3 Haziran 2010 Perşembe

[cadilarmekani], Sevginin Resmi


 

 

Owen adı verilen 300 kilogram ağırlığındaki hipopotam, doğal hayatı koruma yetkilileri tarafından kurtarılmadan önce, Sabaki nehrinden aşağı Hint Okyanusu'na kadar sürüklenmiş, 26 Aralık 2004'de tsunami dalgaları Kenya sahillerini vurunca da sahile vurmuştu.
           "İnanılmaz birşey. Bir yaşından ufak bir hipopotam, bir asırlık bir dişi kaplumbağayı annesi olarak benimsedi ve kaplumbağa da "anne" olmaktan ötürü çok mutlu" diyor Lafarge Parkı'ndan sorumlu ekolojist Paula Kahumbu.
           "Bebek hipopotam, sürüklenip annesini kaybettikten sonra travma geçirmişti. Annesinin yerine geçecek birini bulması gerekiyordu. Şansına, kaplumbağa ile karşılaştı ve güçlü bir bağ geliştirdi. Beraber yüzüyor, beraber yemek yiyor, beraber uyuyorlar. Hippo kaplumbağayı, aynı annesi gibi takip ediyor. Eğer birisi kaplumbağaya yaklaşırsa, hippo biyolojik annesini korumak için saldırganlaşıyor" diye ekliyor Khambu.
           "Hippo ufak bir bebek, çok hassas bir yaşta yalnız kaldı. Doğal olarak, hipopotamların ailelerine çok bağlı olup 4 yıl annelerinin yanında kaldıkları bilinir."
           Bu gerçek bir hikâyedir. Birbirimize ihtiyacımız olduğu zaman farklılıklarımızın hiçbir önem taşımadığını gösteriyor. Doğadaki bu iki canlıdan ders almalıyız.
           Farklılıkların ötesini görün ve aynı yolda yürüyebilmek için bir yol bulun.
04.05.2007






http://internetkadin.com/forum/index.php

 





--
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "Cadıların Mekanı - İnternetkadin.com" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu gruba kayıt göndermek için cadilarmekani@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Bu gruba olan aboneliğinizi iptal etmek için cadilarmekani+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Diğer seçenekler için http://groups.google.com/group/cadilarmekani?hl=tr adresinden grubu ziyaret edin.

Blog Arşivi