1 Temmuz 2010 Perşembe

m~a~k~a~r~n~a Fwd: izleyiniz/1ek








----- Özgün İleti -----
Konu : ŞEHİDİN ABİSİNİN BAŞBAKANA SÖZLERİ LÜTFEN İZLEYİNİZ

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Keşanlı 20 yaşındaki komando er Mustafa Kayın'ın baba ocağı...
 
 
 

--
---------- Yönlendirilmiş ileti ----------
 "VE 1913 VİLAYETLER KANUNUNUN DERHAL UYGULANMASI ",diye başlayan ABD Muhtırası!!
8 Haziran 1913 ABD den 22 Maddelik Muhtıra ! 1.Bölüm...
İstanbul 8 Haziran 1913....
ABD İstanbul Büyükelçiliği 1.Tercümanı Mr.Mandelstam tarafından TÜRKİYE DEVLETİ İstanbul Hükümetine verilen 22 Maddelik  muhtıra !
Ermenilerin ve diğer ekalliyetin(kürt,süryani ve diğer) ikamet ettikleri Osmanlı Vilayetlerinde uygulanacak ıslahatı düzenleyen Avrupa Komiserliğinin 11/23 Ağustos 1880 tarihli lahiya.
Ermenistan'ın ıslahatı hakkında Fransa-İngiltere-Rusya Elçilerinin Mart-Nisan 1895 tarihlerinde düzenledikleri Ermeni ve diğer ekalliyet(azınlık)Vilayetlerinin İdaresine müteallik düzenlenen projelerinin ekinde olduğu,Ermenistanın ıslahatı hakkında Türkiye Hükümetine verdiği muhtıra.
Ve 1913 Türkiye Hükümetinin çıkardığı Vilayetler Kanununun tüm nizam ve protokollerinin derhal uygulanması......diye başlayan
22 MADDELİK MUHTIRA
1-MADDE
   A-Hakkari ve Siirt ile Bişrik ve Malatya'nın güney kısımları ve Sivas'ın batı kuzey havalisi gibi sınırları olan bazı yerler müstesna olmaküzere Erzurum,Van,Bitlis,Diyarbakır,Harput,Sivas İllerinden yalnız bir vilayet teşkil olunacaktır.
  b)-Bu vilayet idare bakımından aşağıdaki gibi taksim edilecektir.Sancak,Kaza,Nahiye.
  c)-Bu taksimat o şekilde yapılacaktır ki,oralarda oturan halk (buraya dikkat)ırk itibari ile mümkün olduğunca bir cinsten olacaktır.(vayyy vayyy vayyy.)
(1895 tarihli üç elçiler muhtırasının 7.bendi)
2.MADDE
  Ermeni Vilayetlerinin  Genel Valisi Osmanlı vatandaşı bir hristiyan veya tercihan bir Avrupalı olacak ki,5 yıl müddetle ve hükümetlerin muvafakatlerine ile padişah iradesi ile atanacaktır.
(Berlin anlaşması madde 17,Girit Nizamnamesi madde 1,Cebellübnana ait nizamlar ve protololler ve 1895 üç elçiler muhtırası madde 2 ve 7,ayrıca ermeniler ve ekalliyetlerle meskun vilayetlerislahat fermanı madde 1)
3.MADDE
  a-Genel vali,vilayetin yürütme kuvvetleri başkanıdır.Vilayetn bütün idare memurlarını istisnasız tayin eder ve azleder.Yine vilayetn (buraya dikkat)bütün bütün Hakimlerini o tayin eder.
 b)-Polis ve Jandarma kuvvetleri doğruda doğruya Genel Valinin hüküm ve idaresi altındadır.
 c)-Vilayette asayişi temin için Genel Valinin talebi üzerine Askeri Kuvvetler onun emrine verilecektir.
   (1864 tarihli Cebellübna nizamnamesi madde 1,1880 Tarihli Avrupa Komisyonu projesi madde 27,32 ve 44.1913 tarihli vilayetler idaresi kanunu madde 20,25 ve 26)
4.MADDE
  Vilayetlerde Genel Vali yanında danışma mahiyetinde olmak üzere idare meclisi bulunacaktır.İdare meclisi azaları;
   a)-Vilayetin muhtelif idare şube resilerinden
   b)-Muhtelif Ruhani(müslüman-hristiyan)mezhep cemiyetleri reislerinden,
   c)-Osmanlı Hükümeti hizmetlerinde idari şubeler reislerine yardım eden (buraya dikkat)Avrupalı fen müşavirlerinden,
   d)-Vilayet Genel meclisi tarafından kendi azalarının arasından seçilecek 3 müslüman ve 3 hristiyan 6 üyeden ibarettir.
     (1880 tarihli Avrupa Komisyonu projesi madde 49,1913 tarihli vilayetler idare kanununu madde 62 ve 25 Kasım 1895 tarihli  ferman madde 6)
5.MADDE
