18 Haziran 2010 Cuma

m~a~k~a~r~n~a bir duyuru: Özcan...


Sevgili Dostlar,
 
Özcan'ın durumuna dair gelişmeleri size bildirmek istiyorum. Pek çoğunuz durumdan benim mailim veya dolaylı yollardan haberdar edildiniz. Aranıza bu mesajı ilk kez alanlar varsa, onlar için ekte daha önceki mesajım da bulunuyor, önce onu okurlarsa çok daha iyi olur. Bu mesajı etrafına dağıtan arkadaşlardan ricam gene dağıtmaları. Çünkü destek olan ve olmak isteyen insanlara bu bilgiyi iletmek doğru olur diye düşünüyorum.
 
Öncelikle güzel haberlerden başlayalım: Özcan taburcu oldu. Durumu olağanüstü hızla düzeldi. Ancak hala sol elinde hafif bir uyuşukluk var ve sol ayağı ise felç. Taburcu olmasına "güzel" diyorum ama aslında biraz erken oldu. Beyin cerrahi bölümü yapabilecekleri bir şey olmadığı için taburcu etmişler Özcan'ı. Malum devlet hastanelerinde yatak sorunu var. Şimdi fizik tedavi ve psikolojik destek dönemi başlıyor Özcan için.
 
Özcan taburcu edilince amcasının evine taşındılar. Amca da kağıt toplayıcılığı yapıyor ve bir eşi ve iki yaşında, Yunus Emre isminde bir oğlu var. Özcan'ın düzenli olarak babasının bakımına ve yardımına ihtiyac sürdüğünden, baba henüz kağıt toplamaya çıkamıyor. Bir de Özcan'ın ruh sağlığı açısından da yalnız bırakılması çok doğru değil. Baba Ömer Bey ile görüştüğümüzde, oradaki kalış sürelerinin çok uzun olamayacağını ima etti. Zaten eğer öyle bir olanak olsaydı, geçmişte de depoda kalmak yerine orada kalırlardı.
 
Özcan'ın neşesi yerine geldi bizi görünce. Arada sırada şuuru gitse de, bu sefer neşesi de yerindeydi. Evdeki ilk gecesinde, bir aya yakın bir süredir ilk defa kesintisiz bir kaç saat uyuyabildi. Daha önce 15 dakikada bir sıçrıyordu. Ben onu ilk gördüğümde göz bebekleri kocaman ve dehşet içinde çırpınıp duruyordu ve ellerini yatağa bağlamışlardı, kendisine zarar verebilir diye.
 
Şu anda Özcan'ın 2 kardeşi Adapazarı'ndalar. Özcan'a bakmak için gelen babaanne köye geri döndü ve çocuklarla o ilgileniyor.
 
Gönderdiğim hesaba sizden gelen yardımlarla 7'000 TL civarında bir para toplandı. Elbette bu para Özcan ve babasına sonsuza dek yetmeyecek ama onlara bir süre daha nefes aldırabilecek. Hesap açık kalmaya devam edecek. Sizden bundan sonra gelecek yardımlara da ihtiyacımız var. Baba daha önce tavuk işinde çalışırken kuş gribi dolayısıyla iflas ettiğinden, bankalara borcu olduğundan, ona bir hesap açtırmak riskli olabilir diye düşündük.  
 Parayı idareli harcamaya çalışıyoruz. Özcan'ın babasına şu ana kadar sadece 250 TL verildi. Ancak her gün ihtiyaçlarını soruyorum.
 
Hesap numarası aşağıda:
 
SAVAŞ YAZICI Adına

Garanti Bankası, Mithatpaşa Şubesi, Ankara
763-6646778
IBAN NO: TR68 0006 2000 7630 0006 6467 78

 
Aşağıda ufak bir liste yaptım. Özcan'ın ihtiyaçlarını sıralamaya çalıştım.
 
1. Tekerlekli Sandalye: Bu konu oldukça elzem. Şu anda eve hapsolmuş durumda ve dışarı çıkartılamıyor. Ama doktorları tavsiye etmişler güneş görmesini vs.  Bir an önce bulamazsak aylık 70-90 TL. arasına kiralama yoluna gideceğiz. Ama aramaya devam ederiz. Kiralama gene fondan olacak.
 
