3 Haziran 2010 Perşembe

[cadilarmekani], İlişki Patolojisi...





 
 
 
 
 
 
 

İnsan kişiliği o kadar çok etkene bağlı olarak gelişiyor ki sonuçta insanın kendisini bile tanıması çok güçleşiyor. Sadece aşk ve evlilik değil her türlü sosyal ilişki için dikkat edilmesi gereken bazı kriterleri hatırlatmak istiyorum sizlere;

Tanıştıktan sonra insanların birbirini tanıma süreci başlar, hani kadın-erkek ilişkilerinde flört diye adlandırdığımız süreç, bunun süresi tarafların birbirini tanıdıklarına ikna olacakları süredir. Taraflardan biri ikna olduğunu düşünürse diğerinin kararını vermesini beklemeli ve asla baskı yapmamalıdır, aksi takdirde öteki henüz ikna olmadan hatır için ikinci aşamaya geçebilir ve bu da ilerisi için sorun çıkma ihtimalini beraberinde getirir, veya tam tersi henüz ikna olmadığı için ikinci aşamaya geçmeyi reddedebilir, bu da olası güzel bir beraberliğin başlamadan bitmesi demektir. Birbirini tanırken bence en önemli kriter partner adayının kendisiyle barışık mutlu bir hayatının olup olmadığını gözlemektir. Örneğin, yaşamının önemli bir bölümünü geçirdiği işini sevmeyen bir insanla beraber olursanız ileri aşamalarda akşamları mutsuz, stres dolu, sinirli bir kişilikle beraber olacaksınız demektir büyük olasılıkla. Başlangıçta bunu doğrudan açıkça göremeyebilirsiniz beraber geçirilen az zamanın sadece mutluluk için kullanılmasından dolayı, bu önemli noktayı araştırarak öğrenmeniz gerekir. Karşıdakinin eğitim seviyesi, içinde büyüdüğü toplum düzeyi ve alışkanlıkları, genetiksel ve etkileşimsel psikolojik karakter gibi önemli konuları da muhakkak araştırarak değerlendirmelisiniz tanışma döneminde.

Flörtten ileri gitme kararını beraberce verdikten sonra ilişki işsel ise "ortak gibi", karşı cins ilişkisi ise "sevgili gibi" olacağımız çıkma dönemine gelir sıra. Bu dönemde beraber geçirilen zaman artar, ilişki derinleşmeye, ileriki yaşamda beraber neler yapılabileceği konuşulmaya başlar. Bu dönem de değerlendirme dönemidir, sizin önem verdiğiniz maddi manevi tüm niteliklere karşıdakinin sahip olduğuna emin olmanız gereken dönemdir çıkma dönemi.

Çıkma dönemini başarıyla geçenleri en zor dönem beklemektedir, işsel ortak veya aşksal sevgili olunacak beraberlik dönemi. Bizde henüz sınırlı bir kesimin uyguladığı gibi bu döneme resmileştirmeden, yani mukavele yapmadan (ortaklık-evlilik) başlamanın daha yararlı olacağı görüşü hakimdir batı yaşamında. Böylece geçen aşamalarda atlanmış problemler var da ortaya çıkarsa daha az zararla kurtulmak mümkün olmaktadır. Ben iş hayatında bu kuralı uygular ve partner adaylarıyla önce mukavelesiz işler yapar ve verdiğim beraberlik kararının doğru olup olmadığını sınarım, çok faydasını gördüm.

Bütün bu aşamalardan başarıyla çıkmış beraberlik büyük olasılıkla ömür boyu sürecek demektir, Allah bir yastıkta kocatsın...

Birinciden son aşamaya doğrudan atlamak mümkün değil midir derseniz mümkündür tabii, bu arada bir de Loto kuponu doldurursanız zengin olmanız da olasıdır:)..

Yaşam bütün bu aşamaları başarıyla sonuçlandıranları bile bekleyen pek çok tuzaklı denklemlerle doludur. Kesin bir başarı formülü yoktur yani, ama ne demişler “Önce tedbir, sonra tevekkül..”

Mutlulukla, sevgiyle kalın…

 


 
 


 



--
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "Cadıların Mekanı - İnternetkadin.com" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu gruba kayıt göndermek için cadilarmekani@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Bu gruba olan aboneliğinizi iptal etmek için cadilarmekani+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Diğer seçenekler için http://groups.google.com/group/cadilarmekani?hl=tr adresinden grubu ziyaret edin.

Blog Arşivi