Bir bardak su | 200 gr. | Bir bardak süt | 225 gr. | Bir bardak un | 150 gr. | Bir bardak toz şeker | 240 gr. | Bir bardak pudra şekeri | 180 gr. | Bir bardak kakao | 100 gr. | Bir bardak irmik | 170 gr. | Bir çorba kaşığı margarin veya tereyağı | 40 gr. | İki çorba kaşığı kakao | 30 gr. | İki çorba kaşığı şeker | 50 gr. |
|
Ölçülerin Kaşık Karşılığı
25 gr. Rende kaşar peynir | dört çorba kaşığı | 25 gr. Hindistan cevizi rendesi | dört çorba kaşığı | 25 gr. Toz şeker | iki çorba kaşığı | 25 gr. Un | iki çorba kaşığı | 25 gr. Nebati yağ | iki çorba kaşığı | 20 gr. Pirinç | bir çorba kaşığı | 30 gr. Pirinç unu | bir çorba kaşığı | 30 gr. Domates salçası | bir çorba kaşığı | 120 gr. Süt | bir çay bardağı |
|
Besinler Buzdolabında Ne Kadar Kalabilir
Süt (kutu) | 10 - 15 gün | Süt (kaynamış) | 2 - 3 gün | Çiğ et (kıyma hariç) | 2 - 5 gün | Çiğ balık | 1 - 3 gün | Pişmiş et | 3 - 6 gün | Tavuk | 2 - 5 gün | Salata (kuru) | 2 - 4 gün | Peynir (suda) | 10 gün | Peynir (salamura) | 3 - 4 hafta | Yumurta | 3 - 4 hafta | Kaymak | 1 - 2 gün |
|
ÖLÇÜLER
| SU BARDAĞI | YEMEK KAŞIĞI | KAHVE FİNCANI | Arpa şehriyesi | 250 gr. | 15 gr. | | Bulgur | 200 gr. | 12 gr. | 60 gr. | Fındık, Badem vb. | 100 gr. | 6 gr. | 25 gr. | Galeta Unu | 110 gr. | | | İrmik | 170 gr. | 10 gr. | 55 gr. | Kaşar peyniri (rende) | 65 gr. | 4 gr. | 25 gr. | Karabiber | | | 7.5 gr. | Kakao | 125 gr. | 8-9 gr. | 25 gr. | Kuru fasulye | 200 gr. | | 60 gr. | Margarin | 180 gr. | 15 gr. | 50 gr. | Makarna, şehriye | 250 gr. | 15 gr. | | Mısır unu | 150 gr. | | | Mercimek | 200 gr. | 12 gr. | 60 gr. | Nohut | 200 gr. | 12 gr. | | Nişasta | 125 gr. | 8-9 gr. | | Pirinç | 200 gr. | 12 gr. | 70 gr. | Pudra şekeri | 125 gr. | 8-9 gr. | 25 gr. | Salça | 125 gr. | 30 gr. | | Sıvı yağ | 250 ml. | 15 ml. | 75 ml. | Su, süt | 250 ml. | 15 ml. | 75.ml | Toz şeker | 200 gr. | 15 gr. | 70 gr. | Tuz | | 20 gr. | | Un | 125 gr. | 8-9 gr. | 50 gr. | Yoğurt | 210 gr. | | 70 gr. |
|
ISILAR
Fırın Isısı | 150º C | Ilık | 170º-190º C | Orta | 220º C | Sıcak | 230º-240º C | Kızgın |
|
CİNSİ | SICAKLIK | PİŞME SÜRESİ | Kalın Börekler | 175º-210º C | 35-45 dk. | İnce börekler | 150º-180º C | 25-35 dk. | Yağlı kek, bisküvi, kurabiyeler | 200º-220º C | 30-35 dk. | Balıklar | 200º-220º C | 30-35 dk. | Kuzu eti | 200º-260º C | 30-35 dk. | Dana eti | 200º-280º C | 40-60 dk. | Tavuk çeşitleri | 175º-200º C | 40-50 dk. | Güveçler | 175º-230º C | 40-60 dk. |
|
Kalabalık aile sofralarında yenen yemeklerin tadı hep başka olmuştur.
İnsan hayatı boyunca çocukken yakaladığı ve belleğine hapsettiği lezzetleri arar, durur.
Annenin elinden hazırlanan yemeklerin tadını tuzunu öyle kolay kolay bulamaz kimse, annesinin mutfağının dışında bir yerlerde.
.
--
BENiM MANEVi MiRASIM BiLiM VE AKILDIR!
"Ben, Manevi Miras olarak hiçbir Ayet, hiçbir Dogma,
hiçbir Donmuş ve kalıplaşmış Kural bırakmıyorum.
Benim Manevi Mirasım Bilim ve Akıldır...
Zaman süratle ilerliyor, Milletlerin, Toplumların,
Kişilerin Mutluluk ve Mutsuzluk anlayışları bile değişiyor.
Böyle bir Dünyada, asla değişmeyecek Hükümler getirdiğini
iddia etmek, Aklın ve İlmin gelişimini inkar etmek olur...
Benim Türk Milleti için yapmak istediklerim
ve Başarmaya çalıştıklarım ortadadır.
Benden sonra Beni benimsemek isteyenler,
bu temel eksen üzerinde Akıl ve İlmin rehberliğini
kabul ederlerse, Manevi mirasçılarım olurlar."
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Grup mail adresi: MAKARNA@googlegroups.com
Grup yöneticisi : makarna+owner@googlegroups.com
Grup anasayfa :
http://groups.google.com/group/MAKARNA