21 Temmuz 2010 Çarşamba

[cadilarmekani], Erdoğan'a Hberal Sorusu




CHP'li Anadol: Haberal'ı cenazeye gönderdin mi?
Gözyaşı polemiği büyüyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında ağlamasının ardından muhalefetten tepkiler dinmiyor.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, 12 Eylül 1980 darbesi ile ilgili konuşurken gözyaşlarını tutamayan Başbakan Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi. Anadol “Senin Kenan Evren'den ne farkın var? Sizin genleriniz aynı. Sen 12 Eylül'ün ürünüsün, 12 Eylül çocuğusun. Parlamentoda değil Şehir Tiyatroları'nda yap bu ağlama numaralarını” dedi.





CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, 12 Eylül 1980 darbesi ile ilgili konuşurken gözyaşlarını tutamayan Başbakan Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi. Anadol “Senin Kenan Evren'den ne farkın var? Sizin genleriniz aynı. Sen 12 Eylül'ün ürünüsün, 12 Eylül çocuğusun. Parlamentoda değil Şehir Tiyatroları'nda yap bu ağlama numaralarını” dedi.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 12 Eylül 1980 darbesi ile ilgili partisinin grup toplantısında yaptığı konuşma CHP kanadından büyük tepki aldı. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, darbe zamanı idam edilen bir gencin ailesine yazdığı son mektubu okuyan ve gözyaşlarına hakim olamayan Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi.



CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ile basın mensuplarının karşısına geçen Anadol, Erdoğan'ı 12 Eylül 1980 darbesinin ürünü olmakla suçladı. Anadol şöyle konuştu:

“Bu, sıradan bir açıklama değil. Recep Tayyip Erdoğan'ın Ak Parti Grubu'nda yaptığı konuşma ve sergilediği manzara parlamentoya ve Türk siyasetine yakışmıyor. Tayyip, bir dönem başkanlığını yaptığı İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'na gitsin de rolünü orada yapsın. 12 Eylül'de çekilen sıkıntıların üzerine Recep Tayyip Erdoğan'ın oturmasını içime sindiremiyorum. 12 Eylül, Türk vatandaşları için felakettir, karabasandır, faşizmdir. 20 yıl sonra Recep Tayyip Erdoğan çıkıp da oy için bunu kullanamaz. Elimde bir tutanak var. 12 Eylül sonrası halkın oyları ile meclise gönderilen bir milletvekiliyim. Kenan Evren'in yargılanması konusunda konuşma yapan bir milletvekiliyim. O zaman Erdoğan neredeydi bilmiyorum. O zamanlar onun aklına 12 Eylül gelmiyordu bile. Biz 12 Eylül'ün asılan kesimindeniz. Recep Tayyip Erdoğan ise 12 Eylül'ün beslediği kesimden.”

“HABERAL'IN HESABINI NASIL VERECEKSİN”

Başbakan Erdoğan'ın dünkü grup toplantısında ‘Benim Kültür Bakanım Ertuğrul Günay, 12 Eylül'de hapisteydi. Babası öldü cenazesine göndermediler’ sözlerini de eleştiren Anadol şunları söyledi:

“Bu sözü sıkılmadan söylemeye hakkın yok Tayyip Erdoğan. O dönemde Ertuğrul Bey'in bir avukatı bendim, diğeri de Önder Sav'dı. Sen o zaman Ertuğrul Günay'ı da tanımıyordun. İnsanlıktan nasibin varsa, insafın varsa ucuz siyasetin peşini bırak. Mehmet Haberal'ın babası öldü, cenazesine gönderdin mi? Biraz vicdanın varsa cevap ver. Kuddisi Okkır'ı, Ergenekon'un kasası suçlamasıyla hapse attırdın. Öldüğünde cenazesini belediye kaldırdı. 100'üncü Yıl Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı, hakkında iddianame hazırlanmadığı için ‘Ben namuslu adamım, şerefimle yaşadım, şerefimle ölürüm' diyerek intihar etti. Bunların hesabını nasıl vereceksin?”

‘YANDAŞ HAKİMLERİ DOLDURMAK İSTİYORLAR’

Referandum dönemi öncesi CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, geçici 15'inci Maddenin kaldırılmasına yönelik öneride bulunduğunu hatırlatan Anadol, darbenin karşısında olduğunu iddia eden Ak Parti yöneticilerinin bu öneriye sıcak bakmadığını söyledi. Anadol sözlerini şöyle sürdürdü:

“O günkü Grup Başkanvekillerimiz Kemal Kılıçdaroğlu ve Hakkı Süha Okay hemen AKP'liler ile görüştü. ‘Şaka yapmıyorsanız ilgili birimlerimize haber vereceğiz, size döneceğiz’ dediler, hala ses yok. 12 Eylül üzerinden siyaset yapmak istiyorlar. Genel seçimlerde iktidarın değişeceğini biliyorlar. Yüce Divan'da yargılanmamak için yandaş hakimleri Anayasa Mahkemesi ve HSYK'ya doldurmak istiyorlar. Değişiklik paketinde dokunulmazlıkların kaldırılması yok. Halk bize hosteslere sarkıntılık yapmak için, kalpazanlık yapmak için, görevi kötüye kullanmak ve ihaleye fesat karıştırmak için mi oy verdi? Başbakan ve Cumhurbaşkanı aleyhinde kalpazanlık ve ihaleye fesat karıştırmak suçlarından dosyalar var. Bunların hesabını soracağız.”

‘KENAN EVREN'DEN NE FARKIN VAR?’

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol Başbakan Erdoğan'a yönelik eleştirilerine şöyle devam etti:

“Senin Kenan Evren'den ne farkın var? Sizin genleriniz aynı. Sen 12 Eylül'ün ürünüsün, 12 Eylül çocuğusun. Parlamentoda değil Şehir Tiyatroları'nda yap bu ağlama numaralarını. İnsan biraz ciddi olmalı. Bu millet sandığınız kadar aptal değil. Kırdığınız ceviz bini aştı. Teröristlerin ayağına hakim gönderdiniz. Nerede şimdi onlar? Hepsi yeniden dağa döndü. Şimdi de özel ordu kurmaktan bahsediyorsun. İnsanda biraz sıkılma olur, vicdan olur, mantık olur, izan olur. Bu memleket senin oyuncağın değil. Bir seneden az kaldı. Bütün bunların hesabını 24'ünvcü dönem parlamentosu halk adına senden soracak. 12 Eylül'ün göz yaşları ve ailelerin acıları üzerine siyaset yapma Erdoğan. Seni uyarıyorum pişman olursun. Biz Kenan Evren'in zulmü ile boğuşurken sen neredeydin? 30 yıl sonra videoda seyredip aklın başına mı geldi? Son olarak uyarıyorum. Gözyaşları üzerinden politika yapma zararlı çıkarsın.”


--
Gülüşünde ilkbahar bakışında letafet
Seni bende görerek bana seni tarif et

http://groups.google.com.tr/group/letafet
http://groups.yahoo.com/group/Letafet1

Birol Akkerman

--
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "Cadıların Mekanı - İnternetkadin.com" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu gruba kayıt göndermek için cadilarmekani@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Bu gruba olan aboneliğinizi iptal etmek için cadilarmekani+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Diğer seçenekler için http://groups.google.com/group/cadilarmekani?hl=tr adresinden grubu ziyaret edin.

Blog Arşivi