: "TERÖRİST SALDIRILAR İSLAM DIŞIDIR"

Pakistan'da din adamlarının oluşturduğu Ulema Konseyi, terörist eylemlerin İslam dininde yeri olmadığını ve terör örgütlerine karşı ağır yasal önlemler alınması gerektiğini belirtti.


İSTANBUL'DA KIRGIZ ÖZBEK AKSAKAL ZİRVESİ

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun önceki günkü Kırgızistan ziyareti sırasında, ülkedeki yeni dönemde istikrarın kalıcı hale gelmesi için atılabilecek adımlar ele alındı.


ÇUVALCI GENERAL AFGANİSTAN'DA İŞ BAŞI YAPTI

ABD Başkanı Barack Obama, ISAF ve Amerika'nın Afganistan'daki güçlerinin komutanı General Stanley McChrystal'i basına yansıyan alaycı sözlerinin ardından görevden alarak yerine General David Petraeus'u getirmişti. Petraeus dün görevi ISAF güçlerinin komutan yardımcısı Michael T. Hall'dan teslim aldı.


AFGANİSTAN'DA 63 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Afganistan İçişleri Bakanlığı, çoğu uyuşturucu kaçakçısı 63 kişinin öldürülddüğünü açıkladı.


KAZAK LIDER NAZARBAYEV, BELARUS CUMHURBAŞKANI LUKEŞENKO ILE GÖRÜŞTÜ

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Avrasya Ekonomik Topluluğu (AET) toplantısına katılmak için Kazakistan'ın başkenti Astana'ya geldi.


OTUNBAYEVA, NAZARBAYEV İLE GÖRÜŞTÜ

Astana -Kırgızistan'ın Yeni Lideri Roza Otunbayeva, İlk Yurtdışı Gezisini Kazakistan'a Gerçekleştirdi. Kırgızistan Cumhurbaşkanı Rosa Otunbaye Kırgızistan'ın yeni lideri Roza Otunbayeva, ilk yurtdışı gezisini Kazakistan'a gerçekleştirdi. Kırgızistan Cumhurbaşkanı Rosa Otunbayeva, Akorda Sarayı'nda Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile görüştü.


YEMİN TÖRENİNE KATILAN TEK DEVLET ADAMI TÜRKİYE'DEN

Kırgızistan'da geçen hafta yapılan referandumda cumhurbaşkanı seçilen Roza Otunbayeva, dün yemin ederek görevine başladı. Yemin törenine, devlet adamı olarak katılım ise sadece Türkiye'den geldi.


DAVUTOĞLU SOYDAŞ DEVLETLERE SAHİP ÇIKTI

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Orta Asya'daki soydaş devletlerin dünyanın en güvenilir, refah ve istikrarlı ülkeleri arasına girmeleri için çabalarımızı sürdürmeye kararlıyız" dedi.


KIRGIZİSTAN'DA OTUNBAYEVA GÖREVE BAŞLADI

Kırgızistan'ın yeni başkanı Roza Otunbayeva yemin ederek görevine başladı. Otunbayeva Orta Asya'daki ilk kadın devlet başkanı oldu.


TÜRKİYE'NİN KIRGIZİSTAN BAŞARISI

Geçen haftanın ikinci yarısında Türkiye, dışişleri Bakanımız sayın Ahmet Davutoğlu'nun şahsında Kırgız kardeşlerimizin gönlünü fethetti.



AVRUPA

POLONYA'DA YENİ CUMHURBAŞKANI KOMOROWSKİ

Polonya'da bugün yapılan cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda seçimi kaybeden Jaroslaw Kaçinski, seçimi kazanan rakibi Bronislaw Komorowski'yi kutladı.


İNGİLİZ MUHAFAZAKARLAR TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİNE KARŞI

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, bu hafta İngiltere'ye yapacağı ziyaret öncesi iktidardaki muhafazakar partinin sağcı milletvekillerinin Türkiye'nin üyeliğine karşı "ayaklandığı" bildirildi.


