21 Temmuz 2010 Çarşamba

[cadilarmekani], Bahçeliden Erdoğan'a "Siyasi sahtekârlık ve münafıklık"



Başbakan Erdoğan'ın dünkü grup konuşmasında 12 Eylül döneminde idam edilen gençlerin ailelerine yazdıkları son mektubu okurken gözyaşı dökmesine Kılıçdaroğlu'ndan sonra Bahçeli de sert tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın ülkücü gençler için sahte gözyaşı döktüğünü söyledi. Bahçeli, Erdoğan’ın dün grup toplantısında yaptığı konuşmayı siyasi tarihe geçecek ‘ilkesizlik, riyakarlık, siyasi sahtekarlık ve münafıklık örneği’ olarak nitelendirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Meclis Grup toplantısında yaptığı konuşmanın siyasi tarihe kara bir ‘ilkesizlik, riyakarlık, siyasi sahtekarlık ve münafıklık örneği olarak geçeceğini’ söyledi. "Türk milleti yalan gözyaşı döken Başbakan’ın siyasi tükenişinin hazin tablosunu ibretle izlemiştir." diyen Bahçeli, şöyle devam etti: "Türkiye’yi etnik temelde bölmeyi amaçlayan PKK açılımının ve AKP’nin sekiz yıllık yıkım dönemindeki yolsuzluk ve hırsızlıklarının hesabının yargı önünde görüleceği siyasi mahşer günü çok yakındır. Siyasi ihtiras ve korkuların ruhunda yarattığı kasırgaların etkisi altındaki Başbakan’ın marazi ruh halinin nedeni budur. Bu hezeyanlar Başbakan’ın son çırpınışlarıdır."

Başbakan Erdoğan’ın bütün ümidini referandumda evet çıkmasına ve ‘yandaş yargı düzenlemesi’ yapmaya bağladığını ileri süren Bahçeli, "Bunun için hiçbir ahlaki ve vicdani ölçü tanımadan bütün yalan ve riya malzemesini bu son çırpınışında cepheye sürmüştür. Ülkücü şehitler için sahte gözyaşları dökmesi bu tiyatronun yeni bir sahnesidir." dedi.

‘Başbakan’ın hem ülkücü hem de devrimci özelliklerini bugüne kadar içinde gizlediğinin bu vesileyle anlaşıldığını’ söyleyen Bahçeli, "Ancak bunu 30 yıl nasıl sakladığı, bu bastırılmış duyguların ruhunda nasıl bir tahribata yol açtığı tam olarak anlaşılamamıştır. Psikiyatrinin alanına giren bu ilginç durumun konunun uzmanlarınca incelenmesi yararlı olabilecektir." ifadelerini kullandı.

"BAŞBAKAN’IN 7 ŞEHİT İÇİN BU KADAR DUYGULANMAMASI GERÇEK NİYETİNİ GÖSTERDİ"

Başbakan Erdoğan’ın Mustafa Pehlivanoğlu’nun son mektubunu bazı pasajları atlayarak okuduğunu kaydeden Bahçeli, "Başbakan’ın senaryo gereği sahte gözyaşı dökmesi riyakarlığın ve ilkesizliğin zirvesi, son noktası olmuştur. Başbakan bu konuda da kendisini aşmış, bilinen riya ve takiye özelliklerinin ötesine geçerek bir siyasi sahtekarlık tiyatrosunun aktörü olarak Türk milletinin karşısına çıkmıştır." ifadesini kullandı.

Bahçeli, şöyle devam etti: "Başbakan’a okurken kürsüde ağladığı ülkücü şehidimizin son veda mektubunda atladığı şu satırları hatırlatmak istiyorum: ‘Şunu hiçbir zaman unutmasınlar ki, Mustafalar ölür, Allah davası ölmez, milliyetçilik yaşar. Kellemi verdiğim bu yolun zaferi yakındır. Zafer her zaman Allah’a inananlarındır. Bunun için hiç üzülmeyin. Cenazemin arkasından ağlamayın, günahtır. Sizden ricam ağlamayın’. Başbakan’ın aynı gün Hakkari Çukurca ve Van’da PKK terör saldırıları sonrası toprağa düşen yedi şehidimiz karşısında bu kadar duygulanmaması, gerçek niyetlerin ne olduğunu bütün çıplaklığıyla ortaya koymuştur."
Başbakan Erdoğan’a seslenen Bahçeli, "Dün Meclis’te ülkücü şehitler için döktüğünüz sahte gözyaşlarının bir damlası ile aynı gün ocaklarına ateş düşen yedi şehidimizin muhterem annelerinin döktüğü gözyaşlarının bir damlasının vicdan laboratuarında samimiyet testinden geçirilmesi sonucu ortaya çıkacak ahlak ve dürüstlük raporu karşısında yüzünüz kızaracak mı?" diye sordu.

Bahçeli, şunları dile getirdi: "Ülkücü şehitler için sahte gözyaşları dökerek siyasi münafıklığın şahikasına çıkan Başbakan’ın ve kahraman Özel Harekat mensuplarını milliyetçi oldukları için bıyıklarından hareketle aşağılamaya yeltenen yardımcısının başını çektiği AKP yalan kumpanyasını bekleyen akıbet 12 Eylül 2010 günü milli irade duvarına çarpmaktır. Türk milliyetçileri ve ülkücü camia, şerefli hatıralarını ebediyete kadar yüreklerinde yaşatacağı aziz şehitlerimizin ruhları ile birlikte 12 Eylül 2010 günü Başbakan’ı referandum sadığı başında bekliyor olacaktır."


--
Gülüşünde ilkbahar bakışında letafet
Seni bende görerek bana seni tarif et

http://groups.google.com.tr/group/letafet
http://groups.yahoo.com/group/Letafet1

Birol Akkerman

--
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "Cadıların Mekanı - İnternetkadin.com" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu gruba kayıt göndermek için cadilarmekani@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Bu gruba olan aboneliğinizi iptal etmek için cadilarmekani+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Diğer seçenekler için http://groups.google.com/group/cadilarmekani?hl=tr adresinden grubu ziyaret edin.

Blog Arşivi