  a)-Vilayet Genel Meclisi eşit sayıda müslüman ve hristiyan azalardan kurulacaktır.
  b)-Vilayet GenelMeclisi azaları,kazalarda bu husus için seçilmiş seçmenler tarafından gizli oyla seçilecektir.
  c)-(Buraya dikkat)Çeşitli müslüman ve hristiyan halklara (ermeni-kürt)tahsis olunacak makamların sayısı her kazada tespit edilecektir.Bu sayı,kazanın nüfus sayısına göre(a.bendinin esası ile telif kabul olduğu derecede)uygun olacaktır.
    (Cebellübnan teşkilatına ait 9 Haziran 1861 tarihli protokol madde 2,1895 tarihli üç elçiler(İngiliz-Fransız-Rus)muhtırası madde 5 ve 1880 tarihli Avrupa Komisyonu projesi madde 69 ve 1913 tarihli vilayetleridaresi madde 103)
6.MADDE
  a)-Vilayet Genel Meclisi 5 sene müddetle seçilecek ve senede bir defa 2 ay müddetle toplantı yapacaktır.Bu toplantının muddeti gerekirse Genel Vali tarafından uzatılacaktır.
  b)-Vilayet Genel Meclisi,gerek Genel Valinin gerekse azaların üçte ikisinin talebi üzerine olağanüstü toplantıya çağrılabilir.
  c)-Genel Vali,vilayetler genel meclisini dağıtabilir.Bu takdirde seçilenler iki ay zarfında toplanacak ve yeni genel meclis,fesih tarihinden itibaren dört ay içinde toplanacaktır.
  d)-Genel Meclisin toplanma ve feshi hakkındaki ermirler,Padişah Hazretleri adına yapılacaktır.
   (1880 tarihli Avrupa Komisyonu projesi madde 73-75 ve 1913 tarihli vilayetler kanunu madde 11-115-125)
7.MADDE
  a)-Vilayetler Genel Meclisi,vilayet menfaatlarına dair maddeler hakkında kanun düzenler.
  b)-Bütçe ve kanun tanzimi hususunda Vilayet Genel Mecisinin yetkisi(Buraya dikkat)en azından Avrupa Komisyonu tarafından 1880 yılında düzenlenen projenin 82-93.maddelerinde bildirdiği derecede geniş olacaktır.(İlginç Büyükşehir Belediyeleri büteçeleri gibi(!)
  c)-Vilayetler Genel Meclisince yapılacak kanunlar Padişah Hazretleri onayına arz olunacak ve iki ay zarfında tasdik veya reddi hakkında Padişah iradesinden çıkacaktır.
   (1880 tarihli Avrupa Komisyonu projesi madde 82-93 ve 1913 tarihli vilayetleridaresi kanunu 123-124-135.maddeleri)
8.MADDE
  a)-Sancaklarda idare meclisine mutasarrıflar başkanlık edecek ve mezkur meclisler,sancak memurları başkanları ile ruhani(İmam-papaz-haham)mezhepler cemaatları reislerinden ve nahiye meclisleri tarafından seçilmiş(2 müslüman-2 hristiyan)dört azadan ibaret olacaktır.
9.MADDE
  a)-Her nahiyenin(İlçe)genişlik çevresi (Buraya özellikle DİKKAT)mümkün olduğu kadar aynı ırka (ermeni-kürt-süryani) mensup köylerin bir nahiyeye irtibatını temin edilecek şekilde tain olunacaktır.
  b)-Her nahiye(ilçe)bir müdür tarafından idare edilecektir.Halk tarafında ise seçilmiş en az 4 ve 8 azadan müteşekkil bir meclis bu müdüre yardım edecektir.Bu nahiye meclisi,müdürle yardımcısını kendi azaları arasından seçecektir.Ve(Buraya özellikle DİKKAT) Müdür çoğunluğu teşkil eden ırk'a mensuplardan yardımcısı diğertaraftan seçilecektir.
  c)-Halkı karışık olan nahiyelerde azınlık  en aşağı 25 hane kadar olursa mecliste temsil edilecektir.
  d)-Nahiye Meclislerinin görevleri;Avrupa Komisyonu tarafından 1880 tarihinde düzenlenmiş olan projedenin 163-168.maddeleri hükümlerine göre tayin edilecektir.
   (1880 tarihli Avrupa Komisyonu projesi madde 152-168,1895 tarihli üç elçiler ıslahat projesi madde
7-8-9.ve 20 Ekim 1895 Padişah Fermanı madde 7-8-9)
10.MADDE (DİKKAT)
   a)-Her nahiyede Genel Vali tarafından tespit edilen ve nahiyede çoğunluğu teşkil eden cemaat dininden bir Sulh Hakimi bulunacaktır.
