24 Temmuz 2010 Cumartesi

[cadilarmekani], Şehir Emini!../ Melih Aşık

Melih Aşık Açık Pencere

Şehir Emini!..

23 Temmuz 2010

Pars ailesi tarafından yıllar önce hastane yapılması için Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağışlanan arsa nasıl döndü dolaştı İstanbulBelediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Kavurmacı’nın portföyüne girdi.
Öyküsünü Sözcü’de Tuncay Mollaveisoğlu yazdı...
İstanbul E- 5 üzerinde, eski Cennet otoparkı olarak bilinen 95 dönümlük arsayı deve yapmak için önce bu işlerin erbabı TOKİSosyal Güvenlik Kurulu’ndan TOKİ’ye geçirildi. TOKİ hastane için ayrılmış arsaya lüks konut ve ticaret merkezi  öngören bir plan yaptı. Başkan Topbaş, plan değişikliğini Meclis’e gönderdi. Bu sırada Belediye’nin Planlama Müdürlüğü, plan değişikliğine karşı çıktı ama kim dinler. İmar Komisyonu jet hızıyla plan değişikliğine olumlu görüş verdi. Değişiklik İBB Meclisi’nde eşine az rastlanır bir süratle oy çokluğu ile kabul edildi. TOKİ, hemen ihaleye çıktı ve ihale İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın başını çektiği bir grubun üstünde kaldı. Gül - Keleş- Metal Yapı- K Grup ve Aydınlı Grup ortaklığının 210 milyon lira bedelle aldığı ihalede; K Grup ile Topbaş’ın damadı Kavurmacı’nın arsa payı yüzde 50’nin üzerinde.
Arsanın gerçek değerinin 210 milyon liranın çok üzerinde olduğu söyleniyor.
Hastane yapılması için halka bağışlanan bir arazinin Topbaş’gillere transferinin kısa öyküsü işte böyle... Belediyelerin geçmişte adı “şehremaneti” yani şehir emaneti, belediye başkanlarının adı da “şehremini” yani şehir emini idi. Şehir onlara emanetti. Bu emanete hıyanet edcekleri hiç ama hiç akla gelmezdi...
devreye girdi. Arazi



--
Gülüşünde ilkbahar bakışında letafet
Seni bende görerek bana seni tarif et

http://groups.google.com.tr/group/letafet
http://groups.yahoo.com/group/Letafet1

Birol Akkerman

--
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "Cadıların Mekanı - İnternetkadin.com" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu gruba kayıt göndermek için cadilarmekani@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Bu gruba olan aboneliğinizi iptal etmek için cadilarmekani+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Diğer seçenekler için http://groups.google.com/group/cadilarmekani?hl=tr adresinden grubu ziyaret edin.

Blog Arşivi