Hayvancilik sektorunde faaliyet gostermek istiyorsaniz, gerceklestireceginiz yatiriminizda hibe ve kredi imkanlarindan faydalanmak istiyorsaniz, ancak mevcut destekler, hibe ve kredi olanaklariyla ilgili dogru bilgiye sahip olmadiginizi dusunuyorsaniz, 8 farkli sehirde gerceklestirecegimiz 1′er gunluk seminerlerimizi kacirmayiniz…
Hayvancilik sektoru, Turkiye'de gundemi en cok mesgul eden, riskleri ve firsatlari bir arada barindiran onemli sektorlerin basinda gelmektedir. Avrupa Birligi uyelik surecinde 4 milyon ton kayitli sut uretiminin 25 milyon tona cikarilmasi icin buyuk ve modern sut isletmelerinin kurulmasi gerekmekte, besicilik sektorunun gelisimi icin gerek Avrupa Birligi gerekse kamu kurumlari tarafindan Cumhuriyet tarihinde gorulmemis buyuklukte farkli hibe ve tesvik sistemleri gelistirilmektedir.
Hayvancilikla ilgili tesvikler, hibe desteklemeleri ve kredi imkanlari onumuzdeki donemlerde farkli kurumlar tarafindan artarak devam edecektir. Hayvancilik sektorunde bulunan bircok ureticinin ve sektore yeni girecek girisimcilerin mevcut desteklemelerle ilgili yeterince bilgi sahibi olmamasi, hibe ve kredi desteklemelerinin farkli kanallar uzerinden karisik bir sekilde ilerlemesinden dolayi olusan bilgi kirliligi ve girisimcilerin hibe mekanizmalariyla ilgili bilgilenme taleplerinden yola cikarak, Kipu Danismanlik Ltd. tarafindan farkli illerde 1'er gunluk "Hayvancilik Hibe, Kredi ve Tesvikleri Seminerleri " organize edilmesi ongorulmustur.
Bir cok girisimci ve yatirimcinin, mevcut desteklemelerden habersiz olarak yatirimlarini sadece ozkaynaklariyla gerceklestirmek istemeleri nedeniyle daha isin basinda ilerleyemedigi ve tum ozkaynaklarin yatirimda kullanildiktan sonra yonetim/uygulama asamasinda isletme sermayesi ve nakit ihtiyaci nedeniyle kapasite gelisimi saglayamadigi gozlemlenmistir. Bu noktadan hareketle hayvancilikla ilgili olarak basta Avrupa Birligi, Kamu Kurumlari ve Kalkinma ve Kirsal Kalkinma Ajanslari olmak uzere tum hibe ve kredi mekanizmalarinn aktarildigi, bolgeler ozelinde devlet tesviklerinin paylasildigi, basarili bir yatirim planlamasi icin izlenmesi gereken sureclerin aktarildigi seminerler organize edilecektir.
Hayvancilikla ilgili yeni bir yatirim yapmayi dusunuyorsaniz, ya da mevcut tesisinizi gelistirmek, kapasitesini artirmak, modern bir uretim/isleme tesisine donusturmek istiyorsaniz, bir cok kurumun vermis oldugu hibe ve kredi destekleri yatirim maliyetlerinin karsilanmasi icin onem arz etmektedir.
"Hayvancilik Hibeleri, Kredi ve Tesvikleri Seminerleri" ile ilgili bilgi almak, kayit sureci ile ilgili uzmanlarimizla gorusmek icin http://www.kipu.com.tr/egitim adresindeki formu doldurmaniz yeterlidir. Formu doldurmaniz durumunda uzmanlarimiz en kisa surede sizlere ulasacaktir.
Kesinlesen Seminer Tarih ve Yerleri*
14 Haziran 2011 Sali – Denizli
16 Haziran 2011 Persembe – Bursa
17 Haziran 2011 Cuma – Balikesir
18 Haziran 2011 Cumartesi – Izmir
20 Haziran 2011 Pazartesi – Erzurum
21 Haziran 2011 Sali – Van
23 Haziran 2011 Persembe – Diyarbakir
25 Haziran 2011 Cumartesi – Istanbul
*Yukaridaki seminer tarih ve yerleri kesinlesen sehirlerdir. Diger illerden gelecek talepler dogrultusunda Eylul ve Ekim aylarinda yeni seminerler duzenlenebilir. Ancak Temmuz – Agustos donemi icin belirlenen iller disinda yeni seminer calismasi yapilmasi ongorulmemektedir. Oncelikli seminer illeri belirlenirken bolgesel oncelikler ve mevcut desteklemeler dogrultusundaki imkanlar ve komsu sehirlerden gelecek katilimcilarin ulasim imkanlari goz onunde bulundurulmustur. Baska illerde seminerlerin yapilmamasi riski dogrultusunda seminerleri kacirmamak icin size en yakin bolgedeki seminere basvurunuzu gerceklestirebilirsiniz.
