21 Temmuz 2010 Çarşamba

[cadilarmekani], Evet Çıkarsa! (Güngör Mengi)



Güngör Mengi
 Yazara ulaşmak için : gmengi@gazetevatan.com

Evet çıkarsa!

Terörü siyasetin aracı olarak kullanan niyetin iyilik düşünmesi mümkün değildir. Hayalciliğe kapılan aydınlar önlerini göremiyorlar.
Demokratik haklar verildikçe terörün duracağını zannederek tehlikeli yanılgılar içine sürükleniyorlar.

TESEV Kürt sorununun çözümü için bir çalışma yaptırmış. Hazırlanan raporda Anayasa ve yasaların Türkiye’nin çok etnisiteli yapısına göre yeniden düzenlenmesi gerektiği önerilirken şu ifadelere yer veriliyor:

“Çok sayıda yasada Türk etnik kimliğine referans ve vurgu içeren hükümler yer almaktadır. Bu durum Türkiye toplumunun çoğulcu yapısı ile bağdaşmamakta, Türk etnik kimliğine mensup olmayan Kürt ve diğer vatandaşları dışlamaktadır.”
Önerilen çözümü tahmin edebilirsiniz:

“Anayasa’nın başlangıç bölümü dahil nerede Türk ve Türk Milleti sözü geçiyorsa onları Türk vatandaşları diye değiştirin!.” İktidarın “Kürt açılımı” diye yola çıkarken gösterdiği heyecan, ilhamını biraz da bu tür radikal önermelerden alıyordu.
İktidarın terörle mücadelede askeri tedbirlere ağırlık veren bir anlayışı benimser görünmesi acaba yanlışını fark etmesinden mi yoksa tuttuğu yolun önümüzdeki referandumda ve seçimde AKP’ye oy kaybettireceği endişesinden mi doğuyor?
Bunu ancak referandum “evet ” ile sonuçlanırsa göreceğiz.

Çünkü öyle bir durumda Anayasa Mahkemesi’nin anayasa değişikliklerini sadece şekil yönünden inceleme yetkisi taşıdığına dayanan tez yüksek mahkemede kontrolü ele geçirecektir. Ve böylelikle Anayasa’daki değiştirilemez maddelerin sigortası, muhafızı kalmayacaktır .

Bugün ulus devleti tartışmaya açan zihniyet, o zaman Türk milliyetçiliğinin barışçı ve bütünleştirici tarifini bozup ırkçı iftiralar üreterek iktidarı “cesur davranmaya” zorlayacaktır!

Referandumda oy verirken “demokratik hukuk devletinin geleceği”ni elbette düşünmek gerekiyor. Ama sonuca bağlı tehlike o kadarla kalmıyor.

“Tek vatan, tek millet, tek devlet” diyenler de çok çalışmalı, halkı uyarmalıdır!

*****
İhanet kuşatması
Kamuoyu günlerden beri iki ağzı keskin bir bıçağın tehdidi altında yaşıyor sanki.
Ne tür bir alçaklıkla karşı karşıya kalacağız? Eğer TSK içine subay kimliğinde sızmış PKK’lılar varsa ihanet en kutsal kurumlarımıza kadar girmiş demektir. Yok eğer ülkeye karşı psikolojik savaş yürütenler subaylara PKK’lı iftirası atabilecek cüreti, o iftiraya inanacak bir toplumsal tabanı yaratabilmişlerse, onun da birinci felâketten geri kalan yanı olmaz.

Hatırlayacaksınız; 2007 ekiminde bir üsteğmenin bir yarbayı arayarak PKK’lı teröristlerin çok zayiat verdiğini belirten ve bu imkânı kolaylaştıran Heronları düşürmelerini öneren bir ses kaydından yola çıkan haberler, özellikle yandaş medyada geniş yer buluyordu. Herkes bir açıklama bekliyordu. O açıklama dün, soruşturmayı askeri savcı olarak yapan ve şu anda başka bir soruşturma nedeniyle tutuklu bulunan askeri hâkim albaydan geldi.

Hâkim Albay “Ses kaydının yapıldığı anda suçlanan üsteğmen uçuş görevinde, suçlanan yarbay ise yurt dışı bir görevdeydi. Bunları tespit ettiğim için takipsizlik kararı verdim. Savcının görevi yalnız sanığın aleyhine olan delilleri toplamak değildir, sanığın lehine olan delilleri de değerlendirmektir” dedi.

Komplo ve iftira üretenlerin utanıp özür dilemelerini sakın beklemeyin.
Yeni senaryolar yazarak, yeni belgeler üreterek TSK’yı lekelemeye, güvenimizi törpülemeye tam gaz devam edeceklerdir.


--
Gülüşünde ilkbahar bakışında letafet
Seni bende görerek bana seni tarif et

http://groups.google.com.tr/group/letafet
http://groups.yahoo.com/group/Letafet1

Birol Akkerman

--
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "Cadıların Mekanı - İnternetkadin.com" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu gruba kayıt göndermek için cadilarmekani@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Bu gruba olan aboneliğinizi iptal etmek için cadilarmekani+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Diğer seçenekler için http://groups.google.com/group/cadilarmekani?hl=tr adresinden grubu ziyaret edin.

Blog Arşivi