29 Mart 2010 Pazartesi

m~a~k~a~r~n~a Hızlı yemek kanser ediyor!

Hızlı yemek kanser ediyor!

Çok hızlı yemek yemek, mide kanseri riskini yaklaşık 5.4 oranında arttırdı...

Antalya'da Tıbbi Onkoloji Derneği tarafından düzenlenen 3. Tıbbi Onkoloji Kongresi sona erdi.

Tıbbi Onkoloji Derneği tarafından düzenlenen 3. Tıbbi Onkoloji Kongresi, Antalya'nın Serik ilçesi Belek beldesinde bulunan Cornelia Diamond Hotel'de 800 uzmanın katılımıyla gerçekleştirildi. Kongreyle ilgili düzenlenen basın toplantısına Tıbbi Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Demirkazık, Tıbbı Onkoloji Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şuayib Yalçın, Genel Sekreteri Prof. Dr. Pınar Saip, Dernek YönetimKurulu Üyesi Prof. Dr İdris Yücel ve Kongre Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Özdoğan katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Ahmet Demirkazık, Türkiye'de klinik araştırmaların hastalara ulaşamamasından yakındı. Kuzey Amerika ve Avrupa'da kanser hastalarının internetten arayıp bularak araştırma tedavilerine gönüllü olarak gittiğini belirten Demirkazık, "Kanser hatalarının klinik araştırmalara girmeleri, henüz eczanelerde olmayan, hatta gazetelerin bile haber olarak yazmadığı bir ilacı bulabileceği anlamına gelmektedir" dedi. 

Kanserde beslenme alışkanlıklarının etkisiyle ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Şuayip Yalçın ise, özellikle mide kanserinin geleneksel yöntemlerle beslenildiği için Avrupa'ya göre Türkiye'de daha fazla görüldüğünü söyledi.

GÜNDE 1 KEZ SARIMSAK YA DA YEŞİL SOĞAN YEMEK GEREKİYOR

Mide kanserinin Türkiye'de ikinci öldürücü kanser çeşidiyken ABD ve AB'de ilk 10'a bile girmediğini belirten Yalçın, Hacettepe Üniversitesi'nde 106 üzerinde yapılan araştırmanın ilginç sonuçlar ortaya çıkardığını söyledi. Yalçın, "Mide kanseri planlanmadan önlenebilir bir kanser çeşididir. Aşırı tuz tüketimi, sigara, turşu ve sucuk gibi işlenmiş kırmızı etler mide kanserine neden oluyor. Özellikle sebze ve meyve tüketimi mide kanseri riskini azaltıyor. Yeşil yapraklı sebzelerin, soğanın ve sarımsağın günde 1 kez tüketilmesinin istatistiksel açıdan anlamsız olmakla birlikte mide kanseri riskini azalttığı bulunmuştur. Turunçgillerin sık tüketilmesiyle mide kanseri riski arasında ise anlamlı ilişki bulunmamıştır" ifadelerini kullandı. 

HIZLI YEMEK YEMEK KANSERE YAKALANMA ORANINI ARTTIRIYOR 

Çok hızlı yemek yemenin mide kanseri riskini yaklaşık 5.4 oranında arttırdığını söyleyen Yalçın, "Yemekleri çok sıcak yemek, kanser olma riskini 3.3 kat artırdığı saptanmıştır. Yemeklerin tuzlu yenilmesi tuzsuz yenilmesine oranla mide kanseri riskini anlamlı derecede artırmıştır. Sofrada tadına bakmadan yiyeceklere tuz eklenmesinin de riski yaklaşık olarak 4.2 kat artırabileceği saptanmıştır" dedi. 

Yalçın, reflüye bağlı mide kanseri riskinin Türkiye'de artış göstermediğini belirterek, "Dünyada ise bu oran hızla artıyor. Bizde geleneksel beslenmeyle alakalı mide kanseri sıklığı fazla. Dumanla buluşan yiyecekler kanser riskini arttırıyor" diye konuştu. 