Seminer Konusu: Buyuk bas ve kucuk bas yetistiricilik, et ve sut uretimi/islemesi, kumes hayvanciligi, aricilik, ipek bocekciligi ve su urunleri/balikcilik sektorlerinde uretim ve isleme alaninda faaliyet gosteren ya da gosterecek isletmeler/bireysel girisimciler/danismanlar icin tum yurtdisi ve yurtici fon kaynaklari, hibe desteklemeleri, kredi imkanlari ve kamu tesviklerinin detayli olarak aktarilmasi; hibe ve kredilerden faydalanabilmek icin yapilmasi gereken hazirliklar ve yol haritasinin olusturulmasi, ideal yatirimlar ve modernizasyon calismasi icin deneyimler dogrultusunda fizibilite ve planlama calismalari
Seminerler 1 tam gun surmekte, 09:30 – 16:30 arasinda tarimsal desteklemeler ve hayvancilik yatirimlari konusunda deneyimli uzmanlar ve danismanlar tarafindan gerceklestirilmektedir. 16:30'dan sonra katilimcilarin sorulari ve bireysel calismalari dogrultusuna birebir destek calismalari ve ornek uygulamalar gerceklestirilecektir.
Seminerler sehir merkezlerinde yer alan otellerin toplanti salonlarinda ve meslek odalarinin egitim salonlarinda gerceklestirilecektir. On kayit islemi gerceklestiren katilimcilarla seminer programi ve toplanti mekani bilgileri paylasilacaktir.
Seminer Ucreti: 1 Gunluk seminere kisi basi katilim ucreti 250 TL + KDV'dir. Asagida ucretlendirme, odeme sekilleri, grup indirimi ve erken kayit avantajlariyla ilgili bilgi verilmektedir.
Seminer Dili: Turkce
Seminer Hedef Kitlesi:
-Buyukbas ve kucukbas et ve sut besiciligi ile ugrasan ciftciler ve ureticiler, Hayvancilik sektorune girmeyi planlayan bireysel girisimciler, yatirimcilar, sanayiciler, ciftlikler, tarimsal isletme ve KOBI temsilcileri;
- Kanatli sektor, kumes hayvanciligi, kiyi balikciligi, kultur balikciligi, su urunleri, aricilik, ipek bocekciligi gibi sektorlerde uretim, isleme, soguk muhafaza, paketleme, pazarlama gibi alanlarda faaliyet gosteren/gosterecek firmalar, bireysel girisimciler ve profesyoneller;
-Basta Avrupa Birligi olmak uzere hayvancilikla ilgili hibe destekleri ve kredi imkanlari konusunda uzmanlasmak isteyen profesyoneller, muhendisler ve danismanlar;
-Damizlik birlikleri, Tarimsal Kalkinma Kooperatifleri, Sut ureticileri birlikleri, Veteriner Hekim Odalari, Gida Muhendisleri Odalari, Ziraat Odalari, Ziraat Muhendisleri Odalari ve diger meslek orgutlerinin ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, calisanlari ve uyeleri;
-Ilgili sektorlerde gorev alan kamu calisanlari, uzmanlar, tarim portfoyunde ve kredi hizmetlerinde yer alan banka personelleri, akademisyenler, veteriner hekimler, zooteknistler, ziraat muhendisleri, muhasebeci ve mali musavirler, yeminli mali musavirler, yatirim danismanlari, kariyerini bu alana olusturmak isteyen ogrenciler ve arastirmacilar,
Seminerin Kapsami:
Seminer kapsaminda agirlikli olarak hayvancilik yatiriminda oz kaynak disinda kullanilabilecek tum kaynaklarin tanitilmasi ve deneyimler dogrultusunda basvuru kosullarinin ve izlenmesi gereken sureclerin paylasilmasi amaclanmistir.
Bununla birlikte seminer 4 temel bolumden olusacaktir:
- Turkiye'de hayvanciligin gelecegi, AB uyelik surecinde sektorde firsatlar ve tehditler;
- Hayvancilikla ilgili tum Yurtdisi ve Yurtici Fon Kaynakli Hibe, Kredi ve Tesvikler. Ilgili tum kurumlarin, donor kuruluslarin ve kamu kurumlarinin tanitimi;
- Hibe ve kredilerden faydalanabilmek icin yapilmasi gereken hazirliklar, izlenmesi gereken surecler ve adimlar, ideal yol haritasinin olusturulmasi;
- Ideal bir hayvancilik isletmesi icin optimum kapasitenin olusturulmasi, hibe ve kredilerden faydalanabilmek icin uygun yatirim yeri ve teknoloji secimi, fon kaynaklarina basvuru icin is plani ve fizibilite olusturulmasi.