ABGS 10 YILI GERİDE BIRAKTI

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği kuruluşunun 10. yılını geride bıraktı. Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış günün anısına bir açıklama yaptı.


GEREKSİZ HARCAMA YAPAN FRANSIZ BAKANLAR'DAN İSTİFA GELDİ

Fransa'da iki bakan, devletin kaynaklarını ve parasını haksız ve gereksiz yere harcadıkları yolunda çıkan iddiaların ardından istifa etti.


ALMANYA'NIN YENİ CUMHURBAŞKANI WULFF'TAN TÜRKİYE ZİYARETİ

Almanya'nın yeni Cumhurbaşkanı Christian Wulff, ilk dış ziyaretlerinden birini ekim ayında Türkiye'ye yapmayı planlıyor. Hrıstiyan Demokrat politikacı, önceki yıllarda Türkiye'nin AB müzakere sürecine destek vermişti.


ALMANYA'DAN TÜRKİYE'YE TERSİNE BEYİN GÖÇÜ

Alman De Spiegel Almanya'dan Türkiye'ye dönen Türklerin sayısının, Türkiye'den Almanya'ya gidenlerin sayısını günden güne aştığını yazdı. Alman ekonomisi zayıflarken Batı'da eğitilen bu profesyonel Türk-Almanların Türkiye'de iş bulma şansları da artıyor. Ama 'evde' kendilerini hoş gelmiş gibi hissetmedikleri zamanlar da var.


KIBRISLI TÜRKLER TAZMİNAT RUMLAR TOPRAK İSTİYOR

Kıbrıs müzakerelerinde görüşülen mülkiyet başlığında KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun tazminatın, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Hristofyas'ın da toprak iadesinin öne çıkarılması yönünde çaba harcadığı belirtildi.


KILIÇDAROĞLU BBC'YE KONUŞTU: AB İLE YENİ BAŞLANGIÇ HEDEFLİYORUZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu BBC Türkçe'ye verdiği mülakatta iktidar olmaları durumunda Türkiye ile AB arasında yeni ve güçlü bir başlangıç hedeflediklerini söyledi.


YARGIDA "DEUTSCHE BANK KÖSTEBEĞİ" ŞÜPHESİ

Deutsche Bank'ın nisan ayında şubelerine düzenlenen baskın konusunda "önceden uyarıldığı" iddiası tartışma yarattı. Bu "devlet sırrı"nın nasıl ifşa edildiğini ortaya çıkarmak için soruşturma başlatıldı.


CENTER FOR EURASIAN STUDIES - DAILY BULLETIN

THE CAUCASUS AND THE ARMENIAN ISSUE

DAVUTOGLU UNDERLINES TURKEY'S SENSIVIY ON UPPER KARABAKH DISPUTE BETWEEN AZERBAIJAN AND ARMENIA

Turkish Foreign Minister Ahmet Davutoglu said, "Turkey will be the first country which will raise its voice in case of an atrocity against Turkmens, Kurds or Arabs in Iraq."


"RETURN 7 REGIONS BACK TO AZERBAIJAN"

"Aiming to gain Azerbaijan's support against Iran, U.S. Administration prepares to press Yerevan for resettlement of Nagorno-Karabakh problem," Turkish Hurriyet daily wrote, "U.S Secretary of State Hillary Clinton, who will be in Azerbaijan today, will call Armenia to withdraw troops from the regions surrounding Nagorno-Karabakh. Armenians may make steps regarding this call."


REGNUM: DID US AND RUSSIA AGREE ON RETURNING NAGORNO-KARABAKH BACK TO AZERBAIJAN?

Chairman of European Armenian Unions Forum Ashot Grigoryan commented on the statement of Presidents of OSCE Minsk Group Co-chairing countries and claimed that United States and Russia have agreed on returning Nagorno-Karabakh back to Azerbaijan as a result of Turkey's efforts.