   b)SULH HAKİMİ
     1-Cezai maddelerde:Adi suç derecesindeki yaralamalarda istisnasız 500 kuruştan fazla nakdi ceza veya 3 aydan fazla hapis olmayan suçları fesetme kabil olmak üzere,(Yani ırk durumuna göre (ki ermeni-kürt-süryani)bir nevi pişmanlık yasası gibi)
     2-Hukuki maddelerde:1000 kuruşa kadar hukuk ve ticari davalarını istisnasız ve 5000 kuruşakadar olan aynı hususa daişr davaları fesetme kabil olmak üzere(ilginç)
     3-Sulh Hakimi,Sulh Mahkemesi işlerine bakar.5000 kuruşu aşan davalarda bile tarafların istekleri üzerine anlaşmazlıkların düzeltilmesi için hüküm verebilir.Böyle hüküm tayini suretiyle verilecek kararlarda taraflar haklarından vazgeçeceklerdir.(İlginç)
     4-Sancaklardaki (iller) mahkemeler yalnız hukuk mahkemesine havi olacaktır ki,Genel vali tarafından görevlendirilecek bir başkanla biri müslüman diğeri hristiyan 2 diblomalı hakimden kurulacaktır.Sancak Mahkemeleri,5000kuruşu geçen hukuk ve ticari davalara bizzati Sulh Hakimleri tarafından hukuk ve ticaret davalarında verilen kararları İstinaf(çok ilginç)sureti ile görürler.
     5-DİKKAT...Sancak Mahkemelerinin Cinayet kısımları yerine SEYYAR Cinayet Mahkemeleri kurulmuştur.Bu Mahkemeler,Sancak Mahkemesinin bağlı olduğu(burayada dikkat dikkat) İSTİNAF MAHKEMESİ tarafından kendi üyeleri tarafından seçilecek bir başkan ile yine aynı İSTİNAF Mahkemesi tarafından Sancak Sulh Hakimleri arasından seçilecek bir müslüman bir hristiyan 2 üyeden ibarettir.(1913 yılında Avrupa Komisyonu İSTİNAF MAHKEMELERi kurdurmuş Hayret..Hayret ki ne hayret)
    6-Cinayet Mahkemesi,görülecek lüzuma göre kazaların hepsinde nöbetlerde yer alacaktır.
    7-Her Kazada bir sorgu hakimi bulunacaktır.Kazaya gelen cinayet mahkeme reisi,tahkikatı bitmiş oan ve kendisine derhal verilmesi icap eden davalarla,henüz tetkik edilmekte olan davaların birer defterini sorgu hakiminden isteyip almaya yetkilidir.Bunlardan nizama aykırı durum ve geciktirme görürse,derhal durumu İSTİNAF MAHKEMESİ Reisine bir raporla bildirilecektir.
    8-Cinayet mahkemeleri,suç ve yaralama maddelerinden dolayı sulh hakimleri tarafından verilen hükümleri İSTİNAF sureti ile tetkik eder.Cinayet maddeleri ve 500 kuruştan fazla para cezası veya 3 aydan yukarı hapis cezasını kesin olarak verir.
   9-En az ALTI İSTİNAF Mahkermesi bulunacaktır.Bu mahkemelerin her biri GENEL VALİ(ki o vali kim?MADDE ' yi tekrar okuyalım) tarafından tayin edilmiş diplomalı hakimlerden birer reis ile gerek istinaf yolu ile kendisine verilecek hukuk davalarını görmek ve gerek seyyar cinayet mahkemelerine başkan yetiştirmek için gerektiği kadar heyetten kurulacaktır.İSTİNAF Mahkemesi birer başkan ve iki üyenin hazır olması ile meydana gelir.Fazla olarak bir müddet umumi ve yeter miktarda yardımcıları bulunacaktır.
  10-İhtiyac görülen yerlerde ticaret mahkemeleri kurulacaktır.Bunların görev yaptıkları yerlerde hukuk mahkemeleri ticari davalara bakmayacaklardır.
  11-DİKKAT...Şeriye Mahkemelerinin;Vilayette yetkisi açık olarak tayin olunacaktır.Vilayetlerin diğer mahkemelerinin görevlerine tecavüz etmemelerine GENEL VALİ tarafından dikkat edilecektir.Şeriye Mahkemeleri vilayetin diğer mahkemelerin başkanlık görevini üzerinde bulundurmayacaktır.
  (1895 tarihli üç elçiler(İngiliz-Fransız-Rus) ıslahat projesi muhtırası madde
29-39.ve 1880 tarihli Avrupa Komisyonu projesi madde 125-163.)
.........Muhtıranın diğer 11 Maddesi 2.Bölümde
 Gülsev E.İrhan
 