Seminer kapsaminda oncelikle hayvancilik sektoruyle ilgili bilgiler paylasilarak, sektorun oncelikleri, gelecegi, avantajlari, Avrupa Birligi uyelik surecineki gelismeler ve firsatlar, sektorde meydana gelen degisIklikler dogrultusunda tehditler/riskler ve alinmasi gereken onlemler aktarilacaktir. Seminer, hayvancilik sektoruyle ilgili olarak yatirim yapmayi dusunen girisimciler ve mevcut yatirimlarini gelistirmek isteyen ureticiler icin tum yurtdisi ve yurtici fon kaynaklarinin, basvuru kosullarinin ve gerekli hibe ve kredi desteklerinen faydalanabilmek icin yapilmasi gereken adimlarin aktarilmasini icermektedir.
Bu dogrultuda asagida seminerde detayli olarak aktarilacak bazi hibe , kredi ve tesvikler yer almaktadir:
Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD Hibeleri, Teskilatlanma ve Destekleme Genel Mudurlugu (TEDGEM) Kirsal Kalkinma Yatirimlarinin Desteklenmesi Programlari ve 5 yillik yeni etaplarin oncelikleri, Kirsal Kalkinma ve Bolgesel Kalkinma Hibeleri, Kalkinma Ajanslari Hibe Destekleri ve onumuzdeki surecte iller bazinda oncelikleri, KOSGEB Mali Destek Programlari, KOBI Destekleri, DAP ve GAP Hibe Mekanizmalari, Avrupa Yatirim Bankasi Kredileri, Avrupa Konseyi Kalkinma Bankasi Kredileri, Dunya Bankasi Kredileri, Islam Kalkinma Bankasi Kredileri, KfW ve FKA Kredisi, Isetme Sermayesi Kredileri, Can Suyu Kredileri, SELP II, Ziraat Bankasi 7 Yil Vadeli Faizsiz hayvancilik kredileri, ISKUR, TUBITAK (Yeni teknoloji ve Ar&Ge calismalari), 7. Cerceve, Birlesmis Milletler – GEF (Cevresel Donusum ve Aritma/Atik Sistemleri) DPT, DTM, Tarim ve Koyisleri Bakanligi proje destekleri, Organik Uretim Subvansiyonlari, Etci ve Kombine Irklarla Kurulacak Damizlik Sigir Isletmesi Yatirimlari Desteklemeleri, Kadin Girisimci Desteklemeleri, Genc Girisimci Hibe Olanaklari, Yeni Modern Sut Tesisi Yatirimlari Destegi, Uretici Orgutleri ve Birlikleri Besteklemeleri, Damizlik Gebe Duve Alimi Destekleri, Sut Sagim Unitesi, Sogutma Tanki, Yem Karma Makinesi Destekleri, Serbest Durakli Ahir ve Yari Acik Barinak Yapimi Hibeleri, Yem Bitkileri Uretim Destekleri, Kaliteli Kaba Yem Uretim Destekleri, Mazot, Gubre ve Toprak Analizi Desteklemeleri, Kultur Irki Anac Sigir Destekleri, Hastaliktan Ari Isletme Destekleri, Hayvan Genetik Kaynaklarinin Korunmasinin Tesvik Edilmesi icin Desteklemeler, Ipekbocegi Yetistiriciligi Mali Desteklemeleri, Su Urunlerinde Yeni Urun Desteklemeleri, Yenilenen Hayvancilik Tesvik Mevzuati kapsaminda desteklemeler. (Detayli bilgi verilecek hibe, kredi ve desteklemeler yukaridakilerle sinirli degildir.)
Farkli kuruluslardan yatirim icin destek alinmasi icin izlenmesi gereken surec, uygulama adimlari ve yol haritasinin cizilmesi, basvurularin olumlu sonuclanmasi icin dikkat edilmesi gereken hususlar, deneyimler ve uygulama ornekleri uzerinden ideal modern bir tesis optimizasyonu, hayvancilik tesislerinde kredibilite icin karlilik hesaplamalari, fon kaynaklarina basvuru surecleri, is plani ve fizibilite hazirliklari seminerin ikinci bolumunu olusturmaktadir. Seminer kapsamina tum katilimcilara USB Flash Disk icinde ornek uygulamalar, hazirlanmis ornek proje basvuru dokumanlari ve basvuru formlari, hayvancilik yatirimlari icin fizibilite programi (Excel dokumanlari) verilecektir.
Seminer Programi ve Seminer Yerleri: Lutfen bilgi formunu doldururken hangi ildeki seminere katilmak istediginizi seciniz. Yukarida belirtilen egitim tarihleri ve sehirleri degismeyecektir. Farkli bolgelerden katilimcilarin taleplerini karsilayabilmek icin seminerler farkli bolgelerde komsu sehirlerden ulasim saglanabilecek sekilde planlanmistir.