Tuzlu çekirdeğin günaşırı tüketimin riski yaklaşık olarak 1.3 kat arttırdığının saptandığını belirten Yalçın, "Her öğün turşu tüketimi mide kanseri riskini 7 kat arttırıyor. Ayrıca hazır çorbanın ile et ve tavuk bulyolarının her gün tüketilmesi de kanser riskini arttırıyor" değerlendirmesinde bulundu. 

KANSERLE ÖLÜM TÜRKİYE'DE 2'İNCİ SIRADA 

Kanserden korunma yollarıyla ilgili bilgi veren Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İdris Yücel ise şöyle konuştu: 

"Kanser 1970'li yıllarda hastalıklara bağlı ölümlerde 4'üncü sırada yer alıyordu. Ancak şu anda ise 2'inci sıraya yerleşmiş durumda. Önümüzdeki yıllarda ise ilk sıraya yerleşmesinden endişe ediyoruz. Buna rağmen çok ciddi oranda korunulabilir bir hastalıktır. Kanserlerin yüzde 30'u önlenebilir. Yani her 3 kişiden birisinin kanser olmasını engelleyebiliriz. Çünkü kanserlerin çoğu çevresel faktörlerden oluşuyor."

Kanserden korunmanın en iyi yolunun sigara içmemek olduğunun altını çizen Yücel, "Sigara akciğer kanserlerinin yüzde 90'ından kanser ölümlerinin ise yüzde 30'undan sorumludur. Sigara içmezseniz bu kadar büyük oranlarda kanserden korunursunuz. İdeal kilonun üzerinde olan insanlarda başta meme kanserleri olmak üzere kanserler daha fazla görünüyor. Özellikle hanımlar aşırı kilolardan korunmalı. Kanserden korunmanın en iyi yollarından bir tanesi de düzenli fizik aktivitesidir. Alkol, güneş ışınlarından
korunmak gerekiyor" şeklinde konuştu. 

İHA



--
Doğadan Gelen Güzellik Ve Sağlık
www.doganinsihri.com
www.sihirlikartlar.com
Bitkisel, doğal sağlık ve güzellik ürünleri, organik, katkısız gıda
Şifalı bitkiler, güzellik formülleri, hızlı ve kolya kilo verme
Cinsel güç arttırıcı ve cinsel fantezi ürünleri
Web sitemize üye olun, süprizlerden yararlanın

http://groups.google.com.tr/group/hava_civa
http://groups.google.com.tr/group/bitkiselguzellikvesaglik
Facebook: Es Su -   Bitkisel Güzellik Ve Sağlık

hava_civa@googlegroups.com

bitkiselguzellikvesaglik@googlegroups.com
www.sevgililergunuhediyeniz.com
www.vidifoto.com  


--
BENiM MANEVi MiRASIM BiLiM VE AKILDIR!
 
"Ben, Manevi Miras olarak hiçbir Ayet, hiçbir Dogma,
hiçbir Donmuş ve kalıplaşmış Kural bırakmıyorum.
Benim Manevi Mirasım Bilim ve Akıldır...
 
Zaman süratle ilerliyor, Milletlerin, Toplumların,
Kişilerin Mutluluk ve Mutsuzluk anlayışları bile değişiyor.
Böyle bir Dünyada, asla değişmeyecek Hükümler getirdiğini
iddia etmek, Aklın ve İlmin gelişimini inkar etmek olur...
 
Benim Türk Milleti için yapmak istediklerim
ve Başarmaya çalıştıklarım ortadadır.
Benden sonra Beni benimsemek isteyenler,
bu temel eksen üzerinde Akıl ve İlmin rehberliğini
kabul ederlerse, Manevi mirasçılarım olurlar."
 
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
 
Grup mail adresi: MAKARNA@googlegroups.com
Grup yöneticisi : makarna+owner@googlegroups.com
Grup anasayfa : http://groups.google.com/group/MAKARNA
 
To unsubscribe from this group, send email to makarna+unsubscribegooglegroups.com or reply to this email with the words "REMOVE ME" as the subject.

Blog Arşivi