AZERBAIJANI NGO PROTESTS U.S. ALLOCATION OF FINANCIAL AID TO NAGORNO-KARABAKH SEPARATISTS

Karabakh Liberation Organization (KLO) issued a statement in protest against the allocation of U.S. financial assistance to the separatist regime in Nagorno-Karabakh, KLO said.


ANALYSTS SUGGEST NEW STRATEGIES FOR S. CAUCASUS

The Center for Strategic and International Studies in Washington hosted a conference on US strategy in the South Caucasus and Caspian Basin on June 29. The analysts present had diverging opinions.


U.S. CONGRESSMEN SUPPORT BRYZA'S CANDIDACY

U.S. congressmen Solomon Ortiz, Michael McMahon, Michael Conaway, Bill Shuster, Sue Myrick and Shelley Moore Capito support Matthew Bryza's candidacy as new U.S. ambassador to Azerbaijan. The politicians made the statement this week in a letter written to Congress.


ARMENIA LAUNCHES PREPARATIONS FOR THE 100TH ANNIVERSARY OF 1915 INCIDENTS

Armenia holds a conference in Yerevan to design an action plan for the events and initiatives for international recognition of Armenian allegations regarding 1915 incidents for the 100th anniversary of so called Armenian genocide. The conference entitled "Genocide of Armenians - Mets Yeghern - 100th Year Anniversary: Fronier for Justice" is organized by World Armenian Congress, Armenia's Ministry of Diaspora and National Academy of Sciences of Armenia.


THE BALKANS

"ICJ OPINION WILL AFFECT KOSOVO SITUATION"

It seems that EU is abandoning its consensus on the continuation of the enlargement process, Foreign Minister Vuk Jeremić stated. He said that in spite of the great enthusiasm of a number of countries that favor Serbia, the last EU Council of Ministers session ended with a decision to postpone the submittal of Serbia's EU candidacy bid to the European Commission for review.


U.S. ASSISTING IN EU ACCESSION PREPARATION

The United States annually allocate about USD 50 million to Serbia, American ambassador to Serbia Mary Warlick stated. She added that these funds are mainly used to assist the country in preparation for its EU accession and to implement Western standards.


KOSOVO ALBANIAN OFFICIAL ACCUSES SERBS

Kosovo Albanian Interior Minister Bajram Rexhepi said that he believes that Friday's fatal explosion in Kosovska Mitrovica can be attributed to Serb extremists. The Kosovo police, KPS, have stated that they have information on several suspects in the blast, but that they would not be releasing any information on them to the public yet.


BIDEN WON'T MAKE IT TO SREBRENICA

American Vice-President Joe Biden will not be attending the 15th anniversary of the Srebrenica crimes, as was announce earlier. Daily Danas has learned from diplomatic sources that Biden's visit was being discussed, but that it definitely will not be happening.


RADICAL ISLAM "THREATENS MACEDONIA"

The Skopje branch of the Islamic Religious Community, IVZ, in Macedonia has warned that radical Islamist groups following Wahhabi teachings are trying to take control of the central mosques in Skopje.


EU PUSHES PRISTINA-BELGRADE TALKS ON PRACTICAL ISSUES

Spanish Foreign Minister Miguel Angel Moratinos, on the eve of his country's handover of the rotating EU presidency to Belgium, has reiterated Brussels' stance that Pristina and Belgrade should start a dialogue and discuss practical issues.


BULGARIA PM: PUTIN KNOWS ME BETTER THAN LOCAL OPPOSITION

Bulgaria's prime minister has praised his Russian counterpart for the dialogue they have as the two countries are struggling to come to an agreement on a number of large-scale energy projects.


BULGARIA TO HOLD PRESIDENTIAL, LOCAL VOTE TOGETHER IN 2011

Bulgaria's presidential elections will be held together with the local vote next year, most probably in October, officials from the ruling party have announced. "The presidential and local elections will be held on one and the same day next year," Iskra Fidosova, co-chair of the parliamentary group of the ruling GERB party and head of the legal commission in parliament, told the Bulgarian National Radio on Sunday.