Seminer Bedeli, Kayit ve Katilim:
Seminere katilmak icin muracaat etmek ve egitimle ilgili bilgi almak icin asagidaki formu ya da www.kipu.com.tr/egitim adresindeki formu doldurmaniz yeterlidir. Seminer oturma duzenlerinin olusturulabilmesi icin seminere katilacak kisilerin oncesinden basvuru yapmasi gerekmektedir. On Kayit ve Bilgi Formu'nu basariyla dolduran katilimcilara seminer programi, icerigi ve yeri ile ilgili detayli bilgi verilecektir.
Egitim bedeli 250 TL + KDV olmak uzere toplam 295 TL olarak faturalandirilacaktir. Egitim bedelinin Kipu Tarim ve Danismanlik San. Tic. Ltd. Sti.'nin Garanti Bankasi Ozkanlar Subesi'ndeki 754 / 6299142 nolu hesap numarasina (IBAN No: TR86 0006 2000 7540 0006 2991 42) yatirilmasi gerekmektedir.
*** ERKEN ODEME AVANTAJI ***
10 Haziran 2011 tarihine kadar egitim basvurusu yapip, Kipu Danismanlik hesabina odemeyi gerceklestiren katilimcilardan egitim bedeli olarak 250 TL + KDV yerine 200 TL + KDV olmak uzere toplam 236 TL'lik odeme alinacaktir. Erken kayit avantajinan faydalanabilmek icin en gec 10.06.2011 tarihinde 17.00'a kadar odemelerin Kipu Tarim ve Danismanlik San. Tic. Ltd. Sti.'nin Garanti Bankasi Ozkanlar Subesi'ndeki 754 / 6299142 nolu hesap numarasina (IBAN No: TR86 0006 2000 7540 0006 2991 42) yatirilmasi gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapilacak her basvuru 250 TL + KDV olarak faturalandirilacaktir.
Egitim oncesinde egitim odemesini gerceklestirmeyenler seminere katilm konusunda hak iddia edemezler.
Seminer Bedeline Dahil Olan Hizmetler:
- Egitim notlari ve sunumlar;
- USB Flashbellek icinde notlar, sunumlar, basvuru dokumanlari ve faydali rapor ve rehberler, ornek proje basvuru dokumanlari ve fizibiliteleri, hayvancilik yatirimlari ve planlamalari icin excel makro programlar;
- Hayvancilikla ilgili farkli alanlarda ornek is plani dosyalari, fizibilite dokumanlari ve sablonlari;
- Katilim Sertifikalari
Seminer Bedeline Dahil Olmayan Hizmetler:
- Ulasim, yemek ve konaklama bedelleri seminer ucretine dahil degildir. Katilimcilarin talep etmesi durumunda seminerin gerceklestirilecegi yer yakininda otelde indirimli konaklama fiyati uzerinden konaklama saglanmasi konusunda destek verilecektir.
Kipu Danismanlik Ltd. Hakkinda:
Kipu Danismanlik San. Tic. Ltd. Sti. 2007'den itibaren basta Avrupa Birligi, Dunya Bankasi, Birlesmis Milletler gibi uluslar arasi kuruluslar olmak uzere, Kalkinma Ajanslari ve diger ulusal ve bolgesel donor kuruluslarin hibe, ihale ve kredi gibi finansal kaynaklariyla bireyler, sirketler, kamu kurumlari, sivil toplum kuruluslari, yerel yonetimler, meslek orgutleri, odalar ve diger kurum ve kuruluslari icin proje yazimi, proje gelistirme ve proje yonetimi konularinda profesyonel teknik destek hizmetleri ve egitim hizmetleri sunmaktadir.
Tarim ve hayvancilikla ilgili proje gelistirilmesi, anahtar teslim yatirimlar sunulmasi, hayvancilikla ilgili farkli sektorlerde fizibilitelerin hazirlanmasi konusunda uzmanlasmis olan Kipu'nun 37 farkli sehirde 100'un uzerinde gerceklestirmis oldugu hibe kaynakli proje calismasi bulunmaktadir. %80'in uzerinde proje kabul oraniyla calismakta olan Kipu Danismanlik simdiye kadar farkli buyukluk ve kapasitelerde 20'den fazla et, sut, kanatlilar, su urunleri ile ilgili uretim, isleme ve depolama tesisi kurulusu gerceklestirmistir. Kipu Danismanlik, basta IPARD destekleri olmak uzere tarim ve hayvancilikla ilgili duzenlemis oldugu cok sayida egitim ve seminer calismalarinda alaninda uzman, yurtdisi ve saha deneyimi olan, sektorel tecrubesi olan egitmenler ve akademisyenlerle calismaktadir.
Egitimle ilgili bilgi almak ve basvuru kontanjani hakkinda bilgi icin asagidaki formu doldurmaniz yeterlidir.
Iletisim:
Nihal Yurekturk
Kipu Danismanlik San. Tic. Ltd. Sti.
