10 Temmuz 2010 Cumartesi

m~a~k~a~r~n~a YAKINDA SÜRESiZ TATiL VAR! / Rifat SERDAROGLU


 

 
YAKINDA SURESIZ TATIL VAR

Rifat SERDAROGLU

Obama ile yaptigi bas basa gorusme  Basbakan Erdogan’i cok hirpalamisti.

Ozellikle Israil ile olan iliskiler ve Iran’in nukleer calismalarinda Turkiye’nin tutumu, Obama’nin cok sinirlenmesine ve bu durumun ikili  konusma sirasinda Obama’nin uslubuna yansimasi, gorusmenin sinir katsayisini epey yukseltmisti. Bu asap bozucu gorusmeden sonra eli-ayagi bosalan ve aynen Mercedes arabada yasadigini tekrar yasayan Tayyip Bey, esi-cocuklari-akrabalari ve 200 kisiye yaklasan koruma ordusu ile tatile cikma karari almisti.

Gocek civarinda bir ada’da bir hafta dinlenen Basbakan’a tatil oldukca yaramis, yuzune renk gelmis, cildi piril piril olmus. Nasil olsa ilk secimlerden sonra, once Yuce Divan yargilamalari daha sonra ise uzun yillar surecegini tahmin ettigimiz bir tatil gelecek. Cok sayida Bakan arkadasi, akrabalar, Kurtcu danismanlar, yandas isadamlari, yandas yazarlar kendisine bu zorunlu tatilde eslik edecekleri  icin  canlari da sikilmayacak.

Basbakan  tatildeyken, bizim de kendisine soracagimiz cok sayida soru birikti. Canini sikmadan teker, teker soralim; *Genelkurmay Baskaniniz, terorun geldigi durum icin “Sozun bittigi yerdeyiz” dedi. Bu soz, “daha otesinde soz olmayan yer” , “son noktaya gelinen yer” , “kelimelerin yetersiz kaldigi durumlar” icin kullanilir. Ayrica “Kuzey Irak, PKK icin guvenli sahadir” dedi.

Sizce, Genelkurmay Baskaniniz ne demek istedi? Hukumetin terorle mucadelede, TSK’nin elini-kolunu bagladigi dogru mudur?

Sizin eski dostunuz ve Disisleri Bakaninizin “Kak’i” yani “aga’si” Barzani Bey, Turk Askerini sehit eden, PKK teror orgutune kucak mi aciyor? Onlari besleyip, buyutup uzerimize mi saliyor?  Acaba, “Barzani Bey ile daha fazla ticaret yaparsak, teroru onleriz” diyen Bakaniniz Zafer Caglayan’i ve “Kuma alirsak teroru cozeriz” diyen Rize Belediye Baskaninizi devamli olarak, Kuzey Irak’ta biraksak, Barzani Bey’i ikna edebilir miyiz?

*Genelkurmay Baskaniniz, “Irtica Eylem Plani” adli sahte belgeler, Taraf Gazetesine Polis tarafindan sizdirildi, dedi.
Yasemin Congar ise “Balyoz” davasi ile ilgili belgelerin, bizzat Basbakan ve Devlet Istihbarati tarafindan tesvik edilerek  kendilerine verildigini acikladi. Size iftira edip, hakaret eden bu gazeteciye, haddini ne zaman ve nasil bildireceksiniz?

Bu belgelerin hepsinin kendisine de geldigini ve hepsinin sahte oldugunu soyleyen zamanin ABD Buyukelcisi Edelman, acaba Ergenekon gizli orgutunun uyesi olabilir mi?

*Soz Polisten acilmisken, sizin de imzanizla, Baskent Ankara’nin Emniyet Muduru olan Polis Mudurunuzun  tutuklanmasina, AKP Kayseri Il Baskaninin gorevden alinmasina sebep olan ihale yolsuzlugu nedir? Bu ihalelerin tutari ne kadardir? Bu olaylarda hangi tarikat, hangi tarafta yer almistir ve savasi hangi tarikat kazanmistir? Neden sizin en yakinlariniz hep bu yolsuzluk olaylarinin tam ortasinda yer aliyorlar ve hic utanmadan sizi uzuyorlar?

