16 Temmuz 2010 Cuma

[cadilarmekani], Çizgiler


Vazgeçiş

ANAYASA Mahkemesinde hukukçu olmayan iki kişinden birinin başkan Haşim Kılıçolduğunu anımsatarak söze başlıyor Necati Cebe ve:

Kılıçı üyeliğe takunyalı Turgut Özal ‘ın getirdiğini biliyoruz. Bilmediğimiz hukukçu üyelerin bu kişiyi hangi beklentilerle başkanlığa seçmiş olduklarıdır. Hukukçu üyelerin Anayasa Mahkemesinin başına hukukçu olmayan birini getirmeleri, hukukun hukukçularca hafife alınması değilse nedir? Kapatma davasında, Anayasa Mahkemesinin 11 üyesinden 10u, AKPnin laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu yolunda oy kullanırken yalnızca Kılıçın aksi yönde oy kullanması dikkatlerden kaçmamıştı. Anayasa Mahkemesinin laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğunu hükme bağladıktan sonra, AKP iktidarına Aferin oğlum Ahmet, sen bu yolda devam etdercesine ülkeyi yönetme olanağı tanıması, tarihe geçecek tam bir hukuk garabetidir.

Hem iktidar partisinin laiklik karşıtı olduğunu hükme bağlayacaksın, hem de laiklik karşıtı olman ülkeyi yönetmene engel oluşturmaz diyeceksin, Bu yaklaşım, akla ve mantığa açıkça aykırıdır. Böyle bir durum, Anayasa Mahkemesinin kendi var oluş nedenini yadsıması anlamına gelir.

İktidarın Anayasaya uymak zorunda olmadığı bir ülkede, Anayasa Mahkemesi, vergi mükelleflerinin sırtına bindirilen ağır bir mali külfet olmanın ötesinde hiçbir anlam taşımaz. Anayasa Mahkemesinin, AKPnin diktaya açıktan gidiş anayasasına halkoylaması yolunu açması da yeni bir kendi kendini yadsıma, yok sayma örneğidir.

Demokrasilerde, özgürlük yaşamın olmazsa olmazıdır, özgürlük esastır, özüne dokunulamaz, o nedenle de oylanamaz. Halka birey mi olmak istiyorsunuz kul mudiye sorulamaz. Demokrasi özgür bireylerin yaşam biçemidir, kulların değil.

Demokrasilerde, yargı bağımsız mı olsun yoksa iktidara bağımlı mı olsunanlamında bir oylamaya kesinlikle gidilemez.

Ülkede demokrasi yaşam bulsun, hak ve özgürlükler güvence altına alınsın istiyorsanız, yargıyı ele geçirmek için değil, bağımsızlaştırmak için çalışmak zorundasınız. Yargı bağımsızlığı demokratik hukuk devletinin temelidir. Yargıyı ele geçirme girişimi, demokrasiye geçiş değil, demokrasiden vazgeçiştir.

Amipsel polemik profesörü!

BİR zamanlar akademisyen olmak kamuoyunda itibar nedeniydi. Profesörün önünde ceket iliklenirdi.

Profesörlere yönelik ilk hakaret Demokrat Parti Başbakanı Adnan Menderesten geldi,kara cüppeliler dedi. Adalet ve Kalkınma Partisi Başbakanı Recep de hoşlanmadığı akademisyenlerden sözünü esirgemiyor. Recepin Çankayadaki biraderi Abdullah ise demokrasinin değil cemaatin kararına göre ona buna rektörlük dağıtıyor.

Bu arada bilim insanı olarak kamuoyunun güvenini kazanmış akademisyenler yok mu? Var ama sayıları her geçen gün giderek azalıyor.

Diğerleri amip gibi çoğalıyor

Şefik Alan neredeyse her gece bir televizyon kanalında boy gösteren Mehmet Altanın iktisat profesörü mü yoksa başka bir şeyin profesörü mü olduğuna karar verememiş.Şefik Alan soruyor: Adam, hukuk profesörü mü, ceza hukuku profesörü mü, anayasa hukuku profesörü mü, eğitim profesörü mü, sağlık profesörü mü, Kürtlerin kültürel hakları profesörü mü, Doğu profesörü mü, Güneydoğu profesörü mü anlamak mümkün değil!

Hiç biri değil, sadece polemik profesörü!

Ağlamaklı

Can Söğüt: El ele verdiler, bu memleketin anasını sekiz yılda, anayasasını ise dokuz buçuk saatte ağlattılar. Hayırlı olsun

Yağmur Deniz

Hasip Kaplan:

“Biz ayrılamayız.”

Kimden?

Çöküntü

Haluk Yalvaç: Ülkemizde hukuk sistemi çöktü. Recep çökmüş, hukuk çok mu önemli!

Bildik

Ahmet Önen: Ağzı olan herkes, konuşursam yer yerinden oynar diyor. Bu ülke, bildiklerini söylemeyerek, bildiğini okuyanlar yüzünden bu hale geldi!

Nazi Almanyası’nda papaz Martin Niemöllerin günlüğünden: Önce sosyalistleri topladılar, sesimi çıkarmadım; çünkü ben sosyalist değildim. Sonra sendikacıları topladılar, sesimi çıkarmadım; çünkü sendikacı değildim. Sonra Yahudileri topladılar, sesimi çıkarmadım; çünkü Yahudi değildim. Sonra beni almaya geldiler; benim için sesini çıkaracak kimse kalmamıştı.”





--
Gülüşünde ilkbahar bakışında letafet
Seni bende görerek bana seni tarif et

http://groups.google.com.tr/group/letafet
http://groups.yahoo.com/group/Letafet1

Birol Akkerman

--
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "Cadıların Mekanı - İnternetkadin.com" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu gruba kayıt göndermek için cadilarmekani@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Bu gruba olan aboneliğinizi iptal etmek için cadilarmekani+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Diğer seçenekler için http://groups.google.com/group/cadilarmekani?hl=tr adresinden grubu ziyaret edin.

Blog Arşivi