273/5 Sok. No:22 Ozkanlar – Izmir
Tel/Faks: 0 232 347 06 90
E-posta: info@kipu.com.tr
Web: http://www.kipu.com.tr
Ofis Cep Tel. 0 541 258 54 78
Hayvancilik sektoru, Turkiye'de gundemi en cok mesgul eden, riskleri ve firsatlari bir arada barindiran onemli sektorlerin basinda gelmektedir. Avrupa Birligi uyelik surecinde 4 milyon ton kayitli sut uretiminin 25 milyon tona cikarilmasi icin buyuk ve modern sut isletmelerinin kurulmasi gerekmekte, besicilik sektorunun gelisimi icin gerek Avrupa Birligi gerekse kamu kurumlari tarafindan Cumhuriyet tarihinde gorulmemis buyuklukte farkli hibe ve tesvik sistemleri gelistirilmektedir.
Hayvancilikla ilgili tesvikler, hibe desteklemeleri ve kredi imkanlari onumuzdeki donemlerde farkli kurumlar tarafindan artarak devam edecektir. Hayvancilik sektorunde bulunan bircok ureticinin ve sektore yeni girecek girisimcilerin mevcut desteklemelerle ilgili yeterince bilgi sahibi olmamasi, hibe ve kredi desteklemelerinin farkli kanallar uzerinden karisik bir sekilde ilerlemesinden dolayi olusan bilgi kirliligi ve girisimcilerin hibe mekanizmalariyla ilgili bilgilenme taleplerinden yola cikarak, Kipu Danismanlik Ltd. tarafindan farkli illerde 1'er gunluk "Hayvancilik Hibe, Kredi ve Tesvikleri Seminerleri " organize edilmesi ongorulmustur.
Bir cok girisimci ve yatirimcinin, mevcut desteklemelerden habersiz olarak yatirimlarini sadece ozkaynaklariyla gerceklestirmek istemeleri nedeniyle daha isin basinda ilerleyemedigi ve tum ozkaynaklarin yatirimda kullanildiktan sonra yonetim/uygulama asamasinda isletme sermayesi ve nakit ihtiyaci nedeniyle kapasite gelisimi saglayamadigi gozlemlenmistir. Bu noktadan hareketle hayvancilikla ilgili olarak basta Avrupa Birligi, Kamu Kurumlari ve Kalkinma ve Kirsal Kalkinma Ajanslari olmak uzere tum hibe ve kredi mekanizmalarinn aktarildigi, bolgeler ozelinde devlet tesviklerinin paylasildigi, basarili bir yatirim planlamasi icin izlenmesi gereken sureclerin aktarildigi seminerler organize edilecektir.
Hayvancilikla ilgili yeni bir yatirim yapmayi dusunuyorsaniz, ya da mevcut tesisinizi gelistirmek, kapasitesini artirmak, modern bir uretim/isleme tesisine donusturmek istiyorsaniz, bir cok kurumun vermis oldugu hibe ve kredi destekleri yatirim maliyetlerinin karsilanmasi icin onem arz etmektedir.
"Hayvancilik Hibeleri, Kredi ve Tesvikleri Seminerleri" ile ilgili bilgi almak, kayit sureci ile ilgili uzmanlarimizla gorusmek icin http://www.kipu.com.tr/egitim adresindeki formu doldurmaniz yeterlidir. Formu doldurmaniz durumunda uzmanlarimiz en kisa surede sizlere ulasacaktir.
Kesinlesen Seminer Tarih ve Yerleri*
14 Haziran 2011 Sali – Denizli
16 Haziran 2011 Persembe – Bursa
17 Haziran 2011 Cuma – Balikesir
18 Haziran 2011 Cumartesi – Izmir
20 Haziran 2011 Pazartesi – Erzurum
21 Haziran 2011 Sali – Van
23 Haziran 2011 Persembe – Diyarbakir
25 Haziran 2011 Cumartesi – Istanbul
*Yukaridaki seminer tarih ve yerleri kesinlesen sehirlerdir. Diger illerden gelecek talepler dogrultusunda Eylul ve Ekim aylarinda yeni seminerler duzenlenebilir. Ancak Temmuz – Agustos donemi icin belirlenen iller disinda yeni seminer calismasi yapilmasi ongorulmemektedir. Oncelikli seminer illeri belirlenirken bolgesel oncelikler ve mevcut desteklemeler dogrultusundaki imkanlar ve komsu sehirlerden gelecek katilimcilarin ulasim imkanlari goz onunde bulundurulmustur. Baska illerde seminerlerin yapilmamasi riski dogrultusunda seminerleri kacirmamak icin size en yakin bolgedeki seminere basvurunuzu gerceklestirebilirsiniz.
