24 Mayıs 2012 Perşembe

makarna | """"Sakıncalı Et Yediren Firmalarımız (Ramazan Koç)






Konu: Fw: Fwd: FW: Sakıncalı Et Yediren Firmalarımız (Ramazan Koç)





 











SAKINCALI ET YEDİREN FİRMALARIMIZ .....

Arkadaşlar,

Ailesini, çocuklarını, memleketini, vatanını, ahiretini, dürüst iş
yapan firmaları düşünen ve çakalları ve soysuzlara karşı duranlar
lütfen aşağıdaki maili dikkatli okumanızı öneririm

Burada sapla samanı, kara ile beyazı, doğru ile eğriyi ayırt etmek lazım

SAKINCALI ET YEDİREN FİRMALARIMIZ .....



""Lütfen sonuna kadar okuyun, neler öğrendiğinize hayret edeceksiniz ! " "



İstanbul Gaziosmanpaşa Hacımaşlı Köyü Domuz Çiftliği'nin suları ve
katı atıkları 300 metre mesafedeki Sazlıdere Barajı'na akıyor. Baraj,
10 milyon kişinin su ihtiyacını karşılıyor. Çiftlikte 5 bin domuz var.

Türkiye'deki domuz çiftliklerinde yıllık 3 milyon kg. civarinda et
üretiliyor. Bu rakam neredeyse kırmızı et üretiminin yarısı. Üretilen
domuzlar otellere, yemek fabrikalarına ve marketlere 'kıyma' seklinde
satılıyor. Domuz etini Salam, sosis ve sucuk olarak da piyasaya sürmek
en çok kullanılan yöntem.

Peki neden domuz?
Türk yemek kültürüne aykırı ve en önemlisi 'Dinen yasak olmasına,
rağmen neden domuz cazip bir konu?'

Çünkü domuz yetistiriciligi çok kârli bir iş.

Domuz üretken bir hayvan.Cinslerine ve yaşına göre yılda

1, 2, bazen de 3 kez; ve her batında da 15-20'ye kadar varan yavru
dünyaya getirebiliyor. Bir domuz yılda 2 kez doğum yapsa, her batından
10 yavru yaşasa, 20 sene yaşayan bir domuzun 400 yavrusu oluyor. Ve
dahası yeni doğmuş bir domuz 4-5 ayda 100 kiloya kadar çıkabiliyor!

Normal şartlarda evcil bir domuzun % 30'u yağ olarak ayrılabilmekte
iken; bu rakam bazen % 50'yi bulabiliyor. Yani 150 kg'lik bir domuzdan
75 kiloluk yağ elde edilebiliyor. Bu da Dana ya da Koyuna göre tercih
edilmesinde çok önemli bir etken.

Beslenmesi çok kolay,

Cam dışında -leş dahil- her şeyi hatta kendi pisliğini bile
yiyebiliyor. Her domuz ortalama 80-100 kiloya ulaştığı zaman
kesiliyor. Kaba bir hesapla sadece bu çiftlikten yılda yaklaşık

1 milyon kg. et çıkıyor.

Bu etlerin hangi kanalla, nerelere satıldığı meçhul!?

Diğer çiftlikler de göz önüne alındığında Türkiye 'de yaklaşık

3 milyon kg domuz etinin piyasaya değişik yollarla sürüldüğü ortaya çıkıyor.

Türkiye 'deki toplam kırmızı et tüketiminin de 6 milyon kg. olduğu göz
önüne alınırsa tablonun vahameti daha da netleşiyor.



Kilosu 1 ile 3.5 Türk lira arasında satılan bu domuz etlerinin
ağırlıklı olarak Kıyma, Sucuk, Salam ve Sosis olarak satıldığı dile
getiriliyor.



Çiftlik çalışanlarından İsmail Türk'ün verdigi bilgiye göre kesilen
etler toplu olarak büyük otellere, yemek fabrikalarina kiyma ve sosis
gibi ürünler olarak satılıyor.

Bu ve benzeri çiftliklerden resmi olarak 5 firma domuz satın alıyor:
1-Çerkezo, 2-Polonez, 3-Nuta, 4-Namet ve 5-Sütte ...

1. Çerkezo aldığı ürünleri Salam Sosis olarak piyasaya sürerken aynı
zamanda Teşvikiye 'deki Şarküterisinden de nihai tüketiciye ulaşıyor.
(ki bu firmanin bir de "TADET" adı altında otellere ürün sattığı bir
markası daha bulunuyor... ) Ayn zamanda butik mağazalarda ve ulusal
zincir mağazalarda satılan BONUS markalı ürünlerin üreticisi de
ÇERKEZO...

2- Ayazağa daki Çerkezo'nun hemen yanında üretim yapan SÜTTE firmasi
da salam, sosis ve jambonlarını markasıyla satıyor. Ancak bilinen bu
firmalar ürünleri çeşitli zamanlarda farklı isimlerde piyasaya
sürüyor. Daha önce Sütte olarak piyasaya sürülen domuz mamulleri son
dönemde PIGGY adıyla satılıyor. Üstelik ünlü Amerikan fast food
zincirlerinden Little Caesar's Pizza tam 10 yılı aşkın süreden beri et
mamullerini SÜTTE firmasından temin edip bizlere bir güzel
yediriyor!!!

