5 Eylül 2011 Pazartesi

| makarna | Rakı çeşitlendi...


Çeşitlendi ve bir diğerine üstünlük için farklı tatlar oluştu.. Bakın, neler imiş...

 

Yeni Rakı
Acımtırak sevenlere göre

Yeni Rakı stili, rakıyı hemen hemen her akşam ve tüm bir geceye yayılarak içenlere hitap ediyor. Anason bakımından zengin olmayan Yeni Rakı'nın alkolden gelen tadında üzüm çeşnisi algılanmıyor, hatta hafif bir acımtraklığı da var.

Tekirdağ Rakısı
Hafif içimiyle kadınların tercihi

Tekirdağ Rakısı'nın sırrı Çorlu'daki özel artezyen kuyularından alınan suyunda saklı. Anason kokusu yoğun olduğu için her yiyecekle uymuyor. Yumuşak içimi nedeniyle kadınların tercihi oldu.

Tekirdağ Altın Serisi
Anason kokusu duyulmuyor

Tamamen yaş üzümden sınırlı sayıda üretiliyor, l ayı meşe fıçılarda olmak üzere 3 ay dinlendiriliyor. Meşe fıçı, anasonun bazı kişilere hoş gelmeyen aromasını alıyor.

Altınbaş ve Kulüp
Rakı sofrasının ağır topları

Altınbaş ve Kulüp geleneksel olarak üzümden üretilen göbek rakıları. Rakı sevenler arasında önemli bir sadık kitleye sahip. Ağızda şekerli bir tat bırakıyor.

Efe Rakı
Ağızda alkol tadı bırakmıyor

Ege ve Çeşme'nin anasonu ile en iyi kalite Anadolu üzümleri nedeniyle yumuşak bir içime sahip. Burunda ve ağızda kaba bir alkol kokusu ve tadı bırakmıyor. İçimi yumuşak, rahat, eskilerin deyimiyle "kaymak gibi" bir rakı.

Efe Yaş Üzüm Rakısı
Soğutarak sek içebilirsiniz

Ege Bölgesi Sultaniye ve Razaki üzümleri kullanılarak üretilen bu özel alkol, imbiklerde anason tohumları ile uzun süre damıtılıyor ve diğer rakıların iki katı süre dinlendiriliyor. Efe Yaş Üzüm'ü meze istemeden sek bile içebilirsiniz.

Çilingir Rakı
Sert rakıcılar için

Özellikle içtiği rakıda sertlik arayanlar tarafından tam not aldı. Damak yakan sert tadıyla kısa sürede rakıseverlerin vazgeçemeyeceği bir içki halini aldı.

Sarı Zeybek
Boğazı tırmalamıyor

Meşe fıçılarda bekleyen Sarı Zeybek diğer rakılardan farklı bir tat ve renge sahip. Yaş üzümün içinde daha zengin anason aroması var. İçimi son derece yumuşak.

Mercan Rakı
Anasonu bol, tok içimli rakı

Yumuşak ve tatlı içimi nedeniyle kadınların ve gençlerin tercihi. Mercan, anason kokusu zengin, damakta yoğun, tok ve yoğun içimli bir rakı.

Fasıl Rakı
Mezelerle keyfine varın

Yumuşak bir içime sahip olan Fasıl Rakı üzüm ve anason açısından zengin. Midye pilaki, fava gibi narin lezzetli mezelerle yudumlanmaya uygun bir tat.

Burgaz Rakı
Hem sek, hem suyla içilir

Ayrıcalığım Istranca Dağları'nın sularından alıyor. Burgaz Rakı sek içilebileceği gibi, özellikle süt rengi beyazlığına ulaşıncaya kadar su ilavesiyle, ama mutlaka soğuk olarak içilebiliyor.

İzmir Rakısı
Ege yemekleriyle deneyin

Ege Bölgesi'nin özenle seçilmiş yaş ve kuru üzümleri ile anason tohumlarından elde ediliyor. Ege mutfağına özel mezelerin, zeytinyağlı yemeklerin yanı sıra balık ve deniz mahsulleriyle de mükemmel bir uyum sağlıyor. İyice soğutmanız koşuluyla sek olarak içmeniz bile mümkün.


 


--
BENiM MANEVi MiRASIM BiLiM VE AKILDIR!
 
"Ben, Manevi Miras olarak hiçbir Ayet, hiçbir Dogma,
hiçbir Donmuş ve kalıplaşmış Kural bırakmıyorum.
Benim Manevi Mirasım Bilim ve Akıldır...
 
Zaman süratle ilerliyor, Milletlerin, Toplumların,
Kişilerin Mutluluk ve Mutsuzluk anlayışları bile değişiyor.
Böyle bir Dünyada, asla değişmeyecek Hükümler getirdiğini
iddia etmek, Aklın ve İlmin gelişimini inkar etmek olur...
 
Benim Türk Milleti için yapmak istediklerim
ve Başarmaya çalıştıklarım ortadadır.
Benden sonra Beni benimsemek isteyenler,
bu temel eksen üzerinde Akıl ve İlmin rehberliğini
kabul ederlerse, Manevi mirasçılarım olurlar."
 
C* MUSTAFA KEMAL ATATÜRK C*
 
Grup mail adresi: makarna@googlegroups.com - Grup yöneticisi: makarna+owner@googlegroups.com - Grup anasayfa: http://groups.google.com/group/makarna - Gruba üyelik: makarna+subscribe@googlegroups.com - Grup üyelik iptal: makarna+unsubscribe@googlegroups.com

Blog Arşivi