Seminer Konusu: Buyuk bas ve kucuk bas yetistiricilik, et ve sut uretimi/islemesi, kumes hayvanciligi, aricilik, ipek bocekciligi ve su urunleri/balikcilik sektorlerinde uretim ve isleme alaninda faaliyet gosteren ya da gosterecek isletmeler/bireysel girisimciler/danismanlar icin tum yurtdisi ve yurtici fon kaynaklari, hibe desteklemeleri, kredi imkanlari ve kamu tesviklerinin detayli olarak aktarilmasi; hibe ve kredilerden faydalanabilmek icin yapilmasi gereken hazirliklar ve yol haritasinin olusturulmasi, ideal yatirimlar ve modernizasyon calismasi icin deneyimler dogrultusunda fizibilite ve planlama calismalari
Seminerler 1 tam gun surmekte, 09:30 – 16:30 arasinda tarimsal desteklemeler ve hayvancilik yatirimlari konusunda deneyimli uzmanlar ve danismanlar tarafindan gerceklestirilmektedir. 16:30'dan sonra katilimcilarin sorulari ve bireysel calismalari dogrultusuna birebir destek calismalari ve ornek uygulamalar gerceklestirilecektir.
Seminerler sehir merkezlerinde yer alan otellerin toplanti salonlarinda ve meslek odalarinin egitim salonlarinda gerceklestirilecektir. On kayit islemi gerceklestiren katilimcilarla seminer programi ve toplanti mekani bilgileri paylasilacaktir.
Seminer Ucreti: 1 Gunluk seminere kisi basi katilim ucreti 250 TL + KDV'dir. Asagida ucretlendirme, odeme sekilleri, grup indirimi ve erken kayit avantajlariyla ilgili bilgi verilmektedir.
Seminer Dili: Turkce
Seminer Hedef Kitlesi:
-Buyukbas ve kucukbas et ve sut besiciligi ile ugrasan ciftciler ve ureticiler, Hayvancilik sektorune girmeyi planlayan bireysel girisimciler, yatirimcilar, sanayiciler, ciftlikler, tarimsal isletme ve KOBI temsilcileri;
- Kanatli sektor, kumes hayvanciligi, kiyi balikciligi, kultur balikciligi, su urunleri, aricilik, ipek bocekciligi gibi sektorlerde uretim, isleme, soguk muhafaza, paketleme, pazarlama gibi alanlarda faaliyet gosteren/gosterecek firmalar, bireysel girisimciler ve profesyoneller;
-Basta Avrupa Birligi olmak uzere hayvancilikla ilgili hibe destekleri ve kredi imkanlari konusunda uzmanlasmak isteyen profesyoneller, muhendisler ve danismanlar;
-Damizlik birlikleri, Tarimsal Kalkinma Kooperatifleri, Sut ureticileri birlikleri, Veteriner Hekim Odalari, Gida Muhendisleri Odalari, Ziraat Odalari, Ziraat Muhendisleri Odalari ve diger meslek orgutlerinin ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, calisanlari ve uyeleri;
-Ilgili sektorlerde gorev alan kamu calisanlari, uzmanlar, tarim portfoyunde ve kredi hizmetlerinde yer alan banka personelleri, akademisyenler, veteriner hekimler, zooteknistler, ziraat muhendisleri, muhasebeci ve mali musavirler, yeminli mali musavirler, yatirim danismanlari, kariyerini bu alana olusturmak isteyen ogrenciler ve arastirmacilar,
Seminerin Kapsami:
Seminer kapsaminda agirlikli olarak hayvancilik yatiriminda oz kaynak disinda kullanilabilecek tum kaynaklarin tanitilmasi ve deneyimler dogrultusunda basvuru kosullarinin ve izlenmesi gereken sureclerin paylasilmasi amaclanmistir.
Bununla birlikte seminer 4 temel bolumden olusacaktir:
- Turkiye'de hayvanciligin gelecegi, AB uyelik surecinde sektorde firsatlar ve tehditler;
- Hayvancilikla ilgili tum Yurtdisi ve Yurtici Fon Kaynakli Hibe, Kredi ve Tesvikler. Ilgili tum kurumlarin, donor kuruluslarin ve kamu kurumlarinin tanitimi;
- Hibe ve kredilerden faydalanabilmek icin yapilmasi gereken hazirliklar, izlenmesi gereken surecler ve adimlar, ideal yol haritasinin olusturulmasi;
- Ideal bir hayvancilik isletmesi icin optimum kapasitenin olusturulmasi, hibe ve kredilerden faydalanabilmek icin uygun yatirim yeri ve teknoloji secimi, fon kaynaklarina basvuru icin is plani ve fizibilite olusturulmasi.
Seminer kapsaminda oncelikle hayvancilik sektoruyle ilgili bilgiler paylasilarak, sektorun oncelikleri, gelecegi, avantajlari, Avrupa Birligi uyelik surecineki gelismeler ve firsatlar, sektorde meydana gelen degisIklikler dogrultusunda tehditler/riskler ve alinmasi gereken onlemler aktarilacaktir. Seminer, hayvancilik sektoruyle ilgili olarak yatirim yapmayi dusunen girisimciler ve mevcut yatirimlarini gelistirmek isteyen ureticiler icin tum yurtdisi ve yurtici fon kaynaklarinin, basvuru kosullarinin ve gerekli hibe ve kredi desteklerinen faydalanabilmek icin yapilmasi gereken adimlarin aktarilmasini icermektedir.
