30 Ağustos 2011 Salı

| makarna | """ Nesin Vakfi'indan en guzel bayram dileklerimizle



---------- Yönlendirilmiş ileti ----------
Kimden: Nesin Vakfı <nesinvakfi@nesinvakfi.org>
Tarih: 29 Ağustos 2011 11:32
Konu: Nesin Vakfi'indan en guzel bayram dileklerimizle
Kime: duyurular@nesinvakfi.org


Nesin Vakfi, 25 Agustos 2011

Sevgili Dostlar,

 

Bayram vesilesiyle Vakfimizin etkinlikleri hakkinda destekcilerimizi biraz bilgilendirmek istiyoruz.

 

Bu yil 6-7 cocuk daha almak istiyoruz. Cok basvuru geliyor ama ancak kosullarimiz elverdigince alabiliyoruz. Sorun sadece maddi ya da fiziki degil, Nesin Vakfi’nda annelik yapabilecek nitelikte anne bulmakta da cok zorlaniyoruz. Turkiye’nin egitim sorunundan biz de payimiza duseni aliyoruz elbette.

 

Uc cocugumuz universite sinavlarini kazandi. Iki cocugumuz universiteyi bitirdi. Bir kizimiz evlendi. Iki oglumuz da onumuzdeki iki hafta icinde evlenecekler. Bu yil Vakf’in evlilik yili oldu.

 

Nesin Yayinevi basarili yayin hayatina devam ediyor. Onceleri sadece Aziz Nesin kitaplari basan yayinevimiz simdi cocuk kitaplarina da el atti. Gecen yil ayda ortalama 15.000 lira olan yayinevi geliri bu yil ayda 30.000 TL’ye cikti. (www.nesinyayinevi.com)

 

Sel felaketinin verdigi zarari buyuk olcude giderdik. Coluk cocuk demeden hepimizin emegiyle insa ettigimiz evimiz gozlerimizin onunde bir iki saatte yok olmustu. Bu yok olusun ve yok olus karsisindaki caresizligimizin bizi etkilemedigini soylemek yalan olur. Ama karamsarliga kapilmadik. Ali Abi’nin dedigi gibi dusmanin kim oldugu ve ne yapilmasi gerektigi belliydi, bu savasi kaybetmemiz mumkun degildi. Oyle de oldu. Bu vesileyle ana binamizi da depreme karsi guclendirdik. Sayenizde eskisinden daha guzel, daha saglam, daha cagdas bir Vakf’a sahip olduk. Hepinize en icten tesekkurlerimizi sunariz.

 

Matematik Koyu’nde yaz boyunca yogun bir faaliyet var yine. Gecen yil Turkiye’nin dort bir yanindan yaklasik 2000 genc Koy’den yararlandi. Bu sayi her yil artiyor. Bu yil Koy’den 3000 civarinda gencin yararlanmasini bekliyoruz. Gencler yine dunyanin ve Turkiye’nin sayili matematikcileriyle hem matematik yapacaklar hem de hayatlarinin deneyimlerini yasayacaklar.

 

Onumuzdeki yil Matematik Koyu’yle ilgili iki yeni proje var: 1) 200 kisilik bir toplanti salonunu icinde barindiran sutunlu bir kutuphane ve 2) Felsefe Koyu’nun insaati. Ali Abi bu konuda yakinda bizleri aydinlatacak. (www.matematikkoyu.org)

 

Ak sakalli dedemiz Teo’yu kaybettik. Teo 1992’de Vakf’a gelmisti. Ilk yillarinda marangozluk yapardi. Kutuphanemizi, arsiv odamizi, dolaplarimizi, masalarimizi ve bugunku atolyemizi de hep ona borcluyuz. Hepimizde buyuk emekleri vardir. Zamanla kulaklari duymaz oldu, zor yurur oldu, gucten kuvvetten dustu ama calismayi hic birakmadi. Teo bir gun Aziz Dede’ye yaslanmamak icin ne yapmak gerekir diye sormus. Aziz Dede de “calismak calismak calismak” demis... Teo da buyuk isler icin dermani kalmayinca oyuncak yapmaya basladi. Hic durmadi. Olmeden bir gece once odasina girenler, onu Allah’la pazarlik ederken duymuslar. Soyle diyormus Teo: “Allahim, bana bir hafta daha izin ver. Fazla degil, bir hafta istiyorum... Yaptigim oyuncak evin icini dosemem lazim… Sonra al beni yanina...” Olmadi. Theo o gece oldu. Hollanda’dan gelen kullerini vasiyeti geregi bahcemize serptik. Coluk cocuk kucuk ama icten bir toplanti yaptik. Anisina da bahcemize bir cinar agaci diktik.

 

Sel felaketi bize bir surpriz de getirdi. Kapkara camurlar arasindan bembeyaz bir cesme mermeri peyda oldu. Mucize gibi bir sey. Emektar ustalarimizdan hikayesini dinledik. 1978’de sicak bir yaz gunu, Vakif daha yeni yeni kurulurken, Aziz Dede minibusten elinde kocaman bir tasla iner. O zamanlar cocuk yasta olan ustalarimiza ve babalari Huseyin Usta’ya, Vakf’in giris kapisini isaret ederek, “Buraya bir cesme yapacagiz, konu komsu suyunu buradan alsin diye...” der. O zamanlar civarda ne elektrik vardir ne de su. Cesme projesi imkansizliktan gerceklesemez. Iste sel o tasi ortaya cikardi. Kapinin onune degil, -artik boyle bir ihtiyac kalmadi- ama Vakfimizin bahcesine cesmeyi yapiyoruz. 33 yil sonra...

 

Bayramin ulkemize ve dunyamiza baris ve bereket getirmesi dilegiyle tum dostlara Nesin Vakfi’ndan sevgiler, saygilar.

 

Suleyman Cihangiroglu (www.nesinvakfi.org)

 


_______________________________________________
duyurular mailing list
duyurular@nesinvakfi.org
http://lists.cs.bilgi.edu.tr/cgi-bin/mailman/listinfo/duyurular

--
BENiM MANEVi MiRASIM BiLiM VE AKILDIR!
 
"Ben, Manevi Miras olarak hiçbir Ayet, hiçbir Dogma,
hiçbir Donmuş ve kalıplaşmış Kural bırakmıyorum.
Benim Manevi Mirasım Bilim ve Akıldır...
 
Zaman süratle ilerliyor, Milletlerin, Toplumların,
Kişilerin Mutluluk ve Mutsuzluk anlayışları bile değişiyor.
Böyle bir Dünyada, asla değişmeyecek Hükümler getirdiğini
iddia etmek, Aklın ve İlmin gelişimini inkar etmek olur...
 
Benim Türk Milleti için yapmak istediklerim
ve Başarmaya çalıştıklarım ortadadır.
Benden sonra Beni benimsemek isteyenler,
bu temel eksen üzerinde Akıl ve İlmin rehberliğini
kabul ederlerse, Manevi mirasçılarım olurlar."
 
C* MUSTAFA KEMAL ATATÜRK C*
 
Grup mail adresi: makarna@googlegroups.com - Grup yöneticisi: makarna+owner@googlegroups.com - Grup anasayfa: http://groups.google.com/group/makarna - Gruba üyelik: makarna+subscribe@googlegroups.com - Grup üyelik iptal: makarna+unsubscribe@googlegroups.com

Blog Arşivi