3- POLONEZ 5 yıl öncesine kadar resmi olarak domuz ürünleri imal edip
MIGROS'larda açık açık ürünlerini satarken, son yıllarda %100 dana
etinden ürünler imal ettigini iddia ediyor.

'Peki ya bunlar göz göre göre mağazalarında sattıran satın alma
müdürleri aldıkları rüşvetin yanı sıra bu milletin vebalini
aldıklarını da biliyorlar mı sizce?'

POLONEZ'in ciddi anlamda piyasaya yayılmasındaki en büyük faktör
MIGROS' tur . O dönem Migros'un et mamülleri satın almasında olan (Şu
an oyuncak reyonunda Satın Almacılık yapan) Coşkun Bey'in büyük
paralar karşılığında POLONEZ 'le işbirliği içerisinde olduğunu ve
bizzat domuzlari bizlere yediren kişi olduğunu biliyor muydunuz?

Peki ya Migros'ta çalışan tüm tezgahtarların eksiksiz olarak her ay
sonunda POLONEZ 'in sahibi MUSTAFA AKKAS Bey'den (veya Satış Müdürü
sıfatı ile çalışan ALİ ÖZYAVAŞ'tan) maaşlarını ve primlerini (bizlere
sattıkları et mamulleri üzerinden ) aldıklarını biliyor muydunuz?


Peki, METRO GROS MARKETLER'in (Su anki değil bir önceki) satın
almacılığını yapan kişinin Şu an BAGDAT CADDESINDE bulunan Polonez -
Barbekü Restoranları' nın sahibi olduğunu biliyor muydunuz?

Peki, Izmir'in kalesi olarak görülen KiPA Marketler'in satın
almacılğını yapan bayanın Polonez'in resmi hissedarı olduğunu biliyor
muydunuz?

PEKİ, AMERİKAN FAST FOOD ZİNCİRİ DOMINO'S PIZZA ve ALMAN EKOLÜ DR.
OETKER PİZZALARIN İÇERİSİNDE POLONEZ ET MAMULLERİNİN KULLANILDIĞINI
BİLİYOR MUYDUNUZ?

PEKİ, GIMA MARKALI ve PİYASALARDA SATILAN "OPI" MARKALI ÜRÜNLERİ
POLONEZ'İN ÜRETTİĞİNİ VE BUNUN KARŞILIĞINDA NE KADAR PARA YEDİRDİĞİNİ
BİLİYOR MUSUNUZ?


Peki, sizce Türkiye de domuz eti yemeyen insan kalmış mıdır?'


4- NUTA öncelikle 7 TEPE markası ile tanınmakla beraber Güneydeki -
Herşey dahil - tatil köylerinin bir numaralı tedarikçisi... Ee tabi
yabancı turistlerin yanında yerli turistler de güme gidiyor!



Bu firmalar özellikle Büyük Alışveriş Merkezlerinde ayrı bir stant
açıyorlar. Ancak Küçük Şarküterilerde karışık olarak duruyor ve birçok
tüketici farkına varmadan domuz ürünlerini satın alabiliyor .



Üstelik işin ilginç tarafi bu firma Şimdi de firma tanıtım cd'si
hazırlamış Carrefour gibi büyük hipermarketlerde ne kadar hijyenik
üretim yaptığını anlatıyor. Ama 7 TEPE SOSİS hafta sonları marketlerde
KDV dahil 2.900 TL ye satılıyor.


Çünkü maalesef bu adamlar sosislerin içerisinde "hayvan küspesi" gibi
lafını bile etmek istemedigimiz katkılar kullanıyorlar ... Domuz
hammaddeli salam ve sosislerin kesiminin yapılıp piyasaya sürüldüğü
bir başka yer de NUTA 'nın üretimini yapan kişinin işlettiği
Dolapdere'deki imalathane. ("IDEAL" markali salam sosis imalatçısı )


5- NAMET ünlü EMİNÖNÜ HASIRCILAR ÇARŞISININ İÇİNDE yıllardır tanınan
NAMLI PASTIRMACI'nin modern hali !!! Şu an modern(!) üretim tesisleri
BAYRAMPAŞA MEGACENTER (GIDA HALİ) içinde derme çatma bir imalathaneden
öteye geçemeyecek konumda olan ve üretim kapasiteleri aylık -günün 24
saati çalıştıklarını düşünürseniz-70 tonu geçemeyecek olan bu
imalathanede NAMET ayda tam 270 ton et mamulü üretiyor ve satıyor!!!