 

GÜNAYDIN MİLLET.BUNU OZAN ARİF YAZDI.
 
----- Özgün İleti -----
Kimden : "Hulan TÜRK"
Kime :
Gönderme tarihi : 25/06/2010 9:00 pm
Konu : "İHANETİN ADINI AÇILIM KOYDU BUNLAR!" OZAN ARİF'DEN........

"İHANETİN ADINI AÇILIM KOYDU BUNLAR"
OZAN ARİF......

Dinle beni ey millet, Dinle beni ahali
Bu acilim ne istir, nedir bunun meali ?
Ne olacak bunlarla memleketin bu hali ?
Habur'da gordunuz bak, cizgiden kaydi bunlar
Ihanetin adini acilim koydu bunlar !
Herkes merak ederken acilim neyin nesi
Once adi Kürt dendi sonrada demokrasi
Ve hatta milli birlik kardeslik projesi
Kavramlarin icini bosaltip soydu bunlar
Ihanetin adini acilim koydu bunlar !
Millet yetki verecek sirtina giyeceksin
Milleti ayristirip her halti yiyeceksin
Sonra bunun adina kardeslik diyeceksin
Hep isleri takiye, oncede buydu bunlar
Ihanetin adini acilim koydu bunlar !
Hele bak bak, degisiklik projesi
Yahu bu esbaskanin bir eslik projesi
Bu varya bu, bu tam bir kallesllik projesi
Boyle suslu laflarla milleti baydi bunlar
Ihanetin adini acilim koydu bunlar !
Bu millet buyuk millet Turku Lazi Kurdu var
Hepsininde Turkiye isimli bir yurdu var
Turkiyenin Kurt degil, Boluculuk derdi var
Turk ile Kurt kardestir, azinlik saydi bunlar
Ihanetin adini acilim koydu bunlar !
Ilk once ise gore bir hakim bulunacak
Kandilden gelen piçler Haburda alinacak
Cadirdan mahkemeye sokulup, salinacak
Bumudur be hak hukuk, Allahim neydi bunlar
Ihanetin adini acilim koydu bunlar !
Saldilarda ne oldu ? Silahmi birakildi ?
Sokaklar Gazze gibi cam cerceve yikildi
Otobusle birlikte yolculari yakildi
Dagdaki mikroplari sehire yaydi bunlar
Ihanetin adini acilim koydu bunlar !
Bahanede hazir ha, analar aglamasin
LAN BIZIMKI AGLAMIS, ONUNKIDE AGLASIN
Salmayin kahpeleri asin bunlari asin
Asker, polis, ogretmen, bebeye kiydi bunlar
Ihanetin adini acilim koydu bunlar !
Imralida o melun cikarsada sasmayin
Bunlar onu meclise sokarsada sasmayin
Yakasina madalyada takarsada sasmayin
Sehitlerin ocunu almaktan caydi bunlar
Ihanetin adini acilim koydu bunlar !
Yandas medya milleti yalanla yogruyor
Tayyip beyde acilim turkusu cagiriyor
Kedi gibi masallah, yapiyor, bagiriyor
Gemilere, gemiciklere herseye doydu bunlar
Ihanetin adini acilim koydu bunlar !
Bu acilim teroru ovenlere yaradi
Kurde degil, o piçi sevenlere yaradi
Devlet'e ulu orta sovenlere yaradi
Bu devlete HASSIKTIR diyeni duydu bunlar
Ihanetin adini acilim koydu bunlar !
Ergenekon bilmem ne, askerin dili bagli
Boluculer sokakta polisin eli bagli
Ipler pustun elinde yarginin beli bagli
Devletide kor etti, gozunu oydu bunlar
Ihanetin adini acilim koydu bunlar !
Niyetleri iyimis, nasil iyi niyettir ?
Bana gore, ihanet, sizi deyin gaflettir
Mevzu bahis vatansa, gaflette ihanettir
Caminin duvarina isedi bunlar
Ihanetin adini acilim koydu bunlar !
Bunlar oyle uctuki ucuran guc ayni guc
Basimiza cuvali geciren guc ayni guc
Bu acilim zehirini iciren guc ayni guc
Bunlar usta taseron, kim demis toydu bunlar ?
Ihanetin adini acilim koydu bunlar !
Bu Arif'i biraz sert gorenler sunu bilsin
Acilimda keramet gorenler sunu bilsin
AKP'ye oyunu verenler sunu bilsin
Muslumandan oy alip, gavura uydu bunlar
Ihanetin adini acilim koydu bunlar !
 

