30 Kasım 2010 Salı

m~a~k~a~r~n~a SORNLU İLİŞKİLER





 
SORUNLU İLİŞKİLER
 

Kadın - Erkek
Anne / Baba - Çocuk
Arkadaşlıklar
Patron -işçi
Müdür - memur
Komşuluk ilişkileri

Eğer yukarıda saydığım ilişki türlerinde sürekli tekrarlayan ve aynı tip sorunlarım oluyor diyorsanız

Sorunlu olduğunuz ilişkiyi terk edip yeni baştan ve başkasıyla kurduğunuz ilişkinin sonu da aynı şekilde aynı tip sorunla devam ediyorsa?

Neden bunlar hep benim başıma geliyor diye düşünüyorsanız.

Hayata, insanlara, aşka dair düşünceleriniz kalıcı olarak kötümserleştiyse?

İşte o zaman kısır döngünün içine hapsolduk demektir. Artık hayata olumlu bakmayı bırakıp karamsarlığın pencesine düşeriz. Bundan sonra hayatımıza kim girerse girsin, aynı şeylerin tekrar edeceğine hükmederiz.

Erkeklere güvenilmez.?
Erkekler beni kullanıyor.?
Duygularımı belli edersem, değerim azalır. Bunu kullanırlar.?
Erkek, kadınla bir kez birlikte olduktan sonra ilgisi azalır, oysa kadının ilgisi artmaya başlar.?
Kimse beni sevmiyor?
Kimse beni anlamıyor.?

Sizin de böyle inançlarınız varsa, kesinlikle yalnız değilsiniz. Hepimizde buna benzer korkular vardır, ama kimimiz bunu derinlere sakladık, kimimiz ise yüzleştik. Ama yüzleşmek bile hayatımızdaki sorunların üstesinden gelebilmemize yetmez. Bunları tek tek üzerinde özenle çalışarak silmek gerekir. Yerine olumlu kalıplar yerleştirmek gerekir.

Çünkü, bilinçaltı kalıplarımız, düşüncelerimizi etkiler. Düşüncelerimiz ise duygularımızı etkiler. Karamsarlığa kapılmaya başladığımız anda, hayattan zevk alamaz hale geliriz.

İnsanlar, ancak biz değiştiğimizde bize karşı davranışlarını değiştirirler


Ama asıl önemlisi, biz kendimizi değiştirebilecek gücü bulduğumuzda, ve kendimizi arındırdığımızda, otomatik olarak etrafımızdakilerin de bize bakış açılarının değiştiğini görürüz. İlişkilerimiz bir anda değişmeye başlar. Olumsuzdan olumluya doğru ilerler. İnsanlar, ancak biz değiştiğimizde bize karşı davranışlarını değiştirirler.


 Her çocuğun, anne babasından aldığı kalıp farklıdır.

 

Değersizlik duygusu, az ya da çok pek çok kişide vardır. Önemli olan, bu duygumuzun varlığını kabul edip yüzleşebilmektir. Bu sorunun kaynağı çoğu kez, 0-5 yaş arası bebeklik döneminden, ve daha az önemli ölçüde, 5-15 yaş arası deneyimlerimizden gelir. Özellikle aile içinde anne ve babanın çocuklara olan tutumu, anne ve babanın kendi aralarındaki ilişkileri, birbirleriyle iletişim şekilleri, çocukları hiç fark edemeyecekleri biçimlerde etkiler.

Her çocuğun, anne babasından aldığı kalıp farklıdır. Aynı anne babanın aynı konuşmasından iki kardeş farklı şekillerde etkilenecektir. Bilinçaltı kalıplarını, güçlü korkular, endişe, sıkıntı, suçluluk, güçsüzlük ve acizlik gibi olumsuz duygular hissettiğimiz anlarda, etrafta duyduğumuz konuşmalar, tanık olduğumuz bir olay, işittiğimiz azar, maruz kaldığımız bedensel ya da duygusal şiddet, hatta seyrettiğimiz bir film ya da okunan bir kitap bile etkileyebilir. Kişinin kok korkusu, ister değersizlik olsun, ister yüzleşme, ister hayatta kalma korkusu, kendisine özeldir. Sebebi de sonuçları da yine kendisine özel olacaktir. Korku ya da endişe anında, iki farklı kok korkuya sahip olan kardeş, aynı olaya tanık olduğu halde, farklı kalıplar saklayacaktır bilinçaltlarında?

Eğer gerçekten çok büyük sorunlarınız varsa, ve ruhsal durumunuzu tehlikeli bir şekilde etkiliyorsa, bir psikoloğa danışmanızı öneririm. Ancak, hayatınızda, , ilişkilerinizde sürekli tekrarkayan, aynı tip sorunlar oluşuyorsa, o zaman bilinçaltınızdaki kalıplara, çocukluk döneminize, hayatınıza kısır döngüleri neden çektiğinize etraflı bir şekilde bakılması gerekmektedir.
KADERİ DEĞİŞTİRMEK

Unutmayın, kader zannettiğiniz şeyler aslında bilinçaltı kalıplarınızdan kaynaklana bilir. Gelin bu kalıpları bulup ortaya çıkartalım. Bulduğumuz korkuları silip yerine sevgi yerleştirelim.

Kendime güvenmek
Mutlu olmak
İlişkilerimde tam doyumu yakalamak
Sorunlarımı çözmek
Hayatımı değiştirmek
Özgürleşmek
Kaderimi değiştirmek istiyorum diyorsanız,

Özgürlüğünüzü elinize alın ve zincirlerinizi kırın.

Kırılamayacak hiçbir kısır döngü yoktur.

--

--
BENiM MANEVi MiRASIM BiLiM VE AKILDIR!
 
"Ben, Manevi Miras olarak hiçbir Ayet, hiçbir Dogma,
hiçbir Donmuş ve kalıplaşmış Kural bırakmıyorum.
Benim Manevi Mirasım Bilim ve Akıldır...
 
Zaman süratle ilerliyor, Milletlerin, Toplumların,
Kişilerin Mutluluk ve Mutsuzluk anlayışları bile değişiyor.
Böyle bir Dünyada, asla değişmeyecek Hükümler getirdiğini
iddia etmek, Aklın ve İlmin gelişimini inkar etmek olur...
 
Benim Türk Milleti için yapmak istediklerim
ve Başarmaya çalıştıklarım ortadadır.
Benden sonra Beni benimsemek isteyenler,
bu temel eksen üzerinde Akıl ve İlmin rehberliğini
kabul ederlerse, Manevi mirasçılarım olurlar."
 
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
 
Grup mail adresi: MAKARNA@googlegroups.com
Grup yöneticisi : makarna+owner@googlegroups.com
Grup anasayfa : http://groups.google.com/group/MAKARNA

Blog Arşivi