6 Ocak 2014 Pazartesi

makarna | TRT'NİN YASAKLI ŞARKILARI VE GEREKÇELERİ


 

 
Ekim 2013 tarihi itibarı RTÜK ' ün tüm radyo ve TV'lerde yasaklanmasına karar verdiği şarkılar ve "haklı"...! gerekçeleri aşağıda belirtilmiştir.;
  •  "Dün gece hiç tanımadığım bir erkeğe sırf sana benziyor diye usulca sokulup merhaba  dedim / Leman Sam"
(Haklı yayınlanmama gerekçesi: Hiç bir Türk kadını, tanımadığı bir erkeğe usulca sokulmaz ve selam veremez...! )
  •  "Ada sahillerinde bekliyorum " (kim söylerse söylesin fark etmemektedir")
(Yayınlanmama Gerekçesi: Menderes ve DP'lilerin yargılanlandığı Yassıada'yı akla getirmekte ve dinleyenleri bu yolla o günleri ve yaşananları düşündürmektedir.....!)
  •  "Yolun sonu görünüyor ve "Güneş doğmayacak üstüme / İbrahim Tatlıses" 
(Yayınlanmama Gerekçeleri: Dinleyenlere İntiharı özendiriyor...! İntihar etmek yasaktır. Bu eyleme kalkışanlar veya girişenler şiddetle cezalandırılacaktır....! )
  • "Doldur be meyhaneci / Adnan Şenses"
(Yayınlanmama Gerekçesi: Halkı içkiye ve meyhane denen içki içilen yasak yerlere gitmeye sevk ediyor...! Bilineceği üzere şimdilik, saat 22,00'den sonra kolonya dahil alkol satışı yasaklanmış olup ,yakın bir tarihte (muhtemelen yerel seçimlerden bir gün sonra...)içki içmek ve satmak ta tamamen yasaklanacaktır.....)
  • "Aman ormancı" ( kim söylerse söylesin fark etmemektedir..) 
Ormancıların devlet memurları olmaları nedeniyle içki içmeleri zaten tabii olarak yasaktır....Ayrıca bu şarkıda , devlete yergi ve sitem de yapılıyor...!  Hükümeti, hele hele devleti eleştirmek yermek ve sitem etmek kesinlikle yasaktır....)
  • Rahmetli Sanatçı Barış Manço'nun 4 şarkısı için yapılan denetimde ise, haklı olarak yayınlanmama gerekçeleri şöyle açıklanmıştır.:
  • "Arkadaşım Eşek" 
(Eşek yerine "kuzu" veya "koyun" kelimesinin daha sevimli olabileceği önerilmiştir.Zira eşekle arkadaşlık etmek yakışıksızdır....!),
  • "Lambaya püf de" 
( Lamba sözü ampulü çağrıştırmakta olup , bilindiği gibi ampul ; İktidar partisinin saygıdeğer sembolüdür..... İktidarı sona erdirmek istemi gibi sapkın düşüncelere meyledildiği ve şarkının devam eden sözlerinin de "erotik öğeler" içerdiği görülmüştür......),
  • "Ölüm Allah'ın emri" 
(Parçanın girişinde çalınan, Türk Halk Müziği çalgısı "zurna"nın, bir pop şarkısında ne işi vardır... ? "Müzikalite" açısından son derece uygunsuz  ,yakışıksız ve uyumsuzdur....),
  • "Bir bahar akşamı rastladım size" 
Bu mısralarla anılan Klasikleşmiş Türk Sanat Müziği eserini , bir pop şarkıcısının söylediği tespit edilmiş olup , bu tür bir eylemin tekrar edilmesi halinde ağır cezalar verileceği bilinmelidir. Söyleyen şarkıcı hakkında takibat başlatılmış olup, tekrarının vukuu halinde emsal teşkil etmesi için çok ağır cezalarla cezalandırlacağı tebliğ ve ilan edilmiştir....)
  • Rahmetli hanım sanatçı Aysel Gürel'in yazdığı ve Sezen AKSU isimli şarkıcının söylediği  "Gel gel sarışınım gel "
Yukarıda adı geçen şarkının sözleri kısaca ahlaka ve geneltoplum  düzeyine aykırı bulunmuştur....! 
  • " Emrah / Cem Karaca" 
(Şarkı içinde geçen "ak memeler" kelimesi, insanın aklına bir takım şeyler getirmekte olup,  cinsel, çağrıştırıcılığa yol açmaktadır " özetle tahrik edici" bulunmuş katiyetle ve kesinlikle yasaklanmıştır....)
  • Özdemir Erdoğan'ın "İkinci Bahar" 
Bu  şarkının sözleri de kısaca "ahlaka mugayyir" bulunmuştur ...!
  • Bulutsuzluk Özlemi grubuna ait "Güney'e giderken" 
bahsi geçen şarkının sözleri içinde "solda güneş yükseliyordu" cümlesi yer almaktadır.
"Sol propagandası" yaptığı iması sezilmiş olup ,bu tür solculuk propagandaları sakıncalı ve yasak ilan edilmiştir....!
  • Yukarıda "HAKLI GEREKÇELERİ" ile birlikte bahsi geçen şarkıların ; Ülke genelinde tüm radyo ve TV 'lerde çalınması , kaset ve CD lerinin satılması,videolarının sosyal medya olarak adlandırılan yerlerde paylaşılması , MP3 lerinin bulundurulması ,kliplerinin gösterilmesi , umuma mahsus yerlerde alenen çalınması ve kalabalık yerlerde mırıldanılması YASAKTIR..... Bahsi geçen eylemi icra edenler,beste ve söz yazarları ile yorumlayanlar ;  "Genel ahlaka mugayir eylem yapmak ve halkın ahlakını bozmak ,bölünmez bütünlüğümüzü zedelemek suçları ile yargılanacak ve tabiiki cezalandırılacaktır.
 

 


--
--
BENiM MANEVi MiRASIM BiLiM VE AKILDIR!
 
"Ben, Manevi Miras olarak hiçbir Ayet, hiçbir Dogma,
hiçbir Donmuş ve kalıplaşmış Kural bırakmıyorum.
Benim Manevi Mirasım Bilim ve Akıldır...
 
Zaman süratle ilerliyor, Milletlerin, Toplumların,
Kişilerin Mutluluk ve Mutsuzluk anlayışları bile değişiyor.
Böyle bir Dünyada, asla değişmeyecek Hükümler getirdiğini
iddia etmek, Aklın ve İlmin gelişimini inkar etmek olur...
 
Benim Türk Milleti için yapmak istediklerim
ve Başarmaya çalıştıklarım ortadadır.
Benden sonra Beni benimsemek isteyenler,
bu temel eksen üzerinde Akıl ve İlmin rehberliğini
kabul ederlerse, Manevi mirasçılarım olurlar."
 
ℂ⋆ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ℂ⋆
 
Grup mail adresi: makarna@googlegroups.com - Grup yöneticisi: makarna+owner@googlegroups.com - Grup anasayfa: http://groups.google.com/group/makarna - Gruba üyelik: makarna+subscribe@googlegroups.com - Grup üyelik iptal: makarna+unsubscribe@googlegroups.com
 
---
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "MAKARNA" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için makarna+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için, https://groups.google.com/groups/opt_out adresiniz ziyaret edin.

Blog Arşivi