29 Mart 2010 Pazartesi

m~a~k~a~r~n~a güzel bir değerledirme




 

Resesyon + Depresyon = Armagedon?

 

Dünya tarihini iyi bilenler, çok iyi bilir 1. Dünya Savaşı'nın dünyadaki "kontrol dışındaki" imparatorlukları ortadan kaldırmak için yapıldığını ve 2. Dünya savaşının dünyadaki millî devletleri iki kutup arasında, Kapitalizm ve Komünizm arasında paylaştırmak ve Birleşmiş Milletler bayrağı altında toplamak için yapıldığını ve 3. Dünya savaşının Bütün dünya devletlerini "Yeni Dünya Düzeni" denilen "Tek Dünya Hükümeti" ve "Tek Dünya Para Birimi" ve "Tek Dünya Ordusu" adı altında birleştirmek için yapılacağını. Fakat dünyamızda savaş çıkarmak öyle kolay değildir ve bunun için bazı şartlar gereklidir. Bu şartlar oluşmadıkça büyük bir savaş yaşanmaz.

Simdi gelelim sorumuza. Bir insanı savaşa göndermek için sizce neler gereklidir.?
  1. İşini ve aşını kaybetmesi.
  2. Kaybedecek elinde bir şeyin olmaması.
  3. Depresyon yaşaması
  4. Hayatından bıkması
  5. Korku içinde yaşaması
Evet simdi günümüze dönerek dünyamıza bakarsak ve dünyadaki var olan "Küresel Ekonomik Kriz"in bir durgunluk; yani "resesyon" ortamı yarattığı apaçık ortadadır.
2008 yılından bu yana bu "kriz" nedeniyle dünyada 35 milyon insan, işini ve aşını kaybetmiş bir durumda yaşamını sürdürme mücadelesi veriyor. ABD'de işsiz kalanlar, Ordu'nun kapısını çalıyor ve Ordu'ya giriyor. Bu ne demektir? Bu insanlar, sadece ayakta kalabilmek için savaşmaya bile razılar.
Şimdi gelelim bir diğer sorun olan "depresyon"a. Dünyada "küresel kriz"le birlikte gelen resesyonla birlikte 35 milyon insan issiz kaldı ve ister istemez bu insanların büyük bir bölümü "depresyon" yaşamaktadır; çünkü işsizlik ve hedefsiz yaşamak, insanları "depresyon"a sürükler.

Yani ne demektir bu analiz, kısaca anlatayım; Dünyada yaşanmakta olan "Küresel Mali Kriz", tam olarak büyük bir savaşın yaşanması için gereken altyapıyı oluşturdu ve oluşturuyor. Artık her şey, dünyada bir an meselesi; yani demek istediğim bazı insanlar, bu gerçeği görmek istemese de tencere "kaynamaya" başladı ve birileri bu "Mali Kriz"e dünyada "Küresel" bir çıkış yolu bulamaz ise insanlık yine büyük bir kıyıma ve felakete doğru gidecek ve kim bilir milyonlarca insan 1. ve 2. Dünya Savaşı'nda olduğu gibi hayatini kaybedecek ve bu da silah tüccarları ve dünyadaki bazı süper zengin multi milyarder aileleri daha da zengin edecek. Süper zenginler, yine büyük olasılıkla servetlerine servet katacaklar ve savaşın yaşanmadığı bölgelere gidip savaş bittikten sonra ortaya çıkacaklar.

Kısaca Resesyon + Depresyon = Armagedon? (3. Dünya savaşı.) Bazılarına göre dünyadaki mevcut eski düzen yıkılmadıkça yeni dünya düzeni kurulamaz. Dikkat ederseniz bazı ülkeler olası bir savaş için iki yıl önceden yiyecek stokuna başladılar bile. Ne diyelim, Yüce Allah, insanlığı ıslah etsin ve insanlara akil ve fikir versin ve iyileri birleştirsin. Amin




 

--
BENiM MANEVi MiRASIM BiLiM VE AKILDIR!
 
"Ben, Manevi Miras olarak hiçbir Ayet, hiçbir Dogma,
hiçbir Donmuş ve kalıplaşmış Kural bırakmıyorum.
Benim Manevi Mirasım Bilim ve Akıldır...
 
Zaman süratle ilerliyor, Milletlerin, Toplumların,
Kişilerin Mutluluk ve Mutsuzluk anlayışları bile değişiyor.
Böyle bir Dünyada, asla değişmeyecek Hükümler getirdiğini
iddia etmek, Aklın ve İlmin gelişimini inkar etmek olur...
 
Benim Türk Milleti için yapmak istediklerim
ve Başarmaya çalıştıklarım ortadadır.
Benden sonra Beni benimsemek isteyenler,
bu temel eksen üzerinde Akıl ve İlmin rehberliğini
kabul ederlerse, Manevi mirasçılarım olurlar."
 
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
 
Grup mail adresi: MAKARNA@googlegroups.com
Grup yöneticisi : makarna+owner@googlegroups.com
Grup anasayfa : http://groups.google.com/group/MAKARNA
 
To unsubscribe from this group, send email to makarna+unsubscribegooglegroups.com or reply to this email with the words "REMOVE ME" as the subject.

Blog Arşivi