13 Temmuz 2010 Salı

m~a~k~a~r~n~a Yararlı bilgiler


 




 

YARARLI  BİLGİLER…

1)     Gözlügünüzün vidasi çok çabuk
çikiyorsa vidayi takmadan önce, vidanin
girecegi delige renksiz oje damlatin. Vidayi öyle takin

2)     Satin aldiginiz ayakkabilar ayaginizi sikiyor ise onlari bir kaç dakika buhara tutun

3) Makasinizi bilemek istiyorsaniz, zimpara kagidi kesin.

4) Halidaki sigara yaniklarindan, yanik yerler üzerinde zimpara kagidi ile
dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz

5) Mobilyalarin yerlerini degistirdiginizde halilarin üzerinde iz birakir.
Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyun ve erimesini
bekleyin. Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesini
gezdirin.Izden eser kalmadigini göreceksiniz

6) Fermuarli giyeceklerinizi çamasir makinesine koymadan önce kapali olup olmadigini kontrol edin. Açiksa zedelenebilirler

7) Üst üste koydugunuz bardaklar yapisip çikmiyorsa bir legenin içerisine koyun Üstteki bardagin içerisine buz koyup legenin içerisine
yavas yavas sicak su koyun. Bardaklarin kolayca çiktigini göreceksiniz.

 8) Satin aldiginiz plastik ve cam esyalarin üzerine*
yapistirilan etik etlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik
margarin sürün ve 15 dakika bekletin. Bir bez ile ovalayip yikayin
Üzerinde hiç bir leke ve çizilme olusmayacaktir.

9) Ütü yapmayi kolaylastirmak ve süreyi azaltmak için ütü masasinin
kilifinin altina alüminyum folyo koyun. Sicagi geri yansitacagindan ütüyapmak daha kolay olacaktir.

10) Bez pabuçlarin temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçlari bir
yastik kilifinin içerisine koyun. Kilifin agzini kapayin ve çamasir
makinasinda yikayin. Yeni gibi olacaklardir.

11) Buz kaliplarinizi su ile doldurmadan önce bölmelere portakal,limon vedilediginiz meyve parçaciklari yerlestirirseniz dekoratif buzlar elde etmis olursunuz.

12) Eger ayaklariniz çok isinip sisiyorsa onlari saatlerce sicak suda
bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayin. Bilekleriniz ve ayaklariniz
sismeyecektir

13) Eger ayaklariniz çok hassas ise, sicak havalarda sikayetleriniz
artiyorsa, her sabah bir kaç damla ze ytinyagi ile ovalayin

14) Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yikamada bir gece soguk suyun içerisinde bekletin, sonra yikayin, çekmeyeceklerdir.

15) Dirsek ve topuklarinizin sertlesmesini istemiyorsaniz, bir dilim limon ile ovun. Böylece yumusacik olacaklardir.

16) Yeni bir tava satin aldiginizda ilk önce içinde bir miktar sirke
kaynatin. Bu islem ilerde kizartmalarinizin tavaya yapismasini
önleyecektir.

17) Cevizle dost olun. Içindeki yag beyin hücreleri için çok yararlidir.
Kan sekerini düsürdügü için seker hastalarina da uzmanlar tarafindan tavsiye edilir

18) Duvariniza çivi çakacaginiz zaman isaretlediginiz yerin üzerine
çapraz bant yapistirin. Çiviyi öyle çakin. Böylece duvarin alçisini
çatlatmamis olacaksiniz.

19) Kizartma yagini bir kaç kez kullanabilirsiniz. Kullanilir durumda olup olmadigini anlamak için kizgin yagin içerisine bir dilim ekmek atin…Ekmekte kara lekeler olusmuyorsa kullanabilirsiniz.
20) Cevizlerin kabuklarini kolayca açabilmek için onlari bir gece tuzlu
suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dagilmayacaktir.

21) Unlarinizin böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet  defne yapragi koyun.

22) Firinda patates yapmadan önce , 10-15 dakika haslayin ve çatal ile
delin. Daha kolay pisecektir.

23) Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanin içerisine bir adet elma
koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüsmesini önler.

24) Kullanilmis limon kabuklarini rendeleyip seker ile karistirin.
Kavanozun içerisinde buzdolabinda uzun bir süre saklayabilirsiniz. Böylece  pasta yaparken elinizin altinda hazir bulunur.

25) Kabarik bir omlet yapmak istiyorsaniz, bir çorba kasigi suyun
içerisine bir çay kasigi misir unu karistirin.Hazirladiginiz karisimi
yumurtaya ilave edin. Böylece kabarik bir omlet yapmis olacaksiniz.

26) Sarimsaklarinizi her zaman elinizin altinda hazir bulun durmak
istiyorsaniz kabuklarini soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine  zeytinyagi koyarak muhafaza edebilirsiniz. Ayrica bu yag. yemeklerinize, salatalariniza ayri bir lezzet katacaktir.

27) Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin

2Cool Bisküvileriniz yumusamissa onlari birkaç dakika firinlayin.

29) Çekmeceleri içini bosaltmadan temizlemek istiyorsaniz,elektri
süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.

30) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman üzerine koydugunuz baharatlardan içine de koyun. Böylece daha lezzetli olur.

31) Domates salçaniz çok eksi ise içerisine bir havuç rendeleyin. Havuç, salçanizi (sosunuzu) tatlandiracaktir.

32) Mantarlarin daha lezzetli olmasi için pisirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin. Daha sonra pisirin.

33) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman bir limonu ikiye bölün, yarisini tavugun üzerine bastirarak iyice sürün. Diger yarisini is e tavugun içerisine yerlestirin. Tavugunuz nar gibi kizaracaktir.

34) 2 Çorba kasigi yogurdu, sulandirilmis 1 çorba kasigi salçayi ve
birazda zeytinyagini derin bir kabin içerisinde karistirin.Firina koymadan önce tavugun her tarafina sürün. Çok daha
lezzetli olacaktir.

35) Hazirladiginiz kekin ortasina malzeme koyacaginiz zaman biçak ile kesmenize gerek yok. Dikis ipligini kekin etrafina gerip dikkatlice
çektiginiz zaman düzgün bir sekilde kesildigini göreceksiniz.*

36) Hazirladiginiz kekin, firinda pisirirken çökmemesi için hamuru kalibi ile birlikte firina koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin.

37) Pisirdiginiz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme seker yada limon suyu koyun.

38)Cool Hazirladiginiz omletin tavaya yapismamasi için, önce tavayi ocaga koyup iyice isitin sonra yagi döküp kizdirin. Daha sonra
karisimi tavaya alin ve ocagin altini kisin.

39) Kesilmis ve açik havada kalmis sogan zararlidir.

Kullanmadiginiz sogan parçalarini saklamayin.

40) Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller

hazirladiginizda onlardan bir miktarini buz kaplarina yerlestirin.
Kokteyllerin içerisine bunlari kullanin Böylece sulanip tatlarini
kaybetmeyeceklerdir

41) Kuru soganlari kese kagidina sardiktan sonra buzdolabinin sebze
bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasini önlemis olursunuz.

42) Kizarttiginiz tavugun tekrar isittiginizda lezzetini
kaybetmesini istemiyorsaniz tavuk parçalarini bir süzgece koyun.Tencerenin içerisinde su kaynatin ve süzgeci üzerine oturtun.Buharda isitilan tavuk lezzetinde hiçbir sey kaybetmeyecektir.

43) Satin aldiginiz kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik
bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayin.

44) Evde pasta yaparken kullandiginiz meyve sekerlemelerinin dibe
çö kmesini istemiyorsaniz hazirladiginiz hamura bir miktar
misir unu ilave edin. Meyveler piserken sulari yogunlasir ve dibe
çökmezler.*

45) Kek kalibinizin içine hamurunuzu dökmeden önce ortasina bir serit
alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pisirdikten sonra
kolayca çikartabilirsiniz.

46) Sogan, sarimsak kesmeden önce parmaklariniza limon suyu sürerseniz , istemediginiz kokulardan kurtulmus olursunuz.

47) Kizartma kokularinin bütün eve yayilmamasi için yagin içerisine bir
iki dal maydanoz atin.

48) Cool Lambalarinizin üzerine kullanmadiginiz kokularinizdan veya biraz vanilya sürerseniz, lambalarinizi yaktiginizda mis gibi
koku yayilacaktir.( Fazla sürmeyin.)

49) Parfümü bitmis küçük parfüm siselerini atmaya
kiyamiyorsaniz onlari çamasir dolabiniza koyun. Böylece çamasirlarinizin hos kokmasini saglarsiniz

 

 

 

--
BENiM MANEVi MiRASIM BiLiM VE AKILDIR!
 
"Ben, Manevi Miras olarak hiçbir Ayet, hiçbir Dogma,
hiçbir Donmuş ve kalıplaşmış Kural bırakmıyorum.
Benim Manevi Mirasım Bilim ve Akıldır...
 
Zaman süratle ilerliyor, Milletlerin, Toplumların,
Kişilerin Mutluluk ve Mutsuzluk anlayışları bile değişiyor.
Böyle bir Dünyada, asla değişmeyecek Hükümler getirdiğini
iddia etmek, Aklın ve İlmin gelişimini inkar etmek olur...
 
Benim Türk Milleti için yapmak istediklerim
ve Başarmaya çalıştıklarım ortadadır.
Benden sonra Beni benimsemek isteyenler,
bu temel eksen üzerinde Akıl ve İlmin rehberliğini
kabul ederlerse, Manevi mirasçılarım olurlar."
 
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
 
Grup mail adresi: MAKARNA@googlegroups.com
Grup yöneticisi : makarna+owner@googlegroups.com
Grup anasayfa : http://groups.google.com/group/MAKARNA

Blog Arşivi