14 Şubat 2012 Salı

makarna | Soğuk havada araç çalıştırırken dikkat



 


Soğuk havada araç çalıştırırken dikkat

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Porsuk Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü öğretim görevlisi Semih Gölcük, kış aylarında araçların daha kolay çalışması için bazı küçük tedbirlerin yeterli olacağını kaydetti.

Gölcük, "Kent merkezinde birçok insan kapalı garaja sahip değil. Dolayısıyla sokağa park edilen araçların üzerinin bir örtüyle kapatılması, araçlarda motor soğutma suyu içine mutlaka antifriz konulması gerekir." diye konuştu. Semih Gölcük sürücülere şu önerilerde bulundu:

Çok soğuk havalarda radyatörün önü bir karton ya da gazete parçasıyla kapatılsa iyi olur. Radyatör soğuk havaya direkt temas ediyor.

Aracın radyatör, motor yağı ve akü bakımları düzenli yapılmalı. Araç uzun süre kullanılmıyorsa akü sökülmeli. Çünkü aküler de donabilir.

Kışın yağ seçimine dikkat edilmesi gerekir. Sentetik yağ kullanmaya özen gösterilmeli. 'W' harfini gördüğümüzde bunun kış mevsiminde kullanılacak yağ olduğunu anlıyoruz. Motor içindeki yağlar kışın katılaşır ve pistonların hareketini zorlaştırır. Kışın daha ince yağ kullanılması gerekir. Ayrıca kışın aracın motor yağı sürekli kontrol edilmelidir. Çünkü araçlar kışın daha fazla yağ eksiltir.

Kış aylarında özellikle eksi 15 dereceden sonra yakıt boruları donabilir. Aracın altında ateş yakanlar karteri ısıtıp içindeki yağı inceltmeye çalışıyor. Ama bu sırada karter alttan ısıtıldığı için iç yapısına zarar veriliyor. Aynı şekilde motor kısmına sıcak su dökenler var. Sıcak su, motor parçalarına zarar verir.

ESKİŞEHİR AA




--
BENiM MANEVi MiRASIM BiLiM VE AKILDIR!
 
"Ben, Manevi Miras olarak hiçbir Ayet, hiçbir Dogma,
hiçbir Donmuş ve kalıplaşmış Kural bırakmıyorum.
Benim Manevi Mirasım Bilim ve Akıldır...
 
Zaman süratle ilerliyor, Milletlerin, Toplumların,
Kişilerin Mutluluk ve Mutsuzluk anlayışları bile değişiyor.
Böyle bir Dünyada, asla değişmeyecek Hükümler getirdiğini
iddia etmek, Aklın ve İlmin gelişimini inkar etmek olur...
 
Benim Türk Milleti için yapmak istediklerim
ve Başarmaya çalıştıklarım ortadadır.
Benden sonra Beni benimsemek isteyenler,
bu temel eksen üzerinde Akıl ve İlmin rehberliğini
kabul ederlerse, Manevi mirasçılarım olurlar."
 
ℂ⋆ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ℂ⋆
 
Grup mail adresi: makarna@googlegroups.com - Grup yöneticisi: makarna+owner@googlegroups.com - Grup anasayfa: http://groups.google.com/group/makarna - Gruba üyelik: makarna+subscribe@googlegroups.com - Grup üyelik iptal: makarna+unsubscribe@googlegroups.com

Blog Arşivi