18 Haziran 2010 Cuma

[cadilarmekani], MASALIM GERCEK OLMADI ANNE

MASALIM GERÇEK OLMADI ANNE
Bir varmış bir yokmuş diye masallar başlarmış çocuklar uyusun diye anlatılırmış her masalın sonu mutlulukla bitermiş her masalın sonuda onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine olurmuş.
Çocuklarda hayatta hep mutluluk var diye hayatta mutlulukla büyüyeceklerine inanırlarmış.
Ancak hayat çocukların sandığı kadar da mutlulukla bitmiyor ya da mutsuzlukla başlayıp mutlulukla bitiyor ya da mutlulukla başlayıp mutsuzlukla bitiyor.

Masallar mı yalan söylüyor yoksa hayatmı yalan? Hani insan sevince çok mutlu olurdu hani sevgiler ve aşklar yalan değildi. Hani her seven kavuşurdu sevdiğine.
Anne külkedisinin son umudu ayakkabaıydı ve bir papuç uğruna mutluluğu yakaladı. Leyla ve mecnun kavuşamdı ferhat ve şirin mutlu olamadı ama yusuf züleyhasıyla mutlu oldu süleyman belkızıyla mutlu oldu.

Ama anne ben mutlu olmadım. Sevgi her engeli aşardı. Bir masal anlatmıştın küçükken tavşan havucu çok severmiş. Ama hiç yiyemezmiş aslanın havuç bahçesi varmış tavşanda o havuç bahçesinin sahibinden korkarmış hep aç kalırmış. Noel bayramında tavşan noel babadan havuç istemiş ve kavuşmuş havucuna. Anne benim masalım olmadı. Gelinliğim olacaktı. Elinden öpüp evinden çıkıp başka eve gidip mutlu olcaktım. Benim masalım olmadı. Sadece bir varmış bir yokmuşla başladı.

Ama ne bir kaldı elimde nede iki benim sevdam bana yalan söyledi benim aşkım olmadı. Anne neden bana mutluluk masalları anlattın. Mutsuzluk masalları anlatsaydın da hayatta her daim mutlu olamayacağımı bilseydim ama biliyorum hayat nedir? Okullarda da kimse vermiyor hayat dersi hayata acı yakalandım. Masalım olmadı anne külkedisi olmadım.

Hayatın yalancılığını niye anlatmadın anne bana belki anlatsaydın kaybetmişliği ve mutlu olmamayada hazır olurdum. Anne olursam günün birinde hayatın acımasızlığını öğreteceğim evledıma. Ve yine aşkların bir gün bittiğini ve yerini sadece hatıraların kalacağını söyleyeceğim. Ve yine gelenlerin gidenleri hep hatırlatacağını anlatacağım.

Hayat bu anne tozpembe değil hiç birşey. Ve masallar yalancı anne gerçek olmuyor noel babada yok...

Neden? Anne hep mutlu masallar anlattın hayatın masalını anlatsaydın olmazmıydı. Belki o zaman daha iyi anlardım ve ümitlerim birer birer kırılmazdı. Ve anne masallarım artık yok hepsi yalan söylüyor peki gerçek mutluluk hayatın bir köşesinde varmı?

Ve şu var masallar gerçek değil ama bazı sevgilerde aşklarda gerçek değil peki gerçek olan ne hayatta anne?

Herşeyi zamana bırak unutursun alışırsın rejonumu gerçek hayat bumudur. Hayatın masalı bir masal istiyorum hayatın aldatmışlığını herşeyin gerçek olmadığını anlatan olsun olurmu anne varsa öyle masal bana anlat ki kaybetmişliğide öğreneyim öğrenemedim hayatta birilerini kaybetmeyi.
Külkedisi anne ve babasını kaybetti Rapunzel’de ailesini kaybetti ama hepsi birer peri gibi yanında oldular. Ben ailemi değil ama SEVDİĞİMİ KAYBETTİM. Masalım gerçek olmadı bidaha gelmedi.
Masallar yalancı ama hayat daha yalancı...

Hayatın yalancılığını öğretmedin anne insanların acımasızlığını anlatmadın ve bir varmış bir yokmuş değil hiç birşey yok beş ve ikide yok.



--
EGER BIRINE SEVECEK SEVGIN YOKSA ONA UMUT VERECEK GOZLERLE BAKMA!!!


http;//oykuceduygular.blogcu.com
yuregimdengecenler@googlegroups.com

--
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "Cadıların Mekanı - İnternetkadin.com" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu gruba kayıt göndermek için cadilarmekani@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Bu gruba olan aboneliğinizi iptal etmek için cadilarmekani+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Diğer seçenekler için http://groups.google.com/group/cadilarmekani?hl=tr adresinden grubu ziyaret edin.

Blog Arşivi