10 Temmuz 2010 Cumartesi

ANAYASA OYLAMASINA EVET Mİ HAYIR MI? Mersin İçel Burak Canlı

ANAYASA OYLAMASINA EVET Mİ HAYIR MI?

Türkiye Mersin İçel Burak Canlı

 

Gerçekte oylamaya evet vereceğim diye bir başlık atacaktım. Sonra yazıyı okumayanlar olur da başlığa bakıp evet vereceğimi sananlar bulunur diye başlığı bu şekil de yazma konusunda karar aldım.

 

1960’lı yıllarda dünya da bulunmamaktaydım. 1980’li yıllarda ise henüz doğmuş ve ne Anayasa ne de bir başka şey bilmekteydim. Şimdiler de ise takvimler 2010’lu yılları işaret etmekte. İşte bu yıllar da bırakın evet veya hayır demeyi işin açıkçası oylamaya dahi katılmak pek içimden gelmemekte.

 

Nerden bakarsanız bakın bu sakıncalı bir durum. İşin asıl olan tarafı uzlaşmanın yapılamamış olmasında. Kendimin hiçbir zaman uzlaşamayan tarafında olabileceğimi düşünmemiştim. Evet, ben uzlaşmaya katılmıyorum. Uzlaşmaya katılmadığım gibi de artık eskisi gibi de düşünmüyorum.

 

İçimde ki insan sevgisini bir canavara dönüştüren düzende benden daha da başka bir şey beklemesin. Ne buna ne de ötekine katılmıyorum. Bundan sonra da hiçbir uzlaşmanızda da taraf olmayacağım.

 

Bu derece de insanların birbirlerine kutuplaşmasına zemin hazırlayan bir siyasi anlayışın bulunması beni derinden yaralamış ve artık benim de sapla samanı karıştırmama vesile olmuştur.

 

Ne babamın ne de anamın kime ve nereye oy atacağı da beni ilgilendirmemektedir. Benim durumun bir tepkimedir.

 

Birleştiren, buluşturan, kucaklayan bir sistem yerine düşman kılan, ayrılıkçılık yaratan bir sistemin var oluşu beni çileden çıkarmış bulunmaktadır. Uzlaşma konusunda çığlıklar atanlar dahi artık uzlaşmak istemez bir duruma getirilmiştir. Bu durumda da gelecek günlerin güzelliğinden bahsetmek anlamsızlaşmış ve günlerin güzelliği bir yana dursun geleceğin dahi olabileceği fikrini hafızalardan silmiştir.

 

Zaman kendini kollama zamanıdır. Zafiyete düşmüş ve bilerek isteyerek düşürülmüş kurumların da artık onarılması mümkün değildir. Hayal ve rüya bitmiştir. Kaos tek düzen olmuş ve bu ikilemin yarattığı sonuçlar artık kaosun düzenini de bozmuştur.

 

Barış yerini öfkeye bırakmıştır. Öfke de çılgınlıkların önünü açacak şekilde harekete geçmiş ve şimdiden hesabının yapılmasının mümkün gözükmediği faturaları önümüze sermiştir.

 

 

Sonuç olarak Burak Canlı diyor ki Var olan uzlaşma ve ortak mutabakattan bahsedilemeyeceği gibi aynı zamanda da insanları kutuplaştıran ve Hakka uzak bulunan gene aynı doğrultu da samimiyetsiz bir şekilde ortaya çıkan bağımsız bireyi hedef almamış Anayasa ve oylamasına HAYIR demek şarttır.

                                                                                      Türkiye Mersin İçel Burak Canlı

 

--
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "Hadi Buyur..!!" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu gruba kayıt göndermek için hadi-buyur@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Bu gruba olan aboneliğinizi iptal etmek için hadi-buyur+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Diğer seçenekler için http://groups.google.com/group/hadi-buyur?hl=tr adresinden grubu ziyaret edin.

Blog Arşivi