2. Fizyoterapist ihtiyacı (KARŞILANIYOR şu anda) ama eğer devlet hastanesinde yeterli ilgi ve iyi muamele göremezse ek bir ihtiyaç da doğabilir.
 
3. Psikiyatrist - Bu konu hala muallak. Pek yakında belli olacak. Eğer devlet hastanelerinde psikiyatristin yardımı yetersiz olursa veya çok geç bir tarihe gün verirlerse, bu konuda da ihtiyaç doğacak.
 
4. Erzak - Yiyecek / Giyecek:
Özcan'ın iyi beslenmesi gerekiyor elbette. Yaşadığı evde 2 yaşında bir başka çocuk da var. Her ikisinid e iyi beslemeye yönelik, Özcan'ın fonundan her hafta yiyecek alacağız. Ancak bu alış-verişi ucuza getirmek istiyoruz. Tanıdık ve iyi yürekli toptancılar varsa çok makbule geçer.
Giyecek: Bu konuda das 16 yaşındaki bir çocuğun giyecekleri, ve kuzeni Yunus Emre'nin giyebilmesi için 2 yaşında bir çocuk için gerekli giyecekler çok işe yarayacaktır.
 
5. İş: Bu konuyu Özcan en azından kendi başına tuvalete gitmeyi başarana kadar ertelemek zorundayız. İstanbul ve tercihen Adapazarı'nda bir iş çok iyi bir çözüm olacak. Bu konuda Adapazarı Sanayii Odası'na erişmeye çalışıyorum. Adapazarı Geyve'nin bir köyünden gelmişler. (Koru Köyü.)Baba daha önce tavuk işinde çalışmış. Yani o türden kasaplığı biliyor.
 
6. Kalacak Yer: Özcan şu anda amcasının yanında kalıyor ama çok da uzun süre kalamayacakları aşikar. 5 nolu madde ile birlikte düşünmemizde yarar olacak. Eğer bir kapıcılık vs. gibi bir iş bulabilirsek, sanıyorum hem barınma, hem de para sorunlarını çözmüş olacağız. Hem kapıcılık durumunda, Özcan'ı da kısa sürelerde bırakıp gidebilir, ondan çokd a uzak olmak zorunda kalmaz.
 
7. Avukat: Bu konuda bir kaç arkadaşımızdan destek geldi. En kötü ihtimalle İstanbul Baro'sundan destek alınacak. Özcan polise ifade verirken çok zorlanmış. Bu nedenle ifadesi biraz gecikiyor. Saldırganlar 6-7 kişiymişler, ancak henüz sadece 2 kişi tutuklu.
 
Küçük bir iki düzeltme ve ek yapmak istiyorum: 1) İlk mailimde Özcan'ın adını Ozan diye yazmışım. Kusura bakmayın ve 2) Özcan'ın yaşı 16'dır. 3) Bu mesajı birilerine gönderirken, beni tanıdığınızı belirtirseniz memnun olurum. İnsanlar biraz çekiniyorlar haklı olarak tanımadığı kişilerin kampanyalarına katılırken.
 
Hepinize çok ama çok teşekkürler,
Savaş
 
 
 
 
 



--
BENiM MANEVi MiRASIM BiLiM VE AKILDIR!
 
"Ben, Manevi Miras olarak hiçbir Ayet, hiçbir Dogma,
hiçbir Donmuş ve kalıplaşmış Kural bırakmıyorum.
Benim Manevi Mirasım Bilim ve Akıldır...
 
Zaman süratle ilerliyor, Milletlerin, Toplumların,
Kişilerin Mutluluk ve Mutsuzluk anlayışları bile değişiyor.
Böyle bir Dünyada, asla değişmeyecek Hükümler getirdiğini
iddia etmek, Aklın ve İlmin gelişimini inkar etmek olur...
 
Benim Türk Milleti için yapmak istediklerim
ve Başarmaya çalıştıklarım ortadadır.
Benden sonra Beni benimsemek isteyenler,
bu temel eksen üzerinde Akıl ve İlmin rehberliğini
kabul ederlerse, Manevi mirasçılarım olurlar."
 
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
 
Grup mail adresi: MAKARNA@googlegroups.com
Grup yöneticisi : makarna+owner@googlegroups.com
Grup anasayfa : http://groups.google.com/group/MAKARNA

Blog Arşivi