IMF, ROMANIA TO DISCUSS NEW AGREEMENT ONCE GOVT SENDS CLEAR SIGNAL OF INTENT

Romania might begin talks on a new precautionary or standby agreement with the IMF during the coming months, should the country's Government send a clear signal of intent, IMF mission head Jeffrey Franks told Romanian Mediafax news agency.


GREECE: SIXTH GENERAL STRIKE SCHEDULED FOR NEXT WEEK

Greece's unions called a sixth general strike for Thursday, the day Parliament votes on a pension overhaul, as attempts to smooth growing dissent over the changes. The General Confederation of Labor, Greece's largest union group for workers at private companies, will hold a new nationwide 24-hour strike, to be joined by the union for civil servants.


ASIA

CUSTOMS CODE TAKES EFFECT

The Presidents of Russia, Belarus and Kazakhstan have signed a statement on the coming into force of the Customs Union Code. The trilateral alliance will become operational as of July 6th, Russian President Dmitry Medvedev told a news conference earlier today.


EURASEC SUMMIT OPENS IN ASTANA

The presidents of Russia, Kazakhstan, Belarus, Tajikistan and Kyrgyzstan have launched a summit of the Eurasian Economic Community (EurAsEC) which is also attended by their Armenian and Ukrainian colleagues (these countries are EurAsEC observers).


GÜL TO PARTICIPATE IN CELEBRATIONS FOR NAZARBAYEV'S BIRTHDAY

President Abdullah Gül has departed for Kazakhstan, where he will participate in celebrations for both President Nursultan Nazarbayev's 70th birthday and the 13th anniversary of the founding of the capital city, Astana.


POLES VOTE IN TIGHT PRESIDENTIAL RUNOFF

Poles voted for a new president on July 4 in a tight runoff election set to determine the future direction of Poland.


TURKEY LENDS SUPPORT TO CARETAKER KYRGYZ GOVERNMENT

Turkey has boldly displayed its support for Kyrgyzstan, which has endured political and ethnic violence since April, with Foreign Minister Ahmet Davutoğlu being the sole foreign statesman present when Kyrgyzstan's provisional leader Roza Otunbayeva was sworn in as president on Saturday.


TRANSDNIESTER OFFICIALS SAY JAILED MOLDOVAN CONFESSES TO ESPIONAGE

The ministry for state security in Moldova's separatist Transdniester region has published the alleged confession of a jailed man that separatist authorities say is a spy, RFE/RL's Moldovan Service reports.


OSH PROTESTERS WANT INTERNATIONAL OVERSIGHT OF KYRGYZ FORCES

Some 200 protesters in the southern Kyrgyz city of Osh held a protest calling for the "internationalization" of the Kyrgyz army and law enforcement agencies, RFE/RL's Kyrgyz Service reports.


ANDREI GROZIN: MOSCOW UNLIKELY TO SUPPORT ANY CANDIDATE IN FORTHCOMING PARLIAMENTARY ELECTIONS IN KYRGYZSTAN

"Moscow is unlikely to play on the side of any candidate in forthcoming parliamentary elections in Kyrgyzstan", Andrei Grozin, the director of the Central Asia Department at the CIS Institute in Moscow, shared his view with the authoritative Russian newspaper Kommersant.


SET KYRGYZSTAN BACK ON ITS FEET

The international community faces an acute test of its political will in Kyrgyzstan.


POINT OF VIEW: KYRGYZSTAN AFTER THE CONSTITUTIONAL REFERENDUM

Although approximately 60 percent of those entitled to vote cast their ballots in the Kyrgyz constitutional referendum last Sunday, the fact that approximately 91 percent approved the new Constitution and the appointment of Roza Otunbayeva as interim president until 31 December 2011 is certainly a big success of Otunbayeva and her provisional Government.