Bu aradaki 200 tonluk kapasite açığını ise İSTANBUL DIŞINDA ne idüğü
belirsiz imalathanelerde, merdiven altı firmalarda üretim yaptırıp
üzerine ' %100 NAMET KALİTESİ' bastıktan sonra (üretim yeri olarak
BAYRAMPAŞA'daki adreslerini gösteriyorlar) bizlere afiyetle
yediriyorlar.

Carrefour ve diğer tüm zincir mağazalarda POLONEZ'in uyguladığı benzer
taktikleri uygulayan NAMET bugün kapasitesinin 3 kat üzerinde üretim
yaparak gururla ülkemizi temsil ediyor!..


Peki, Cem YILMAZ'ın dedigi gibi janjanlı ambalaja sahip NAMLI
pastırmaları' nın sahipleri olan Engin & Esen Mepa Kardeşlerin aynı
zamanda Çorlu'daki domuz çiftliklerinin yarı hissesine sahip
olduklarını da biliyor muydunuz?


2000 yılında patlak vermiş olan kaçak Buffalo (Yaban Öküzü) etlerinin
de NAMLI pastırmaları' nın sahipleri olan Engin & Esen Mepa Kardeşler
tarafindan getirildiğini hatta Bayrampaşa'daki imalathanelerinin
Gazetecilerin ve Kameralarin gözü önünde basıldığını, Engin Mepa'nin
Show TV'ye, o dönemin 1 trilyon lirayı kendi elleriyle hediye
ettiğini, sonra da Milliyet, Hürriyet ve Sabah gazetelerine verdikleri
dev ilanlarla TÜM OLANLARIve BASKINLARI yalanladıklarını biliyor
muydunuz?

NAMLI Pastırmalarının hem % 5 hissesine sahip olan, hem de İmalat
Müdürlüğünü yapan "Muzaffer ...." adındaki şahsın aynı dönemde kardeşi
ile Bağcılar semtinde açmış olduğu imalathanede At ve Eşek etinden
yaptığı pastırmaları dilimleyerek Zincir Marketlere sattıklarını
biliyor muydunuz?

2004 yılında da Uğur DÜNDAR ekibi tarafından BASILARAK ekranlarda
gösterildiğini hatırlayabildiniz mi?

Domuz konusunda herkes topu başkasına atıyor!

Bu noktada tüketicinin yapması gereken şeyi Çevre Saglık İl Müdürlüğü
Gıda ve Çevre Kontrol Şubesi Müdürü İrfan YILMAZ özetliyor:


- Piyasadaki etleri denetlemek mümkün olmuyor.

Kısacası ne yediğinize dikkat edin.

Çok emin olmadığınız ve bilmediğiniz markaların ambalaj güzelligine
kanmayın. Ömer KIZILIRMAK TÜBITAK-SAGE Planlamalar ve Kalibrasyon
Birim Amiri



Artık: DOMUZ, EŞEK, AT, BUFFALO v.b SAKINCALI ETLERİ yemek
istemiyorsanız: LÜTFEN bu Mail'i HERKESE YOLLAYIN. Çünkü bu bir
VATANDAŞLIK BORCU ve İNSANLIK GEREĞİDİR!



--
İddia sahibi Ramazan KOÇ

Din Kült ahlak Bil Öğrt.- EDİRNE

--
Bu e-postayı "ADD GEBZE" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu gruba kayıt göndermek için addgebze@googlegroups.com adresine
e-posta gönderin.
Bu gruba olan aboneliğinizi iptal etmek için
addgebze+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
www.addgebze.org









________________________________

Bu iletide virüs bulunamadı.
AVG tarafından kontrol edildi - www.avg.com
Sürüm: 10.0.1424 / Virüs Veritabanı: 2411/4948 - Sürüm Tarihi: 20.04.2012













--
BENiM MANEVi MiRASIM BiLiM VE AKILDIR!
 
"Ben, Manevi Miras olarak hiçbir Ayet, hiçbir Dogma,
hiçbir Donmuş ve kalıplaşmış Kural bırakmıyorum.
Benim Manevi Mirasım Bilim ve Akıldır...
 
Zaman süratle ilerliyor, Milletlerin, Toplumların,
Kişilerin Mutluluk ve Mutsuzluk anlayışları bile değişiyor.
Böyle bir Dünyada, asla değişmeyecek Hükümler getirdiğini
iddia etmek, Aklın ve İlmin gelişimini inkar etmek olur...
 
Benim Türk Milleti için yapmak istediklerim
ve Başarmaya çalıştıklarım ortadadır.
Benden sonra Beni benimsemek isteyenler,
bu temel eksen üzerinde Akıl ve İlmin rehberliğini
kabul ederlerse, Manevi mirasçılarım olurlar."
 
ℂ⋆ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ℂ⋆
 
Grup mail adresi: makarna@googlegroups.com - Grup yöneticisi: makarna+owner@googlegroups.com - Grup anasayfa: http://groups.google.com/group/makarna - Gruba üyelik: makarna+subscribe@googlegroups.com - Grup üyelik iptal: makarna+unsubscribe@googlegroups.com

Blog Arşivi