ensonhaber
www.internetajans.com.....
--




--
"BEN HER ŞEYDEN ÖNCE BİR TÜRK MİLLİYETÇİSİYİM.
BÖYLE DOĞDUM. BÖYLE ÖLECEĞİM. TÜRK BİRLİĞİNİN BİR GÜN HAKİKAT OLACAĞINA İNANCIM VARDIR. BEN GÖRMESEM BİLE, GÖZLERİMİ DÜNYAYA ONUN RÜYALARI İÇİNDE KAPAYACAĞIM. TÜRK BİRLİĞİNE İNANIYORUM, ONU GÖRÜYORUM. YARININ TARİHİ, YENİ FASILLARINI TÜRK BİRLİĞİYLE AÇACAKTIR. DÜNYA SÜKÛNUNU BU FASILLAR İÇİNDE BULACAKTIR. TÜRKÜN VARLIĞI BU KÖHNE ÂLEME YENİ UFUKLAR AÇACAK, GÜNEŞ NE DEMEK, UFUK NE DEMEK, O ZAMAN GÖRÜLECEK."

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK



--
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE

--
BENiM MANEVi MiRASIM BiLiM VE AKILDIR!
 
"Ben, Manevi Miras olarak hiçbir Ayet, hiçbir Dogma,
hiçbir Donmuş ve kalıplaşmış Kural bırakmıyorum.
Benim Manevi Mirasım Bilim ve Akıldır...
 
Zaman süratle ilerliyor, Milletlerin, Toplumların,
Kişilerin Mutluluk ve Mutsuzluk anlayışları bile değişiyor.
Böyle bir Dünyada, asla değişmeyecek Hükümler getirdiğini
iddia etmek, Aklın ve İlmin gelişimini inkar etmek olur...
 
Benim Türk Milleti için yapmak istediklerim
ve Başarmaya çalıştıklarım ortadadır.
Benden sonra Beni benimsemek isteyenler,
bu temel eksen üzerinde Akıl ve İlmin rehberliğini
kabul ederlerse, Manevi mirasçılarım olurlar."
 
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
 
Grup mail adresi: MAKARNA@googlegroups.com
Grup yöneticisi : makarna+owner@googlegroups.com
Grup anasayfa : http://groups.google.com/group/MAKARNA

Blog Arşivi