Bu dogrultuda asagida seminerde detayli olarak aktarilacak bazi hibe , kredi ve tesvikler yer almaktadir:
Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD Hibeleri, Teskilatlanma ve Destekleme Genel Mudurlugu (TEDGEM) Kirsal Kalkinma Yatirimlarinin Desteklenmesi Programlari ve 5 yillik yeni etaplarin oncelikleri, Kirsal Kalkinma ve Bolgesel Kalkinma Hibeleri, Kalkinma Ajanslari Hibe Destekleri ve onumuzdeki surecte iller bazinda oncelikleri, KOSGEB Mali Destek Programlari, KOBI Destekleri, DAP ve GAP Hibe Mekanizmalari, Avrupa Yatirim Bankasi Kredileri, Avrupa Konseyi Kalkinma Bankasi Kredileri, Dunya Bankasi Kredileri, Islam Kalkinma Bankasi Kredileri, KfW ve FKA Kredisi, Isetme Sermayesi Kredileri, Can Suyu Kredileri, SELP II, Ziraat Bankasi 7 Yil Vadeli Faizsiz hayvancilik kredileri, ISKUR, TUBITAK (Yeni teknoloji ve Ar&Ge calismalari), 7. Cerceve, Birlesmis Milletler – GEF (Cevresel Donusum ve Aritma/Atik Sistemleri) DPT, DTM, Tarim ve Koyisleri Bakanligi proje destekleri, Organik Uretim Subvansiyonlari, Etci ve Kombine Irklarla Kurulacak Damizlik Sigir Isletmesi Yatirimlari Desteklemeleri, Kadin Girisimci Desteklemeleri, Genc Girisimci Hibe Olanaklari, Yeni Modern Sut Tesisi Yatirimlari Destegi, Uretici Orgutleri ve Birlikleri Besteklemeleri, Damizlik Gebe Duve Alimi Destekleri, Sut Sagim Unitesi, Sogutma Tanki, Yem Karma Makinesi Destekleri, Serbest Durakli Ahir ve Yari Acik Barinak Yapimi Hibeleri, Yem Bitkileri Uretim Destekleri, Kaliteli Kaba Yem Uretim Destekleri, Mazot, Gubre ve Toprak Analizi Desteklemeleri, Kultur Irki Anac Sigir Destekleri, Hastaliktan Ari Isletme Destekleri, Hayvan Genetik Kaynaklarinin Korunmasinin Tesvik Edilmesi icin Desteklemeler, Ipekbocegi Yetistiriciligi Mali Desteklemeleri, Su Urunlerinde Yeni Urun Desteklemeleri, Yenilenen Hayvancilik Tesvik Mevzuati kapsaminda desteklemeler. (Detayli bilgi verilecek hibe, kredi ve desteklemeler yukaridakilerle sinirli degildir.)
Farkli kuruluslardan yatirim icin destek alinmasi icin izlenmesi gereken surec, uygulama adimlari ve yol haritasinin cizilmesi, basvurularin olumlu sonuclanmasi icin dikkat edilmesi gereken hususlar, deneyimler ve uygulama ornekleri uzerinden ideal modern bir tesis optimizasyonu, hayvancilik tesislerinde kredibilite icin karlilik hesaplamalari, fon kaynaklarina basvuru surecleri, is plani ve fizibilite hazirliklari seminerin ikinci bolumunu olusturmaktadir. Seminer kapsamina tum katilimcilara USB Flash Disk icinde ornek uygulamalar, hazirlanmis ornek proje basvuru dokumanlari ve basvuru formlari, hayvancilik yatirimlari icin fizibilite programi (Excel dokumanlari) verilecektir.
Seminer Programi ve Seminer Yerleri: Lutfen bilgi formunu doldururken hangi ildeki seminere katilmak istediginizi seciniz. Yukarida belirtilen egitim tarihleri ve sehirleri degismeyecektir. Farkli bolgelerden katilimcilarin taleplerini karsilayabilmek icin seminerler farkli bolgelerde komsu sehirlerden ulasim saglanabilecek sekilde planlanmistir.
Seminer Bedeli, Kayit ve Katilim:
Seminere katilmak icin muracaat etmek ve egitimle ilgili bilgi almak icin asagidaki formu ya da www.kipu.com.tr/egitim adresindeki formu doldurmaniz yeterlidir. Seminer oturma duzenlerinin olusturulabilmesi icin seminere katilacak kisilerin oncesinden basvuru yapmasi gerekmektedir. On Kayit ve Bilgi Formu'nu basariyla dolduran katilimcilara seminer programi, icerigi ve yeri ile ilgili detayli bilgi verilecektir.