TAJIKISTAN LOOKING FOR NEW ENERGY MARKET

The Tajik government has sent an official letter to the Afghan president asking to accelerate the construction of a 220 kilovolt electricity transmission line Sangtuda–Puli Khumri in Afghanistan.


UZBEKISTAN DEVELOPING SMALL HYDROPOWER INDUSTRY

The construction of small hydropower plants in Uzbekistan is going on very slowly. The reason is low paying capacity of energy consumers and the country's limited water resources.


EUROPE

EU'S DREAM CANDIDATE WINS POLISH ELECTION

The man from the ruling Civic Platform party, Bronislaw Komorowski, won Poland's presidential election on Sunday (4 July) in a result set to bolster the country's pro-European credentials.


FRANCE'S LAGARDE: BANK STRESS TEST RESULTS OUT 23 JULY

The results of ongoing tests on European banks to ascertain their viability will be published on 23 July, French finance minister Christine Lagarde has said.


SARKOZY UNDER FIRE FOR FANCY NEW PLANE

France's Nicolas Sarkozy has come under fire for going ahead with plans to buy a new presidential plane for €180 million only days after cutting perks for cabinet members and sacking two for spending public money on cigars and private jets.


GREEK CORRUPTION WORTH €800 MILLION A YEAR

With Greece feeling the pressure from member states, the EU commission and the IMF to get a grip on its public spending, a transparency watchdog has estimated that the cost of bribes paid out by Greek citizens for public and private services is at least €800 million a year.


BELGIAN PRESIDENCY SETS PARLIAMENT IN ITS SIGHTS

Belgium formally takes over the EU's six-month rotating presidency from Spain today (1 July), promising a slimmed-down but professional performance under the bloc's new Lisbon Treaty rules.


CENTRE-RIGHT LOSING GROUND IN EU PARLIAMENT

The centre-right European People's Party (EPP) group in the European Parliament is losing ground despite winning the last elections, a new study of voting patterns says.


FRENCH SCANDALS OVER EXPENSES FORCE 2 TO RESIGN

Two French government ministers resigned suddenly on Sunday, apparently pushed by President Nicolas Sarkozy, after new attention was brought to spending scandals involving Cuban cigars and a private jet.


Merkez Başkanı / Director of the Center : Ömer Engin LÜTEM (E. Büyükelçi / Ret. Ambassador)

Hazırlayan / Prepared by : Oya EREN

Adres / Adress: Süleyman Nazif Sokak 12/b D.2 Posta Kodu :06550
Çankaya / ANKARA
Tel : +90 312 438 50 23 - Fax : +90 312 438 50 26

www.avim.org.tr
info@avim.org.tr

[ E-Posta listemizden çıkmak için tıklayın | Click here to unsubscribe ]



--
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE

--
BENiM MANEVi MiRASIM BiLiM VE AKILDIR!
 
"Ben, Manevi Miras olarak hiçbir Ayet, hiçbir Dogma,
hiçbir Donmuş ve kalıplaşmış Kural bırakmıyorum.
Benim Manevi Mirasım Bilim ve Akıldır...
 
Zaman süratle ilerliyor, Milletlerin, Toplumların,
Kişilerin Mutluluk ve Mutsuzluk anlayışları bile değişiyor.
Böyle bir Dünyada, asla değişmeyecek Hükümler getirdiğini
iddia etmek, Aklın ve İlmin gelişimini inkar etmek olur...
 
Benim Türk Milleti için yapmak istediklerim
ve Başarmaya çalıştıklarım ortadadır.
Benden sonra Beni benimsemek isteyenler,
bu temel eksen üzerinde Akıl ve İlmin rehberliğini
kabul ederlerse, Manevi mirasçılarım olurlar."
 
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
 
Grup mail adresi: MAKARNA@googlegroups.com
Grup yöneticisi : makarna+owner@googlegroups.com
Grup anasayfa : http://groups.google.com/group/MAKARNA

Blog Arşivi