*Sayin Basbakan, sizin Devlet Bankalarini cok sevdiginiz, onlari kendi maliniz gibi gorup, sevip oksadiginiz, koruyup kolladiginiz hepimizin malumudur!  Fakat ozellikle “Vakifbank”i, oglunuz Bilal Bey kadar sevdiginizi daha yeni ogrendik.

Istanbul Buyuksehir Belediye Baskanliginizdan beri, belediyenin ve istiraklerinin tum paralarinin bulundugu “Vakifbank Valide Sultan Camii Subesi” mudurlerinin aniden “Supermen” olup ucmalarinin sebebini anlamis degiliz! Ilk mudur  Maksut Serim; sube mudurlugunden, Basbakanlik Ortulu Odeneginin basina uctu. Ikinci Mudur Bilal Kahraman; sube mudurlugunden, Vakifbank Genel Mudurlugune uctu.

Simdi de  basimiza “Omer Elmas” olayi cikti. Bu elmas gibi cocuk gencecik yasinda, staji dahil uc yillik avukat, Vakifbank Bas Hukuk Danismani oldu. Fakat, elmas cocugun askerlik belgesi teneke cikinca(sahte) once gorevinden alindi, 1,5 ay sonra Vakifbank Genel Mudur Yardimciligina atandi. Mufettisler, BDDK Baskani Tevfik Bilgin ve 6 yoneticiyi bu atamadan sorumlu tuttu ve haklarinda dava acti.
Omer Elmas, Basbakan’in oglu Bilal Erdogan’in “Kartal Imam Hatip Lisesinden” arkadasi!

Basbakan’in ve cocuklarinin, yakinlarina ve arkadaslarina karsi ne kadar vefali olduklarini da yeni ogrenmis olduk. Gerci vefalarini devlete odetiyorlar ama, olacak o kadar. O kadar kusur kadi kizinda bile olur.

Basbakan’a sorumuz su; Belediye Baskanligindan beri, gerek belediyenin, gerek belediye sirketlerinin, gerekse sizin kontrolunuzdeki yardim kuruluslarinin hesaplari nicin hep, Vakifbank Valide Sultan Camii Subesinde tutuldu ve bu subenin mudurleri nasil bu kadar yukseltildi?

Su an Vakifbank Genel Mudurlugunde en kiymetli evrak cesidi, bu konulardaki evraklar ve damat medyasina verilen usulsuz krediler ile ilgili evraklar. Bunlar bir ortaya dokuldu mu, inanin sadece bu dosya bile bazilarina omur boyu tatil yaptirmaya yeter de artar bile.

Bakarsiniz Silivri Kampusu gercek misafirlerini bunyesinde seve seve agirlar.

Ne demis büyüklerimiz; "Neye niyet, neye kismet…"

--
BENiM MANEVi MiRASIM BiLiM VE AKILDIR!
 
"Ben, Manevi Miras olarak hiçbir Ayet, hiçbir Dogma,
hiçbir Donmuş ve kalıplaşmış Kural bırakmıyorum.
Benim Manevi Mirasım Bilim ve Akıldır...
 
Zaman süratle ilerliyor, Milletlerin, Toplumların,
Kişilerin Mutluluk ve Mutsuzluk anlayışları bile değişiyor.
Böyle bir Dünyada, asla değişmeyecek Hükümler getirdiğini
iddia etmek, Aklın ve İlmin gelişimini inkar etmek olur...
 
Benim Türk Milleti için yapmak istediklerim
ve Başarmaya çalıştıklarım ortadadır.
Benden sonra Beni benimsemek isteyenler,
bu temel eksen üzerinde Akıl ve İlmin rehberliğini
kabul ederlerse, Manevi mirasçılarım olurlar."
 
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
 
Grup mail adresi: MAKARNA@googlegroups.com
Grup yöneticisi : makarna+owner@googlegroups.com
Grup anasayfa : http://groups.google.com/group/MAKARNA

Blog Arşivi