Egitim bedeli 250 TL + KDV olmak uzere toplam 295 TL olarak faturalandirilacaktir. Egitim bedelinin Kipu Tarim ve Danismanlik San. Tic. Ltd. Sti.'nin Garanti Bankasi Ozkanlar Subesi'ndeki 754 / 6299142 nolu hesap numarasina (IBAN No: TR86 0006 2000 7540 0006 2991 42) yatirilmasi gerekmektedir.
*** ERKEN ODEME AVANTAJI ***
10 Haziran 2011 tarihine kadar egitim basvurusu yapip, Kipu Danismanlik hesabina odemeyi gerceklestiren katilimcilardan egitim bedeli olarak 250 TL + KDV yerine 200 TL + KDV olmak uzere toplam 236 TL'lik odeme alinacaktir. Erken kayit avantajinan faydalanabilmek icin en gec 10.06.2011 tarihinde 17.00'a kadar odemelerin Kipu Tarim ve Danismanlik San. Tic. Ltd. Sti.'nin Garanti Bankasi Ozkanlar Subesi'ndeki 754 / 6299142 nolu hesap numarasina (IBAN No: TR86 0006 2000 7540 0006 2991 42) yatirilmasi gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapilacak her basvuru 250 TL + KDV olarak faturalandirilacaktir.
Egitim oncesinde egitim odemesini gerceklestirmeyenler seminere katilm konusunda hak iddia edemezler.
Seminer Bedeline Dahil Olan Hizmetler:
- Egitim notlari ve sunumlar;
- USB Flashbellek icinde notlar, sunumlar, basvuru dokumanlari ve faydali rapor ve rehberler, ornek proje basvuru dokumanlari ve fizibiliteleri, hayvancilik yatirimlari ve planlamalari icin excel makro programlar;
- Hayvancilikla ilgili farkli alanlarda ornek is plani dosyalari, fizibilite dokumanlari ve sablonlari;
- Katilim Sertifikalari
Seminer Bedeline Dahil Olmayan Hizmetler:
- Ulasim, yemek ve konaklama bedelleri seminer ucretine dahil degildir. Katilimcilarin talep etmesi durumunda seminerin gerceklestirilecegi yer yakininda otelde indirimli konaklama fiyati uzerinden konaklama saglanmasi konusunda destek verilecektir.
Kipu Danismanlik Ltd. Hakkinda:
Kipu Danismanlik San. Tic. Ltd. Sti. 2007'den itibaren basta Avrupa Birligi, Dunya Bankasi, Birlesmis Milletler gibi uluslar arasi kuruluslar olmak uzere, Kalkinma Ajanslari ve diger ulusal ve bolgesel donor kuruluslarin hibe, ihale ve kredi gibi finansal kaynaklariyla bireyler, sirketler, kamu kurumlari, sivil toplum kuruluslari, yerel yonetimler, meslek orgutleri, odalar ve diger kurum ve kuruluslari icin proje yazimi, proje gelistirme ve proje yonetimi konularinda profesyonel teknik destek hizmetleri ve egitim hizmetleri sunmaktadir.
Tarim ve hayvancilikla ilgili proje gelistirilmesi, anahtar teslim yatirimlar sunulmasi, hayvancilikla ilgili farkli sektorlerde fizibilitelerin hazirlanmasi konusunda uzmanlasmis olan Kipu'nun 37 farkli sehirde 100'un uzerinde gerceklestirmis oldugu hibe kaynakli proje calismasi bulunmaktadir. %80'in uzerinde proje kabul oraniyla calismakta olan Kipu Danismanlik simdiye kadar farkli buyukluk ve kapasitelerde 20'den fazla et, sut, kanatlilar, su urunleri ile ilgili uretim, isleme ve depolama tesisi kurulusu gerceklestirmistir. Kipu Danismanlik, basta IPARD destekleri olmak uzere tarim ve hayvancilikla ilgili duzenlemis oldugu cok sayida egitim ve seminer calismalarinda alaninda uzman, yurtdisi ve saha deneyimi olan, sektorel tecrubesi olan egitmenler ve akademisyenlerle calismaktadir.
Egitimle ilgili bilgi almak ve basvuru kontanjani hakkinda bilgi icin asagidaki formu doldurmaniz yeterlidir.
Iletisim:
Nihal Yurekturk
Kipu Danismanlik San. Tic. Ltd. Sti.
273/5 Sok. No:22 Ozkanlar – Izmir
Tel/Faks: 0 232 347 06 90
E-posta: info@kipu.com.tr
Web: http://www.kipu.com.tr
Ofis Cep Tel. 0 541 258 54 78
--
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "Cadıların Mekanı - İnternetkadin.com" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu gruba kayıt göndermek için cadilarmekani@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Bu gruba olan aboneliğinizi iptal etmek için cadilarmekani+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Diğer seçenekler için http://groups.google.com/group/cadilarmekani?hl=tr adresinden grubu ziyaret edin.