20 Temmuz 2010 Salı

[cadilarmekani], Yaşasın Hukuk!

 

MELIH ASIK

m.asik@milliyet.com.tr

Yasasin hukuk!

20 Temmuz 2010

“Balyoz” iddianamesi henuz mahkemece kabul edilmeden yandas basinda carsaf carsaf yayimlandi. Adil yargilamayi etkilemeye tesebbus ve sorusturmanin gizliligini ihlal gibi suclar butun kamuoyunun ve adalet camiasinin gozleri onunde islendi. Demokrasi ve hukuk diye mangalda kul birakmayanlar bu manzaradan hic rahatsiz olmadi... Dahasi... Iddianame uzerine yapilan yorumlarda da bilgiler alabildigine saptirildi. Magdurlarin bu konudaki isyanini E. Org. Cetin Dogan’in kizi Pinar Dogan ve damadi Dani Rodrik’in  hazirladigi “http://cdogangercekler.wordpress.com/” adli sitede okuyabilirsiniz.
Iddianame henuz mahkemece kabul edilmeden neden gazetelerde saptirilarak ve abartilarak yayimlanir?
En basta mahkemeyi baski altina almak icin...
Prof. Dani Rodrik diyor ki:
“Bunu niye yapiyorlar? Elde supheliler aleyhine somut kanitlar olmadigi icin. Olsaydi bu dezenformasyon kampanyasi gerekmeyecekti...”
Dun bu satirlar yazilirken mahkeme iddianameyi kabul ettigini acikladi...
Durusmalarin onumuzdeki kisa dogru baslamasi bekleniyor.
Ancak medya uzerinde yargilama coktan yapildi, kamuoyu coktan olusturuldu.
Bu arada tezgahlanan hukuksuzluklar topluma su bilinci de yerlestiriyor:
“Iktidari arkasina alanlarin bu ulkede her turlu hukuksuzlugu yapma hakki vardir.”
Hukuk bilinci yok olmus bir toplumun ayakta durmasinin olanaksizligi da kimsenin umurunda degil tabii...

Konya Vergi Dairesi’nde yemek ucretleri gunluk 4.5 lira, aylik abonman alinirsa yemek  2.75 liraya geliyor. Ancak fislerin uzerinde tarih bulunuyor,  o gun yemek yenmezse fis yaniyor. Adalet mi bu?

Kizilderililere mal satip Amerika’yla ihracati 20 milyar dolara cikartacakmisiz.
Eskimolara da buzdolabi sattik mi koseyi donduk demektir!
Fahrettin Fidan

Layigi bu muydu!
Hava Kuvvetleri Komutanligi’nda dun ilginc bir toren yapildi. Hava Kuvvetleri Komutani Org. Hasan Aksay, isgal altindaki Afganistan’da ABD’nin Hava Kuvvetleri Komutanligi’ni yapan Org. Norton A. Schwartz’a “TSK Liyakat Madalyasi” verdi. Malum, bu madalya, “kendisine verilen gorevlerin basarilmasinda buyuk beceriklilik veya cesitli gorevlerde basari gosterenlere, Turk Silahli Kuvvetleri ile mensubu oldugu silahli kuvvetler arasinda dostca iliskilerin gelistirilmesini, milletlerin birbirine yakinlastirilmasini saglayanlar”a veriliyor.
Org. Schwartz’in TSK ile Amerikan ordusu arasinda nasil bir dostca iliski gelistirdigini  bilmiyoruz. Bildigimiz bu generalin su siralar Afganistan’da... Ondan once Irak’ta gorev yaptigi... Hava bombardimanlari sonucu oldurulen on binlerce masum sivilin sorumlulugunu tasidigi yolunda... Acaba Amerikali general madalyayi masum kitleleri imha basarisiyla mi hak etti?

Gecici yalan!
Tayyip Erdogan basta olmak uzere AKP yoneticilerinin ve AKP yorungesindekilerin anayasa degisikligine “hayir” diyecegini aciklayanlara yonelttikleri en buyuk  suclama malum:
“Demek ki siz gecici 15. maddenin degismesini, darbecilerin yargilanmasini istemiyorsunuz!”
Iyi de referandumdan “evet” cikar da gecici 15. madde yururlukten kalkarsa darbeciler yargilanabilecek mi? CHP Milletvekili Sahin Mengu’nun soruya yaniti:
“Kim darbeciler yargilanir derse ya hukuk cahilidir ya da yalan soyluyordur. Cunku... Sanik aleyhine olan hukumlerin geriye dogru yurutulemeyecegi ceza hukukunun temel ilkelerindendir. Gecici 15. madde, milletvekillerine taninan kursu dokunulmazligi gibi bir kurumdur. Bugun dokunulmazliklar kalksa hicbir milletvekilini daha once kursude yaptigi konusmalardan dolayi yargilayamazsiniz. Ayni sebepten gecici 15 yururlukten kalksa bile darbeciler yargilanamaz. Kimilerinin iddia ettigi gibi bu olayda zaman asimi diye bir sey de soz konusu olamaz. Cunku gecici 15’in getirdigi dokunulmazlik omur boyu suren dokunulmazliktir. Ben bunlari pazar aksami CNN Turk’te soyledim. Karsimda AKP Usak Milletvekili Mustafa Cetin bulunuyordu. O da benimle ayni goruste oldugunu acikladi, ki aksi zaten mumkun degildi...”

Diyanet’in imam kadrosu bu yil 117 bine cikiyormus.
Buna artik “kadro” degil “ordu” denir...
Haldun Ertem

Dis makinesi...
Mine Kilic arkadasimiz Hatay’a gidip dondu... Izlenimleri:
“Gidiste ve donuste Aksaray’da (Orhan) Agacli tesislerinde durdu otobus.
Tuvalet paraliydi ve temiz bir tane bulana kadar epey ugrastim.
Aksaray’dan sonra sabaha karsi durdugumuz “Ismail’in Yeri”nde tuvalet ucretsizdi ama   beni en cok sasirtan tuvaletteki “dis fircasi makinesi” oldu.
Makineye 1 lira atiyorsun, tek kullanimlik bir firca geliyor. Fircayi biraz cekince alt kisimdaki macun uste cikiyor ve dislerini fircaliyorsun.
Sabahin 6’sinda karsina cikabilecek en guzel sey budur herhalde...”



_



--
Gülüşünde ilkbahar bakışında letafet
Seni bende görerek bana seni tarif et

http://groups.google.com.tr/group/letafet
http://groups.yahoo.com/group/Letafet1

Birol Akkerman

--
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "Cadıların Mekanı - İnternetkadin.com" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu gruba kayıt göndermek için cadilarmekani@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Bu gruba olan aboneliğinizi iptal etmek için cadilarmekani+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Diğer seçenekler için http://groups.google.com/group/cadilarmekani?hl=tr adresinden grubu ziyaret edin.

Blog Arşivi