12 Temmuz 2010 Pazartesi

[cadilarmekani], YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVINA İLİŞKİN DUYURU

10 Temmuz 2010 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 27637

 

TÜRMOB Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden:

 

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVINA İLİŞKİN DUYURU

 

3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu ile bu Kanunun hükümleri uyarınca 16 Ocak 2005 gün ve 25702 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Komisyonlarının Çalışma Usulleri, Sınav Esasları ve Sınav Konuları Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre; 6 Kasım 2009 tarihlerinde yapılmaya başlanılan, 11 Kasım 2009 tarihinde yapılması durdurulan 2009/2. Dönem Yeminli Mali Müşavirlik Sınavı 2009 yılında gerçekleştirilemediğinden; 25 Eylül 2010 - 4 Ekim 2010 tarihleri arasında Yeminli Mali Müşavirlik Sınavı ANKARA’ da yapılacaktır.

 

Yapılması durdurulan 2009/2. dönem YMM Sınavı için başvuruda bulunmuş ve sınav listesine alınmış olanların, gerçekleştirilecek bu sınava aynı sayıda ders için katılacak olmaları durumunda, sınav katılım bedeli ödemelerine gerek olmayacaktır. Bu durumda olan katılımcıların, sınav başvurusu yapmamaları ya da sınava katılmamaları halinde, durdurulan sınavdan kaynaklanan süre haklarını kullanmış kabul edileceklerdir.

 

Gerçekleştirilecek sınava;

 

a) Yapılması durdurulan 2009/2. dönem sınavındaki derslere ilave derslerden katılmak isteyenlerin,

 

b) Sınav başvurusu yapmamış olanlardan sınava katılmak isteyenlerin,

 

25 Ağustos 2010 günü mesai saati bitimine kadar posta yolu ile TÜRMOB Temel Eğitim ve Staj Merkezi Başkanlığı’na başvurularını göndermeleri gerekmektedir. Bu tarihe kadar başvurusunu yapmayanlar ve sınav bedelini (Ş.Abacı) yatırmayanlar sınava alınmayacaktır.

 

25 Eylül 2010 – 4 Ekim 2010 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek sınava ilişkin program, sınav yeri ve katılımcı listesi sınavdan on gün önce  http://www.tesmer.org.tr adresli internet sitesinde duyurulacaktır.

 

SINAVLARA İLİŞKİN ESASLAR

 

Yeminli Mali Müşavirlik Sınavı,

 

1) İleri Düzeyde Finansal Muhasebe,

2) Finansal Yönetim,

3) Yönetim Muhasebesi,

4) Denetim, Raporlama ve Meslek Hukuku,

5) Revizyon,

6) Vergi Tekniği,

7) Gelir Üzerinden Alınan Vergiler,

8) Harcama ve Servet Üzerinden Alınan Vergiler,

9) Dış Ticaret ve Kambiyo Mevzuatı,

10) Sermaye Piyasası Mevzuatı.

Konularında yapılır.

 

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

 

Anılan yönetmeliğin 23.maddesinde yer alan hükme göre Yeminli Mali Müşavirlik Sınavı’na girecek olanların sınav giderleri karşılığı olarak katılacakları her ders için; ders başına 90,00 TL’yi Temel Eğitim ve Staj Merkezi (TESMER)’nin   İş Bankası  Ankara-Dikmen Şubesi 487 269 veya ING Bank Ankara-Ulus Şubesi 361 0591 numaralı masrafsız hesaplarına yatırmaları gerekmektedir. Banka dekontu başvuru evrakı arasında yer alacaktır.

 

BAŞVURUDA ARANACAK BELGELER

 

Yeminli Mali Müşavirlik Sınavında başarılı olamayanlar, sınav sonuçlarının ilan tarihinden itibaren en çok 2 yıl içinde üç sınava daha girebilirler. Bu sınavlar 100 üzerinden 65 puandan az not alınan konuları kapsar.

 

Daha önce açılan Yeminli Mali Müşavirlik sınavına katılıp da başarılı olamayan meslek mensubu adayların, başvuru için 1 adet (4.5x6) boyutunda renkli fotoğraf, sınav giderleri karşılığı olarak öngörülen bedeli ödediklerini gösterir banka dekontu ve başarısız olduğu sınav konularından sınava gireceğini belirtir dilekçe (dilekçe örneğini http://www.tesmer.org.tr adresimizden edinilebilirler.)  ile başvurmaları gerekmektedir.

 

Bu sınav haklarını süresi içinde kullanmayanlar veya başarılı olamayanlar 2 yıl süreyle meslek sınavlarına alınmazlar. İki yıllık süreyi dolduranlardan dileyenler yeniden tüm konuları kapsamak üzere bu yönetmelik hükümlerine göre sınavlara katılabilirler.

 

BELGELERİN GÖNDERİLMESİ VE KABUL EDİLMESİ

 

1- Yeminli Mali Müşavirlik sınavına katılacak olanların önceki bölümde belirtilen başvuru formunun ön ve arka yüzlerini düzenli doldurup, imzaladıktan sonra istenen belgeleri bu forma ekleyerek, yukarıda belirtilen son başvuru günü çalışma saati bitimine kadar “Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği- Temel Eğitim ve Staj Merkezi  (TESMER) Dikmen Cd. No:562 Dikmen/ ANKARA” adresine elden veya posta ile göndermeleri gerekmektedir (postada meydana gelebilecek gecikmeler dikkate alınmayacaktır). Ancak gerçeğe aykırı beyanda bulundukları anlaşılanların sınavı kazanmış dahi olsalar, İzin Belgeleri (ruhsatları) iptal edilecektir.

 

2- Başvuru formundaki soruların bir veya birkaçını yanıtsız bırakanlar ile belgeleri eksik olanların başvuruları dikkate alınmayacaktır.

3- Sınav sırasında fotoğraflı nüfus cüzdanı veya sürücü belgesini gösteremeyenler sınava alınmayacaktır.

4- Sınav listelerinde yer almayanlar sınava alınmayacaktır.

5- Sınav giderleri karşılığı olarak öngörülen bedeli ödemeyenler sınava alınmayacaktır

6- Sınav Başvuru belgeleri geri verilmeyecektir.

7- Sınav Başvuru dosyası odalardan sağlanabilir.

8- Sınava başvurup, katılmayanların sınav bedeli iade veya mahsup edilmeyecektir.

 

İlan olunur.


"Seni diğerlerinden farksız yapmaya''
bütün gücüyle çalışan bir dünyada
kendin olarak kalabilmek
dünyanın en zor savaşını vermek demektir.
Bu savaş başladı mı, artık hiç bitmez"

--
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "Cadıların Mekanı - İnternetkadin.com" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu gruba kayıt göndermek için cadilarmekani@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Bu gruba olan aboneliğinizi iptal etmek için cadilarmekani+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Diğer seçenekler için http://groups.google.com/group/cadilarmekani?hl=tr adresinden grubu ziyaret edin.

Blog Arşivi